Forex Dom Maklerski ING
Re: Forex Dom Maklerski ING
Testuje właśnie demo na androidzie i na razie wszystko jest ok poza 1 rzeczą która dla mnie dyskwalifikuje tą aplikacje. Chodzi o umieszczenie ikonek kup sprzedaj na ekranie "obserwowane". Znajdują się nad ikonką "home" systemu android. Będzie dochodzić do sytuacji w której chcąc wyjść z aplikacji przez przypadek otworze pozycję. Co gorsze nawet tego nie zauważę ponieważ powiadomienia są wyświetlane na tym wąskim pasku u góry na którym ledwo co widać. Czy nie lepiej aby po kliknięciu ikonki K/S wyświetliło się okno z pytaniem potwierdzającym.
Jest szansa na screena ? Może być w wiadomości prywatnej, u mnie w telefonie z Androidem nie ma takiego problemu a ikona kup/sprzedaj pojawia się dopiero po kliknięciu w wybraną parę walutową w ekranie "obserwowane"renesis pisze:Testuje właśnie demo na androidzie i na razie wszystko jest ok poza 1 rzeczą która dla mnie dyskwalifikuje tą aplikacje. Chodzi o umieszczenie ikonek kup sprzedaj na ekranie "obserwowane". Znajdują się nad ikonką "home" systemu android. Będzie dochodzić do sytuacji w której chcąc wyjść z aplikacji przez przypadek otworze pozycję. Co gorsze nawet tego nie zauważę ponieważ powiadomienia są wyświetlane na tym wąskim pasku u góry na którym ledwo co widać. Czy nie lepiej aby po kliknięciu ikonki K/S wyświetliło się okno z pytaniem potwierdzającym.
Proszę oto screen.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ok więc chodzi o tablet, rzeczywiście umieszczenie tego przycisku nie jest zbyt fortunne. Postaram się przekazać to do producenta platformy z pytaniem o możliwość przeniesienia przycisku lub możliwość wprowadzenie potwierdzenia które można by włączyć/wyłączyć.renesis pisze:Proszę oto screen.
Tak sobie testuje to konto w wersji real i na razie co mogę powiedzieć:
platforma brandowana INGiem jest bardziej awaryjna, nie wyświetla np wersji wykresu tik33 i większych. Przy zmianach wykresu np na Renko freezuje niemiłosiernie aplikacje czasem nawet i na pół minuty.
Dodatkowo co mogę dodać to że kwotowania macie gorsze od takiego Aliora - dosyć różnie od 0,2 do 0,6!!
Na razie największy plus to promocja (0% prowizji) no i możliwość rozbicia pozycji (mikroloty).
platforma brandowana INGiem jest bardziej awaryjna, nie wyświetla np wersji wykresu tik33 i większych. Przy zmianach wykresu np na Renko freezuje niemiłosiernie aplikacje czasem nawet i na pół minuty.
Dodatkowo co mogę dodać to że kwotowania macie gorsze od takiego Aliora - dosyć różnie od 0,2 do 0,6!!
Na razie największy plus to promocja (0% prowizji) no i możliwość rozbicia pozycji (mikroloty).
Co dla Ciebie znaczy bardziej awaryjna ?enchate pisze:Tak sobie testuje to konto w wersji real i na razie co mogę powiedzieć:
Z przejściem na Renko nie ma żadnego problemu, może to kwestia konfiguracji samego pulpitu lub ilości otwartych jednocześnie pulpitów w stosunku do możliwości sprzętu ?
Co do wykresów tickowych to jest bardzo proste wytłumaczenie, nie ma danych historycznych dla ticków stąd działają wszystkie ale musisz zaczekać na pierwszy tick po prostu, w przypadku kiedy świeca składa się z 33 ticków może to trwać kilkanaście-kilkadziesiąt sekund zależnie od tego jak często zmieniają się kwotowania.
Awaryjność: Występują błędy typu "Proces nie może uzyskać dostępu do pliku \\\quotes\*.pfq ponieważ jest on używany przez inny procesWuza pisze:Co dla Ciebie znaczy bardziej awaryjna ?enchate pisze:Tak sobie testuje to konto w wersji real i na razie co mogę powiedzieć:
Z przejściem na Renko nie ma żadnego problemu, może to kwestia konfiguracji samego pulpitu lub ilości otwartych jednocześnie pulpitów w stosunku do możliwości sprzętu ?
Co do wykresów tickowych to jest bardzo proste wytłumaczenie, nie ma danych historycznych dla ticków stąd działają wszystkie ale musisz zaczekać na pierwszy tick po prostu, w przypadku kiedy świeca składa się z 33 ticków może to trwać kilkanaście-kilkadziesiąt sekund zależnie od tego jak często zmieniają się kwotowania.

Edit: do tego Renko tak jeszcze widzę, że występuje podczas tego dodatkowa informacja: "Wartość elementu Takty musi pochodzić z przedziału określonego wartościami DataTime.MinValue.Ticks i DateTime.MaxValue.Ticks.
-- śr 13-08-2014, 15:54 --
Dodatkowo widziałem, że był jakiś update, który jakoś korzystnie nie wpłynął- od tego czasu przy zmianie instrumentów na wykresach co jakiś czas program się po prostu "wiesza"

Forex Dom Maklerski ING
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do korzystania z oferty, w której można otrzymać do 35 mln zł obrotu BEZ PROWIZJI !
Każdy nowy rachunek bierze udział w promocji. Zasady są proste i przejrzyste:
1. Otwórz rachunek Forex ING ProTrader.
2. Zasil swój rachunek wybraną kwotą. Dostępne są 3 progi wpłat do wyboru.
3. Korzystaj z darmowego obrotu bez prowizji przez 8 tygodni!
Szczegóły oferty pod adresem: http://www.ingsecurities.pl/forex_lp.xml
http://www.ingsecurities.pl/forex_oferta.xml?promocja
Zapraszamy do korzystania z oferty, w której można otrzymać do 35 mln zł obrotu BEZ PROWIZJI !
Każdy nowy rachunek bierze udział w promocji. Zasady są proste i przejrzyste:
1. Otwórz rachunek Forex ING ProTrader.
2. Zasil swój rachunek wybraną kwotą. Dostępne są 3 progi wpłat do wyboru.
3. Korzystaj z darmowego obrotu bez prowizji przez 8 tygodni!
Szczegóły oferty pod adresem: http://www.ingsecurities.pl/forex_lp.xml
http://www.ingsecurities.pl/forex_oferta.xml?promocja
Widzę, że coraz więcej brokerów próbuje przyciągnąć b. klientów Armady 

ING wprowadziło minimalną prowizje dla microlotow - 30 gr za pozycję. Nie dostałem żadnej informacji mailem, dopiero na stronie zobaczyłem że coś się zmieniło.