HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dany "pakiet" instrumentów przypisany jest do konkretnego rodzaju kont więc musisz założyć i aktywować konto Squaber żeby zobaczyć dodatkowe CFD.
Na drugie pytanie odpowiedź znajduje się w tabelach specyfikacji instrumentów ;). Wczoraj je pobieżnie porównałem i spready na walutach były takie same.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

Raposo chcialbym sie dowiedziec cos na temat Atlas Fx , masz jakas opie na temat tego brokera?

-- 08 kwie 2015, 19:55 --

Spred jakis niski cos nie tak ? a Hft na wejsciu 1000 pln i ponad 2 Pipsy na e/u?
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Atlas FX ma swój wątek. Tu jest HFT - nie róbmy zatem off-topicu ;).

W HFT min. depozyt 1000 PLN dla kont Start ale spread na EUR/USD to 1,5 pipsa bez naszego rabatu. Z rabatem schodzimy już do ok. 1,3 pips. Przy depozycie powyżej 3000 PLN koszty są zauważalnie niższe i schodzimy już poniżej 1.0 pipsa.

Edit:
Akurat w tej chwili trzeba wziąć lekką poprawkę, bo właśnie mamy w Stanach FOMC :D.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Rozumiem, że na wszystkich instrumentach w tym pakiecie można grać na krótko za wyjątkiem akcji polskich ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze:Rozumiem, że na wszystkich instrumentach w tym pakiecie można grać na krótko za wyjątkiem akcji polskich ?
To też wszystko masz zaznaczone w specyfikacji instrumentów. Z tego co ją przejrzałem to właśnie tak jest ale ręki sobie uciąć nie dam ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

raposo pisze:
MarioDM pisze:Rozumiem, że na wszystkich instrumentach w tym pakiecie można grać na krótko za wyjątkiem akcji polskich ?
To też wszystko masz zaznaczone w specyfikacji instrumentów.
Faktycznie. Właśnie zauważyłem.

-- czwartek 09 kwie 2015, 16:14 --

Nie chcę się nadmiernie czepiać, ale ... dziś zrobili split na akcjach Starbucks. Dwie akcje za jedną co spowodowało spadek kursu o 50% (typowy split). Za każdy kontrakt jaki posiadałem na tą akcję obecnie mam dwa. Na szczęście, ponieważ dopiero testuję HFT to miałem małe pozycje na akcjach. Gdybym miał nieco większą to chyba bym się nie ucieszył z dwukrotnie większej liczby kontraktów. Ja rozumiem , że split itd. , ale co ma sens w przypadku akcji to niekoniecznie w przypadku kontraktów. Rozumiem, że kurs jest niższy o połowę, więc i wahania są teoretycznie mniejsze o połowę. Ale to tylko teoria, bo w praktyce róznie to bywa. No i oczywiscie nie zauważyłem na stronie HFT info o tym splicie. Może było.
Najlepiej aby info podsyłali na platformę w zakładkę skrzynka pocztowa lub w zakładkę wiadomości.

Co do Squaber to złożyłem czoraj wniosek o otworzenie go, ale w trakcie zwróciłem uwagę, że w tym koncie dostępny jest tylko lewar 1:100. Akcje mają i tak taki sam lewar czy to Squaber czy NDD. Jeśli więc ten lewar dotyczy pozostałych instrumentów, a tak zakładam, to oferta jest raczej chłodna.
Trust no bit**es.

rafalz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafalz »

Witam
Mam pytanie czy ktoś korzysta z konta Active STP z prowizją. Jak to działa, czy nadaje się do gry na małych interwałach? Prowizje są dosyć ciekawe na demo ale czy na koncie real jest to samo?
Dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Mam Active STP, co prawda Robotero, ale różnica polega na tym, że stawka prowizyjna jest wyższa (na rzecz Robotero). Zlecenia wchodzą bardzo płynnie więc scalping jak najbardziej wskazany ;). Prowizje i spready są identyczne jak na koncie demo, no chyba, że otwierasz konto przez nas to otrzymujesz zwrot części prowizji wynikającej z rabatu na koniec dnia :).
Ja rozumiem , że split itd. , ale co ma sens w przypadku akcji to niekoniecznie w przypadku kontraktów
A jakie inne wyjście z tej sytuacji byś widział? Wg mnie to jedyne sensowne rozwiązanie i dopiero krzywdzące by było, gdybyś nagle miał identyczną ilośc kontraktów, a ich kurs byłby 2 razy mniejszy (strata -50%). Można by też było dodać równowartość w swapach ale wtedy afera by była gdyby ktoś akurat trzymał stratę. Dla mnie to jak najbardziej logiczne rozwiązanie.
Co do Squaber to złożyłem czoraj wniosek o otworzenie go, ale w trakcie zwróciłem uwagę, że w tym koncie dostępny jest tylko lewar 1:100. Akcje mają i tak taki sam lewar czy to Squaber czy NDD. Jeśli więc ten lewar dotyczy pozostałych instrumentów, a tak zakładam, to oferta jest raczej chłodna.
Oj to już czepialstwo ;). Za 3 miesiące wszędzie będzie lewar 1:100 więc ja jestem nawet za tym, żeby teraz każda nowość miała max. 1:100, bo potem będą ludzie mieli pretensje, że "doznali szoku lewarowego". Wiadomo, że wszystkim się nie dogodzi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

raposo pisze: Oj to już czepialstwo ;).
"Ja nie chcem, ale muszem. "
HFT to młody broker , nieprzetestowany i ma mało klientów. Robimy za beta testerów na kontach real i musimy czepiać się na każdym kroku . To nasze zadanie.
BTW. Czemu nam za to nie płacą ?

raposo pisze: Za 3 miesiące wszędzie będzie lewar 1:100
Coś już przegłosowali ? Śledzisz sytuację ? Daj namiar lub szczegóły.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Młody ale wcale tak mało klientów to już nie ma :). Widać to po numerach rachunków chociażby więc myślę, że "beta testy" są już za nami. Oczywiście poprawić ofertę zawsze można, niezależnie od tego jak długo jest się na rynku.

Co do lewaru - już dawno klepnięte przez KNF:
http://forex-nawigator.biz/forum/1-100- ... 26541.html
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ