Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

enchate pisze:
andrzej-sk pisze:Kwestia SWAP.

Przykład:
EUR/PLN L -6,16 S 1,43
EUR/TRY L-12,52 S 3,065
GBP/JPY L 0,275 S -1,16
USD/PLN L-4,24 S 1,01

Delikatnie powiedziawszy na tych parach nie są to dobre SWAPY.
Wuza dzięki za tabelę sprawdze sobie.
Andrzej- na szczęście są to dla mnie na tyle egzotyczne pary, a spready są zazwyczaj tak ogromne, że i tak na nich nigdy nie gram :)

Tu nie chodzi o pary czy są egzotyczne czy nie. Na tych przykładowych parach chciałem pokazać sposób naliczania SWAP,
który jest daleki od naliczania przez uczciwego brokera. Krótko mówiąc jeśli swap po stronie przeciwnej jest pięciokrotnie większy to nie jest to uczciwe naliczanie.
Co do spreadów ogromnych to na tych parach nie jest aż tak żle. W normalnych godzinacj od 3 do 6 pipsów to chyba nie tragedia.Przecież 3 pipsy na EUR/PLN to wartościowo 1 pips na EUR/USD.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Mam to demo i pierwsze wrażenia...

nie wiem na ile różnice kwotowań są różne od tych w rzeczywistości ale dla porównania na bierząco sobie oglądałem różnice w spreadach w ING demo a aliorze na realu i tu pytanie ile to odbiega od rzeczywistości albo od ilu dostawców dostaje kwotowania ING bo na głównych parach walutowych zazwyczaj różnica wynosiła 0,2-0,4 pipsa.
Druga rzecz na razie zauważona- przy 0,1 lota wartość depozytu na np usdjpy to 4450zl O.o od kiedy?- niedośc, że ponad tysiąc za 0,1 lota a dwa, że przecież usd nie jest za 4,5... rozumiem, że to wszystko błędy konta demo.
Kolejne pytanie- czy ING planuje wprowadzenie CFD zarówno na indeksy, towary i akcje? Jest to w ofercie jakby nie patrzeć znaczącej większości.

andrzej-sk
teraz spojrzałem na sposób naliczania swapów i faktycznie mogłyby być lepsze. A co do tych par to przykładowy eurpln to nie lubie par które w środku tygodnia potrafią się rozjechać na 10-15 pipsów spreadu w godzinach wieczornych...

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

enchate pisze:Mam to demo i pierwsze wrażenia...

nie wiem na ile różnice kwotowań są różne od tych w rzeczywistości ale dla porównania na bierząco sobie oglądałem różnice w spreadach w ING demo a aliorze na realu i tu pytanie ile to odbiega od rzeczywistości albo od ilu dostawców dostaje kwotowania ING bo na głównych parach walutowych zazwyczaj różnica wynosiła 0,2-0,4 pipsa.
Druga rzecz na razie zauważona- przy 0,1 lota wartość depozytu na np usdjpy to 4450zl O.o od kiedy?- niedośc, że ponad tysiąc za 0,1 lota a dwa, że przecież usd nie jest za 4,5... rozumiem, że to wszystko błędy konta demo.
Kolejne pytanie- czy ING planuje wprowadzenie CFD zarówno na indeksy, towary i akcje? Jest to w ofercie jakby nie patrzeć znaczącej większości.

andrzej-sk
teraz spojrzałem na sposób naliczania swapów i faktycznie mogłyby być lepsze. A co do tych par to przykładowy eurpln to nie lubie par które w środku tygodnia potrafią się rozjechać na 10-15 pipsów spreadu w godzinach wieczornych...

Kwotowania są identyczne na realnym koncie jak na demo, co do depozytu dla USDJPY to sprawdzę to zaraz ale niemożliwa jest taka wartość dla 0,1 lota

enchate
Bywalec
Bywalec

wiem że niemożliwe dlatego tez zwróciłem na to uwagę. W razie czego służę screenami :) Ale w aliorze na demach był podobny problem, którego również nikt nie ogarnął :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

enchate pisze:wiem że niemożliwe dlatego tez zwróciłem na to uwagę. W razie czego służę screenami :) Ale w aliorze na demach był podobny problem, którego również nikt nie ogarnął :)
Wrzuć proszę screena i jeśli możesz podrzuć mi na prywatną wiadomość albo na służbowego e-maila tomasz.goljan@ingsecurities.pl swój numer rachunku demo to zerkną do back office jutro rano. Jedyne co przychodzi mi do głowy w tej chwili to jakoś dziwnie ustawiona dźwignia dla Twojego rachunku.

U mnie na demie założonym do testu przed 5 minutami wygląda to tak ~
USDJPYDEPO.jpg
Tu jest wszystko ok ~
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

enchate
Bywalec
Bywalec

Co dziwne dziś wszystko działa jak powinno- wczoraj przeliczało w dziwny sposób. Tak czy inaczej problem już w sumie nie występuje. Za to ponowie inne pytanie, które też możliwe, że inni sobie zadają. Wiadomo czy ING planuje wprowadzić CFD?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

enchate pisze:Co dziwne dziś wszystko działa jak powinno- wczoraj przeliczało w dziwny sposób. Tak czy inaczej problem już w sumie nie występuje. Za to ponowie inne pytanie, które też możliwe, że inni sobie zadają. Wiadomo czy ING planuje wprowadzić CFD?
Tak, ale w tej chwili ciężko mi podać nawet przybliżoną datę, natomiast prace nad tym trwają.

renesis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: renesis »

Czy są plany wprowadzenia platformy na urządzenia blackberry OS10 lub playbook ?

enchate
Bywalec
Bywalec

Wuza orientujesz się ile trzeba czekac na otwarcie konta w ING?
Podpisując dokumenty dowiedziałem się, że po 4h będzie aktywny. Dzwoniąc na infolinię mówia, że może dziś może nie. Może jutro powinien być. To chyba już nikt nic nie wie ;) Inna rzecz, że jak zawsze podpisując tego typu umowę nikt w punkcie nic nie wie (ale to chyba mankament wszystkich polskich banków które się za to biorą).

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

enchate pisze:Wuza orientujesz się ile trzeba czekac na otwarcie konta w ING?
Podpisując dokumenty dowiedziałem się, że po 4h będzie aktywny. Dzwoniąc na infolinię mówia, że może dziś może nie. Może jutro powinien być. To chyba już nikt nic nie wie ;) Inna rzecz, że jak zawsze podpisując tego typu umowę nikt w punkcie nic nie wie (ale to chyba mankament wszystkich polskich banków które się za to biorą).
O 19:15 albo 19:20 powinno być konto aktywne, wtedy są zakładane konta automatycznie z tych dokumentów które zostały podpisane w danym dniu. Więc za 2 godziny powinno śmigać ale ręki za to nie dam, to może zależeć też od tego o której godzinie podpisałeś dokumenty i jak to ogarniał ktoś po stronie placówki banku.

-- pn 28-07-2014, 16:40 --
renesis pisze:Czy są plany wprowadzenia platformy na urządzenia blackberry OS10 lub playbook ?
Na blackberry działa wersja androidowa o ile się nie mylę, jest wersja na IOS ale na Macbooki nie ma planów z tego co mi wiadomo.

ODPOWIEDZ