Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Re: Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

bartek1916 pisze:Tak, ponoc ING wycofuje sie z uslug forexowych. Jeden z klientow wskazal, ze do konca marca maja zamknac rachunki. Ostatnio cos spore problemy w branzy. IronFX, ING... kto dalej?
Nie ma obrotu. Nie ma dochodu a kadrę utrzymywać trzeba. Lepiej zwinąć interes niż dopłacać.
Forex staje się trudnym biznesem dla brokerów. Naiwnych co wieżą że z kilku stówek w kilka chwil zrobią miliony coraz mniej.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

bartek1916 pisze:Tak, ponoc ING wycofuje sie z uslug forexowych. Jeden z klientow wskazal, ze do konca marca maja zamknac rachunki. Ostatnio cos spore problemy w branzy. IronFX, ING... kto dalej?
Jasne, wycofują się z rynku nic nikomu nie mówiąc , nigdzie nic nie pisząc. To bardzo dziwne. Poinformowali tylko jednego klienta. Musiał być to strategiczny klient. Mnie nikt o zamknieciu nie informował, choc mam kontakt z opiekunem. Wygląda, że jestem leszczem którego nawet nie warto informować. :cry:

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

Mnie poinformowali w środę listem poleconym :( Szkoda, bo nie miałem z nimi żadnych problemów.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Dostałem list dziś. Napisali, że 31 marca kończą usługę forex i wypowiadają mi umowę. Wszystkie niezamknięte pozycje zamkną marketem w tym dniu jeżeli nie zrobię tego wcześniej. Oczywiście podpierają się punktami regulaminu itd, itp. Nie zapomnieli napisać, że jeżeli mam debet to muszę go spłacić. Nie grałem tam praktycznie ze względu na spready (konkurencja ma lepsze) ale jak ktos przetrzymywal pozycje i dostal takie pismo to mogł sie troche wkurzyc. Mogliby to jakos inaczej rozwiazac, a nie wysylac list i 20 dni poźniej zwijac biznes...

tie1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tie1 »

Przy jakości usługi jaką oferowali to jest to najlepsze co dla klienta mogą zrobić, zwinąć ten bałagan.
Generalnie nie polecam ani domu maklerskiego ani banku bo te trzy litery w nazwie to ściema. Ich prawdziwa nazwa jest na cztery litery.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

tie1 pisze:Przy jakości usługi jaką oferowali to jest to najlepsze co dla klienta mogą zrobić, zwinąć ten bałagan.
Generalnie nie polecam ani domu maklerskiego ani banku bo te trzy litery w nazwie to ściema. Ich prawdziwa nazwa jest na cztery litery.
Bank jest ok. Tragedii nie ma. Natomiast Forex jak najbardziej zgadzam się z Kolegą-- dno. Spready kosmos, wpłata online ale już wypłata-- księgowanie ręczne.Faktycznie gdyby mieli tak dalej działać to zwinięcie jest jak najbardziej dobrym posunięciem. Nastepnym w kolejce powinien być mforex.

dls85
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dls85 »

Wiecie już gdzie się przenosicie? ja się zastanawiam nad Dukascopy, HFT, albo XM ale sam nie wiem...

Awatar użytkownika
digitalninja
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: digitalninja »

TxT pisze:Dostałem list dziś. Napisali, że 31 marca kończą usługę forex i wypowiadają mi umowę. Wszystkie niezamknięte pozycje zamkną marketem w tym dniu jeżeli nie zrobię tego wcześniej. Oczywiście podpierają się punktami regulaminu itd, itp. Nie zapomnieli napisać, że jeżeli mam debet to muszę go spłacić. Nie grałem tam praktycznie ze względu na spready (konkurencja ma lepsze) ale jak ktos przetrzymywal pozycje i dostal takie pismo to mogł sie troche wkurzyc. Mogliby to jakos inaczej rozwiazac, a nie wysylac list i 20 dni poźniej zwijac biznes...
Podczas rejestracji w takim śmiesznym konkursie GPW FuturesMasters trzeba było wybrać sobie mentora, wybrałem kolesia z ING, cały konkurs zakończył się w lutym, nieważne...

W tym tygodniu zadzwonił do mnie broker ING Securities, wytłumaczył skąd ma na mnie namiary i zaproponował otworzenie konta forexowego. (Gdy powiedziałem, że już mam konto gdzie indziej, zaproponował przeniesienie całego konta do nich i gwarancję prowizji o 1 zł niższą niż mam u mojego obecnego brokera plus gratisowe porady od tego mentora, co go wybrałem w konkursie).

Czas trwania promocji:
- 1 kwiecień – 30 czerwiec
Profity Klienta:
- Prowizja od otwarcia pozycji 8 PLN lub niższa o 1 PLN od posiadanej w innym domu maklerskim przez 3 miesiące od zawarcia umowy na Derywaty. [Wystarczy, że prześlesz do ING Securities elektroniczną historię transakcji z ostatnich 3 miesięcy]
- Prowizja od zamknięcia pozycji 6 PLN przez 3 miesiące od zawarcia Umowy na Derywaty
- Srebrny pakiet notowań z 5 ofertami zleceń przez pierwsze 30 dni od zawarcia Umowy na Derywaty

https://www.ingsecurities.pl/main_rynek_kontraktow.xml

... więc chyba jednak się nie zamykają

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

To jest zwykły rachunek maklerski, z nadaniem (możliwe że z automatu) numeru nik od kdpw do handlu na derywatach

Awatar użytkownika
digitalninja
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: digitalninja »

heh... szczerze mówiąc nie miałem czasu wniknąć w ich ofertę. (powyżej skopiowałem to co mi dosłali mailem)

ale rozmowa była cały czas o koncie forex...
widocznie stosują bardzo szeroką definicję tego pojęcia;)

ODPOWIEDZ