Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

M15 pisze:
Wuza pisze:
M15 pisze:Cześć Wuza,
jak się mają sprawy związane z dostarczaniem płynności, odniesiesz się to zdjęć poniżej?
Przedstawiony jest na nich wykres gbpjpy w interwale h4 na: tradingview, mforex oraz ing. W kółkach zaznaczyłem "drobne" różnice w notowaniach.
Bad tick spowodowany zbyt wczesnym restartem zaraz po przerwie o godzinie 23:00, z mojej wiedzy wynika, że sytuacja ta jest już rozwiązana i nie ma obawy o możliwą powtórkę.
Ok, duże te bad ticki ale nie wszystkie mają miejsce o 23. Poniżej kolejna porcja, tym razem w interwale h1. Chodzi mi o to, iż warunki wydają się być ciekawe ale patrząc na takie wykresy - trochę zniechęca.
Oczywiście masz rację, takie sytuacje nie powinny mieć miejsca i mam nadzieję, że już się nie powtórzą. Z naszej strony jak i ze strony agregatora kwotowań zostały poczynione odpowiednie ruchy tak żeby w przyszłości podobne problemy nie powtórzyły się.

-- wt 01-07-2014, 14:35 --

Obrazek

ING ProTrader - nawet 35 mln zł obrotu bez prowizji!

Dom Maklerski ING Securities wprowadził promocję dla nowych klientów, którzy mogą wykonać nawet 35 mln PLN obrotu na rachunku Forex przy zerowej stawce prowizji!

Warunki promocji są proste i przejrzyste:

Promocja przeznaczona jest dla osób, które otworzą swój pierwszy rachunek Forex w ING Securities w dniach 01.07.2014 - 31.08.2014 i zasilą go kwotą w odpowiedniej wysokości. Zerowa stawka prowizji będzie przyznawana zgodnie z poniższym schematem:

· Wpłata od 5 000 – 9 999,99 PLN – wolumen obrotu zwolniony z prowizji wynosi 8 milionów PLN

· Wpłata od 10 000 – 19 999,99 PLN – wolumen obrotu zwolniony z prowizji wynosi 18 milionów PLN

· Wpłata od 20 000 – wolumen obrotu zwolniony z prowizji wynosi 35 milionów PLN

Klient nie musi składać żadnego wniosku, aby wziąć udział w promocji. Stawka 0% prowizji zostanie automatycznie uruchomiona na jego rachunku najpóźniej w następnym dniu roboczym po dokonaniu wpłaty. Po wykonaniu obrotu w wielkości objętej promocją lub po upływie 8 tygodni od otwarcia rachunku, klient otrzyma standardową stawkę prowizji wynoszącą 0,0035 %. Klient traci również prawo do zachowania warunków promocyjnych po wykonaniu wypłaty z rachunku objętego zerową stawką prowizji.

Więcej informacji o promocji oraz o usłudze inwestowania na rynku Forex znaleźć można na stronie internetowej:

http://www.ingsecurities.pl/forex.xml

Edek0202
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edek0202 »

Czy prowizja, którą oferujecie jest zwracana na koniec okresu trwania promocji, czy też po prostu podczas jej trwania mam zerową prowizję ?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Edek0202 pisze:Czy prowizja, którą oferujecie jest zwracana na koniec okresu trwania promocji, czy też po prostu podczas jej trwania mam zerową prowizję ?
Po wpłacie, w ciągu 24 godzin trafiasz do grupo użytkowników która ma zerową prowizję. Nie ma tu mowy o zwracaniu prowizji po tym jak spełnisz jakieś warunki i po jakimś czasie. Po prostu, zakładasz rachunek rzeczywisty i po maksymalnie 24 godzinach od wpłaty spełniającej wymogi promocji ( minimum 5000) prowizja na Twoim rachunku jest obniżona do 0 na okres 8 tygodni od założenia konta lub do wyczerpania limitu obrotu jaki przysługuje dla danego progu wpłaty. Nie ma tu możliwości "cofnięcia" promocji jak wygląda to często właśnie przy zwracaniu prowizji lub innych tego typu bonusach gdzie po fakcie broker nagle napisze Ci, że złamałeś punkt xxxxxx regulaminu i jednak bonus nie zostanie wypłacony lub prowizja nie zostanie zwrócona.

Edek0202
Bywalec
Bywalec

Wuza pisze:
Edek0202 pisze:Czy prowizja, którą oferujecie jest zwracana na koniec okresu trwania promocji, czy też po prostu podczas jej trwania mam zerową prowizję ?
Po wpłacie, w ciągu 24 godzin trafiasz do grupo użytkowników która ma zerową prowizję. Nie ma tu mowy o zwracaniu prowizji po tym jak spełnisz jakieś warunki i po jakimś czasie. Po prostu, zakładasz rachunek rzeczywisty i po maksymalnie 24 godzinach od wpłaty spełniającej wymogi promocji ( minimum 5000) prowizja na Twoim rachunku jest obniżona do 0 na okres 8 tygodni od założenia konta lub do wyczerpania limitu obrotu jaki przysługuje dla danego progu wpłaty. Nie ma tu możliwości "cofnięcia" promocji jak wygląda to często właśnie przy zwracaniu prowizji lub innych tego typu bonusach gdzie po fakcie broker nagle napisze Ci, że złamałeś punkt xxxxxx regulaminu i jednak bonus nie zostanie wypłacony lub prowizja nie zostanie zwrócona.
ok wszytsko jasne;) Dzieki wielkie za informacje

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

jak rozumiem ING oferuje platformę Protrader. Tą samą, która ma Alior. Śledziłem serial dotyczący Aliora przez pierwszy rok. Ciągłe nieustające problemy. Zerknąłem tam ostatnio i nic się nie zmieniło. Jedna wielka porażka.
Skoro macie tą samą platformę to pewnie te same problemy z bezawaryjnym działaniem ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

MarioDM pisze:jak rozumiem ING oferuje platformę Protrader. Tą samą, która ma Alior. Śledziłem serial dotyczący Aliora przez pierwszy rok. Ciągłe nieustające problemy. Zerknąłem tam ostatnio i nic się nie zmieniło. Jedna wielka porażka.
Skoro macie tą samą platformę to pewnie te same problemy z bezawaryjnym działaniem ?
Platforma nie ma nic wspólnego z 99,9% awarii Aliora, to było już powiedziane wiele razy w różnych wątkach więc w kwestii awaryjności nie mamy żadnych problemów związanych z ProTraderem także tutaj mogę zapewnić, że jest wszystko w porządku :).

Edek0202
Bywalec
Bywalec

Wuza pisze:
MarioDM pisze:jak rozumiem ING oferuje platformę Protrader. Tą samą, która ma Alior. Śledziłem serial dotyczący Aliora przez pierwszy rok. Ciągłe nieustające problemy. Zerknąłem tam ostatnio i nic się nie zmieniło. Jedna wielka porażka.
Platforma nie ma nic wspólnego z 99,9% awarii Aliora, to było już powiedziane wiele razy w różnych wątkach więc w kwestii awaryjności nie mamy żadnych problemów związanych z ProTraderem także tutaj mogę zapewnić, że jest wszystko w porządku :).
Również mam tą platformę w ING i działa bez zastrzeżeń. Polecam spróbować i się przekonać.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Założyłem demo i mam od razu kilka pytań do przedstawiciela brokera :

1 Materiały video mające pomóc w nauce obsługi platformy są kompletnie nieczytalne. Brak wyrazistości. Robiliście je na Commodore C 64 ? Jak rozumiem nie ma szans na poprawę tych materiałów video ?
2 Czy na demo jest taka sama ilość instrumentów jak na real ?
Oglądałem listę dostępnych instrumentów i w demo brakuje mi tych z depo 1:50
3 Czy zamierzacie zwiększyć ilość instrumentów ? Nie oczekuję cudów, ale np. Eur/Zar to chyba można by dołożyć ? Oczywiście przy założeniu, że na real są instrumenty z listy z depo 1:50.
4 Doczytałem, że wypłata na rachunek bankowy inny niż ING jest płatna. Ile ?
Rozumiem, ża na rachunek w ING jest bezpłatna niezależnie od wysokości wypłaty ? Np. będę chciał wypłacić 10 groszy.
5 Czy rachunek real można założyć tylko poprzez net , czy też w jakimś biurze ? Wolałbym to drugie. Jeśli tak to poprosze o listę tych biur.

Na razie tyle. Jak coś mnie zaintryguje to napiszę kolejne pytania.
Trust no bit**es.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

MarioDM pisze:Założyłem demo i mam od razu kilka pytań do przedstawiciela brokera :

1 Materiały video mające pomóc w nauce obsługi platformy są kompletnie nieczytalne. Brak wyrazistości. Robiliście je na Commodore C 64 ? Jak rozumiem nie ma szans na poprawę tych materiałów video ?
2 Czy na demo jest taka sama ilość instrumentów jak na real ?
Oglądałem listę dostępnych instrumentów i w demo brakuje mi tych z depo 1:50
3 Czy zamierzacie zwiększyć ilość instrumentów ? Nie oczekuję cudów, ale np. Eur/Zar to chyba można by dołożyć ? Oczywiście przy założeniu, że na real są instrumenty z listy z depo 1:50.
4 Doczytałem, że wypłata na rachunek bankowy inny niż ING jest płatna. Ile ?
Rozumiem, ża na rachunek w ING jest bezpłatna niezależnie od wysokości wypłaty ? Np. będę chciał wypłacić 10 groszy.
5 Czy rachunek real można założyć tylko poprzez net , czy też w jakimś biurze ? Wolałbym to drugie. Jeśli tak to poprosze o listę tych biur.

Na razie tyle. Jak coś mnie zaintryguje to napiszę kolejne pytania.
1. Były kręcone kalkulatorem biurkowym ;) A tak poważnie to są dostępne w jakości HD 1080p na playliście "Forex" na kanale Youtube Domu Maklerskiego ING. Jeżeli znalazł Pan w innym miejscu materiały w kiepskiej jakości to byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie tej lokalizacji, poprawimy to natychmiast. (Jeżeli chodzi o materiały bezpośrednio na stronie w zakładce "Poznaj system transakcyjny" to wystarczy zmienić jakość z 360p na 1080p)
2. Nie, na rachunku demonstracyjnym dostępne są wybrane instrumenty, na rachunku realnym dostępne są natomiast wszystkie 32 pary walutowe o których mowa w ofercie.
3. Tak, liczba instrumentów będzie wzrastać, z czasem powinny pojawić się także surowce czy kontrakty na główne światowe indeksy giełdowe.
4. Na rachunek zewnętrzny wypłata płatna jest 1,50zł niezależnie od kwoty, tak samo niezależnie od kwoty wypłaty na rachunek w grupie ING są bezpłatne.
5. Rachunek można założyć przez formularz na stronie internetowej, później zależnie od tego czy DM ING posiada wzór Pana podpisu możemy przesłać umowę kurierem lub może ona czekać do podpisania we wskazanym przez Pana oddziale Personal Banking. Listę dostępnych lokalizacji można znaleźć na stronie DM ING (http://www.ingsecurities.pl/ing_kontakt.xml#tab-2) lub wskażemy dogodną lokalizację podczas rozmowy telefonicznej. W najbliższym czasie ilość oddziałów będzie rozszerzona o wszystkie placówki Banku ING.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Materiały video oglądałem z Waszej strony. Spróbuję pozmieniać rozdzielczość (mam nadzieję, że to poprawi wyrazistość obrazu).

Skoro na demo nie ma tych instrumentów z depo 1:50 to gdzie mogę znaleźć jaki mają depo, swap oraz wysokość prowizji.
Rozumiem, że pozostałe instrumenty mają powyższe wartości takie same na demo i real ?
Trust no bit**es.

ODPOWIEDZ