Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ventor
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: ventor »

Można handlować automatycznie , to gdzie znajdę instrukcję jak przenieść wskaźniki i strategie Mql4 na protradera i jak uruchomić handle automatyczny?
Przydałaby się , więcej osób nie podchodziło by sceptycznie do PT.

Awatar użytkownika
przemeg
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemeg »

Witam.

To i ja pozwolę sobie wtrącić parę groszy na temat samej platrofmy ProTrader.
Zaletą niewątpliwie jest ergonomia samego interfejsu użytkownika. Do tego fajną sprawą jest EA Advisor (w ING go nie ma), który pozwala "zaprogramować" wizualnie szybko naszą strategię i zautomatyzować proces wykonania zleceń.
Rozwojowe jest też AlgoStudio (w ING również go nie ma), które oferuję spore możliwości programowania wskaźników, EA itd.
Teraz wady. Sama platforma jest potwornie zasobożerna. Spróbujcie otworzyć kilka, kilkanaście zakładek z notowaniami. Zapotrzebowanie na zasoby rośnie niemal wykładniczo ;). Przełączanie wtedy pomiędzy zakresami czasowymi trwa wieki. A nierzadko kończy się komunikatem o braku danych do wyświetlenia. Trzeba wtedy ponownie klikać i odświeżać dane.
Ponadto drobne błędy (choćby sławny kalkulator ryzyka), które nie są poprawiane przez programistów PFSoft.
No i AlgoStudio. Spędziłem dobrych parę tygodni programując (lub próbując) zaprogramować EA itd. I niestety muszę stwierdzić, że jest w nim masa błędów. Ponad 70 % czasu szukałem błędów po swojej stronie, próbując rozwikłać zagadkę dlaczego dane zlecenie zostało zrealizowane w danym, a nie innym miejscu i niestety zwykle okazywało się, że był błąd w działaniu jakiejś funkcji. Także ostatecznie porzuciłem to narzędzie, jako mało wiarygodne (póki co).
I na koniec wisienka.
Pierwsze zlecenie w ING na platformie ProTrader i.....od razu jakiś problem techniczny :D (skąd my to znamy...).
Jednak biuro ING zachowało się bardzo w porządku i dostałem zwrot środków za poniesione nie ze swoje winy straty.
Także póki co rachunek u nich zostawiam. Prowizja może nie taka jak w Armadzie, ale swapy są przyzwoite (czasami nawet lepsze niż w Armadzie).

PS Żeby nie być posądzonym o reklamowanie ING, od razu mówię, że większość transakcji przeprowadzam na platrofmie Armady.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Szwajcar pisze:Główna różnica między platformą Mt4 a ProTrader to obsługa zleceń.
Wklepanie 20 zleceń oczekujących i modyfikowanie ich dla każdego SL zajmuje około 3 razy więcej czasu na ProTraderze niż w Mt4. Problem jest też z transakcyjnością w ProTraderze. Miałem konto w Alior Trader też z platformą ProTrader i po kilku akcjach kiedy kliknąłem Buy/Sell a platforma zaliczyła zwis na kilka sekund i potem pokazała, że otwarło pozycje po jakiejś tam cenie, która była w ciągu tego zwisu dałem spokój i zamknąłem tam konto.

Jako, że mam konto w banku ING to pytanie czy wypłaty z platformy ING Forex są wykonywane automatycznie w czasie rzeczywistym 24h na dobę na rachunki bieżące w ING?
Jaki jest Stop-out?
Czy pozycje oczekujące są wliczane do depozytu zabezpieczającego?
Lewar jest niski to czy z zysku z otwartych pozycji można otwierać nowe pozycje?
Ok po kolei )

Wpłaty na rachunek dokonywane są w czasie rzeczywistym z konta ING, wypłaty muszą zostać zatwierdzone przez odpowiednią komórkę i odbywają się w do 2ch godzin od złożenia dyspozycji codziennie do godziny 17.

Stop out jest na poziomie 130% wykorzystania kapitału.

Pozycje oczekujące nie są wliczane do depozytu zabezpieczającego, w teorii możesz otworzyć zlecenie oczekujące na 10 000 lotów mając 50 zł na rachunku, nie zostanie ono po prostu zrealizowane po dotarciu ceny do danego poziomu jeżeli w tym momencie nie będzie odpowiedniego zabezpieczenia na rachunku.

Tak, niezrealizowany zysk jest dopisywany do salda rachunku i pozwala na grę w Twoim stylu czyli piramidowanie zysków :)

-- wt 25-03-2014, 10:28 --
ventor pisze:Można handlować automatycznie , to gdzie znajdę instrukcję jak przenieść wskaźniki i strategie Mql4 na protradera i jak uruchomić handle automatyczny?
Przydałaby się , więcej osób nie podchodziło by sceptycznie do PT.
Zgodnie z odpowiedzią na e-mail który Pan wysłał proszę o ponowny kontakt w celu włączenia Algo studio do testów na platformie demo.
kaktus3000 pisze: Jeszcze miesiąc temu dla EUR/USD punkty SWAP wynosiły 0,1 pozycja długa i -0,4 pozycja krótka. Wówczas były całkiem przyzwoite. Skąd nagła podwyżka? Co się takiego zmieniło w oprocentowaniu pomiędzy EUR/USD?
Wartość punktów swapowych nie wynika bezpośrednio z wysokości stóp procentowych dwóch walut, ale głównie z kosztu pieniądza na rynku. Stopy procentowe są jedynie punktem wyjściowym do rynkowej wyceny kontraktu walutowego (kontrakt forward) na daną datę rozliczenia, która uzależniona jest głównie od krótkoterminowych stawek depozytów międzybankowych oraz min. nastrojów/trendów i płynności na rynku. Punkty forwardowe, na podstawie których ustala się wysokość punktów swapowych, są przedmiotem handlu podobnie jak kontrakty SPOT (ceny widocznie w platformach transakcyjnych Forex). Zmiana z 0,1 na -0,5 dla pozycji długiej na EUR/USD była podyktowana właśnie tymi względami i ponowną kalkulacją, myślę jednak że jest to nadal atrakcyjna stawka w porównaniu do podanej przez Ciebie w poprzednim temacie stawki jednego z brokerów (-2,9 dla pozycji długiej).

-- wt 25-03-2014, 11:18 --
przemeg pisze:Witam.

To i ja pozwolę sobie wtrącić parę groszy na temat samej platrofmy ProTrader.
Zaletą niewątpliwie jest ergonomia samego interfejsu użytkownika. Do tego fajną sprawą jest EA Advisor (w ING go nie ma), który pozwala "zaprogramować" wizualnie szybko naszą strategię i zautomatyzować proces wykonania zleceń.
Rozwojowe jest też AlgoStudio (w ING również go nie ma), które oferuję spore możliwości programowania wskaźników, EA itd.
Teraz wady. Sama platforma jest potwornie zasobożerna. Spróbujcie otworzyć kilka, kilkanaście zakładek z notowaniami. Zapotrzebowanie na zasoby rośnie niemal wykładniczo ;). Przełączanie wtedy pomiędzy zakresami czasowymi trwa wieki. A nierzadko kończy się komunikatem o braku danych do wyświetlenia. Trzeba wtedy ponownie klikać i odświeżać dane.
Ponadto drobne błędy (choćby sławny kalkulator ryzyka), które nie są poprawiane przez programistów PFSoft.
No i AlgoStudio. Spędziłem dobrych parę tygodni programując (lub próbując) zaprogramować EA itd. I niestety muszę stwierdzić, że jest w nim masa błędów. Ponad 70 % czasu szukałem błędów po swojej stronie, próbując rozwikłać zagadkę dlaczego dane zlecenie zostało zrealizowane w danym, a nie innym miejscu i niestety zwykle okazywało się, że był błąd w działaniu jakiejś funkcji. Także ostatecznie porzuciłem to narzędzie, jako mało wiarygodne (póki co).
I na koniec wisienka.
Pierwsze zlecenie w ING na platformie ProTrader i.....od razu jakiś problem techniczny :D (skąd my to znamy...).
Jednak biuro ING zachowało się bardzo w porządku i dostałem zwrot środków za poniesione nie ze swoje winy straty.
Także póki co rachunek u nich zostawiam. Prowizja może nie taka jak w Armadzie, ale swapy są przyzwoite (czasami nawet lepsze niż w Armadzie).

PS Żeby nie być posądzonym o reklamowanie ING, od razu mówię, że większość transakcji przeprowadzam na platrofmie Armady.
Dziękuje Panu za pochlebną przynajmniej w części opinie, co do Algo Studio jeżeli to nie problem to pozwolimy sobie skontaktować się z Panem w najbliższym czasie w celu zebrania opinii na temat tego z czym miał Pan problemy.
Co do reklamacji to z mojej wiedzy wynika, że błąd w kwotowaniach egzotycznego waloru z /TRY nie miał nic wspólnego z samą platformą transakcyjną.
Staramy się usprawniać platformę i naprawiać błędy tak szybko jak jest to możliwe, mogę powiedzieć na przykład, że "sławny" kalkulator ryzyka z naszej inicjatywy został poprawiony przez PFSoft i aktualnie trwają jego testy a działająca wersja zostanie udostępniona przy kolejnej aktualizacji platformy.

plat
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: plat »

Czy w ramach promocji swojej oferty forex DM ING Securities planuje zorganizowanie jakiegoś konkursu inwestycyjnego z nagrodami :mrgreen: :D :?:
Mogło by to zachęcić uczestników takiego konkursu do założenia rachunku u was po konkursie :!:

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

plat pisze:Czy w ramach promocji swojej oferty forex DM ING Securities planuje zorganizowanie jakiegoś konkursu inwestycyjnego z nagrodami :mrgreen: :D :?:
Mogło by to zachęcić uczestników takiego konkursu do założenia rachunku u was po konkursie :!:
Taka inicjatywa jest planowana ale na tą chwile nie mogę zdradzić żadnych konkretów.

M15
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: M15 »

Cześć Wuza,
jak się mają sprawy związane z dostarczaniem płynności, odniesiesz się to zdjęć poniżej?
Przedstawiony jest na nich wykres gbpjpy w interwale h4 na: tradingview, mforex oraz ing. W kółkach zaznaczyłem "drobne" różnice w notowaniach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

M15 pisze:Cześć Wuza,
jak się mają sprawy związane z dostarczaniem płynności, odniesiesz się to zdjęć poniżej?
Przedstawiony jest na nich wykres gbpjpy w interwale h4 na: tradingview, mforex oraz ing. W kółkach zaznaczyłem "drobne" różnice w notowaniach.
Bad tick spowodowany zbyt wczesnym restartem zaraz po przerwie o godzinie 23:00, z mojej wiedzy wynika, że sytuacja ta jest już rozwiązana i nie ma obawy o możliwą powtórkę.

M15
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: M15 »

Wuza pisze:
M15 pisze:Cześć Wuza,
Bad tick spowodowany zbyt wczesnym restartem zaraz po przerwie o godzinie 23:00, z mojej wiedzy wynika, że sytuacja ta jest już rozwiązana i nie ma obawy o możliwą powtórkę.
Ok, duże te bad ticki ale nie wszystkie mają miejsce o 23. Poniżej kolejna porcja, tym razem w interwale h1. Chodzi mi o to, iż warunki wydają się być ciekawe ale patrząc na takie wykresy - trochę zniechęca.

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

Identyczne rzeczy dzieją się w Aliorze, podejrzewam, że ING korzysta z tych samych kwotowań.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
W załączniku screeny z naszej platformy. O ile nam wiadomo, ING korzysta z innego agregatora cen, a więc i dostawcy płynności mogą się różnić.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

ODPOWIEDZ