Na drugie pytanie odpowiedź znajduje się w tabelach specyfikacji instrumentów

To też wszystko masz zaznaczone w specyfikacji instrumentów. Z tego co ją przejrzałem to właśnie tak jest ale ręki sobie uciąć nie damMarioDM pisze:Rozumiem, że na wszystkich instrumentach w tym pakiecie można grać na krótko za wyjątkiem akcji polskich ?
Faktycznie. Właśnie zauważyłem.raposo pisze:To też wszystko masz zaznaczone w specyfikacji instrumentów.MarioDM pisze:Rozumiem, że na wszystkich instrumentach w tym pakiecie można grać na krótko za wyjątkiem akcji polskich ?
A jakie inne wyjście z tej sytuacji byś widział? Wg mnie to jedyne sensowne rozwiązanie i dopiero krzywdzące by było, gdybyś nagle miał identyczną ilośc kontraktów, a ich kurs byłby 2 razy mniejszy (strata -50%). Można by też było dodać równowartość w swapach ale wtedy afera by była gdyby ktoś akurat trzymał stratę. Dla mnie to jak najbardziej logiczne rozwiązanie.Ja rozumiem , że split itd. , ale co ma sens w przypadku akcji to niekoniecznie w przypadku kontraktów
Oj to już czepialstwoCo do Squaber to złożyłem czoraj wniosek o otworzenie go, ale w trakcie zwróciłem uwagę, że w tym koncie dostępny jest tylko lewar 1:100. Akcje mają i tak taki sam lewar czy to Squaber czy NDD. Jeśli więc ten lewar dotyczy pozostałych instrumentów, a tak zakładam, to oferta jest raczej chłodna.
"Ja nie chcem, ale muszem. "raposo pisze: Oj to już czepialstwo.
Coś już przegłosowali ? Śledzisz sytuację ? Daj namiar lub szczegóły.raposo pisze: Za 3 miesiące wszędzie będzie lewar 1:100