Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
renesis
Bywalec
Bywalec

Re: Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: renesis »

Testuje właśnie demo na androidzie i na razie wszystko jest ok poza 1 rzeczą która dla mnie dyskwalifikuje tą aplikacje. Chodzi o umieszczenie ikonek kup sprzedaj na ekranie "obserwowane". Znajdują się nad ikonką "home" systemu android. Będzie dochodzić do sytuacji w której chcąc wyjść z aplikacji przez przypadek otworze pozycję. Co gorsze nawet tego nie zauważę ponieważ powiadomienia są wyświetlane na tym wąskim pasku u góry na którym ledwo co widać. Czy nie lepiej aby po kliknięciu ikonki K/S wyświetliło się okno z pytaniem potwierdzającym.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

renesis pisze:Testuje właśnie demo na androidzie i na razie wszystko jest ok poza 1 rzeczą która dla mnie dyskwalifikuje tą aplikacje. Chodzi o umieszczenie ikonek kup sprzedaj na ekranie "obserwowane". Znajdują się nad ikonką "home" systemu android. Będzie dochodzić do sytuacji w której chcąc wyjść z aplikacji przez przypadek otworze pozycję. Co gorsze nawet tego nie zauważę ponieważ powiadomienia są wyświetlane na tym wąskim pasku u góry na którym ledwo co widać. Czy nie lepiej aby po kliknięciu ikonki K/S wyświetliło się okno z pytaniem potwierdzającym.
Jest szansa na screena ? Może być w wiadomości prywatnej, u mnie w telefonie z Androidem nie ma takiego problemu a ikona kup/sprzedaj pojawia się dopiero po kliknięciu w wybraną parę walutową w ekranie "obserwowane"

renesis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: renesis »

Proszę oto screen.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

renesis pisze:Proszę oto screen.
Ok więc chodzi o tablet, rzeczywiście umieszczenie tego przycisku nie jest zbyt fortunne. Postaram się przekazać to do producenta platformy z pytaniem o możliwość przeniesienia przycisku lub możliwość wprowadzenie potwierdzenia które można by włączyć/wyłączyć.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Tak sobie testuje to konto w wersji real i na razie co mogę powiedzieć:
platforma brandowana INGiem jest bardziej awaryjna, nie wyświetla np wersji wykresu tik33 i większych. Przy zmianach wykresu np na Renko freezuje niemiłosiernie aplikacje czasem nawet i na pół minuty.
Dodatkowo co mogę dodać to że kwotowania macie gorsze od takiego Aliora - dosyć różnie od 0,2 do 0,6!!
Na razie największy plus to promocja (0% prowizji) no i możliwość rozbicia pozycji (mikroloty).

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

enchate pisze:Tak sobie testuje to konto w wersji real i na razie co mogę powiedzieć:
platforma brandowana INGiem jest bardziej awaryjna, nie wyświetla np wersji wykresu tik33 i większych. Przy zmianach wykresu np na Renko freezuje niemiłosiernie aplikacje czasem nawet i na pół minuty.
Dodatkowo co mogę dodać to że kwotowania macie gorsze od takiego Aliora - dosyć różnie od 0,2 do 0,6!!
Na razie największy plus to promocja (0% prowizji) no i możliwość rozbicia pozycji (mikroloty).
Co dla Ciebie znaczy bardziej awaryjna ?

Z przejściem na Renko nie ma żadnego problemu, może to kwestia konfiguracji samego pulpitu lub ilości otwartych jednocześnie pulpitów w stosunku do możliwości sprzętu ?
Co do wykresów tickowych to jest bardzo proste wytłumaczenie, nie ma danych historycznych dla ticków stąd działają wszystkie ale musisz zaczekać na pierwszy tick po prostu, w przypadku kiedy świeca składa się z 33 ticków może to trwać kilkanaście-kilkadziesiąt sekund zależnie od tego jak często zmieniają się kwotowania.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Wuza pisze:
enchate pisze:Tak sobie testuje to konto w wersji real i na razie co mogę powiedzieć:
Co dla Ciebie znaczy bardziej awaryjna ?

Z przejściem na Renko nie ma żadnego problemu, może to kwestia konfiguracji samego pulpitu lub ilości otwartych jednocześnie pulpitów w stosunku do możliwości sprzętu ?
Co do wykresów tickowych to jest bardzo proste wytłumaczenie, nie ma danych historycznych dla ticków stąd działają wszystkie ale musisz zaczekać na pierwszy tick po prostu, w przypadku kiedy świeca składa się z 33 ticków może to trwać kilkanaście-kilkadziesiąt sekund zależnie od tego jak często zmieniają się kwotowania.
Awaryjność: Występują błędy typu "Proces nie może uzyskać dostępu do pliku \\\quotes\*.pfq ponieważ jest on używany przez inny proces :) Było jeszcze kilka innych błędów ale niestety na bierząco tego nie spisywałem. Jeśli coś wystąpi to napiszę albo po prostu zaraportuje. Odnośnie tego Renko to wersja otwartych jednocześnie pulpitów (1) czy konfiguracji sprzętu odpada. Bardzo prawdopodobne, żę po prostu freezuje aplikacje podczas wczytywania danych (na 2 kompie sprawdziłem i tak samo jest), bo raz mu to zajmuje dłuższą chwilę, a raz zmienia automatycznie... Co do tych tikowych to właśnie o to chodzi, że nie ma danych. A wytłumaczenie, że trzeba czekać na ten tikowy wykres, nie wiem jak się odnieść do tego. W aliorze działają wszystkie od razu (po prostu je podczytuje z histori). A tak tłumacząc możesz powiedzieć, że chcąć zobaczyć wykres 4 godzinny muszę czekać 4h na pierwszą świeczkę...

Edit: do tego Renko tak jeszcze widzę, że występuje podczas tego dodatkowa informacja: "Wartość elementu Takty musi pochodzić z przedziału określonego wartościami DataTime.MinValue.Ticks i DateTime.MaxValue.Ticks.

-- śr 13-08-2014, 15:54 --

Dodatkowo widziałem, że był jakiś update, który jakoś korzystnie nie wpłynął- od tego czasu przy zmianie instrumentów na wykresach co jakiś czas program się po prostu "wiesza" :)

ING Forex

Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: ING Forex »

Szanowni Państwo,

Zapraszamy do korzystania z oferty, w której można otrzymać do 35 mln zł obrotu BEZ PROWIZJI !

Każdy nowy rachunek bierze udział w promocji. Zasady są proste i przejrzyste:

1. Otwórz rachunek Forex ING ProTrader.
2. Zasil swój rachunek wybraną kwotą. Dostępne są 3 progi wpłat do wyboru.
3. Korzystaj z darmowego obrotu bez prowizji przez 8 tygodni!

Szczegóły oferty pod adresem: http://www.ingsecurities.pl/forex_lp.xml

http://www.ingsecurities.pl/forex_oferta.xml?promocja

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Widzę, że coraz więcej brokerów próbuje przyciągnąć b. klientów Armady :)

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

ING wprowadziło minimalną prowizje dla microlotow - 30 gr za pozycję. Nie dostałem żadnej informacji mailem, dopiero na stronie zobaczyłem że coś się zmieniło.

ODPOWIEDZ