HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
dzinks1
Bywalec
Bywalec

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: dzinks1 »

magiclong pisze: Szkoda...... zobaczymy co dok na to we wtorek i co ze zleceniami +$$€€££
A to DOK u nich w poniedzialki nie pracuje:)?, wiem ze sa swieta, ale wydaje mi sie ze obsluga nie ma jednak wolnego...no chyba ze sie myle:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przyjmują zlecenia całą dobę ale reklamacje rozpatruje zupełnie inny dział.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Ja w kwestii technicznej.
Funkcja

Kod: Zaznacz cały

SymbolInfoString(Symbol(),SYMBOL_CURRENCY_BASE);
powinna zwracać wg mnie nazwę waluty bazowej danego instrumentu.
i tak dla EURUSD to jest EUR, dla USDJPY USD itd.
Natomiast dla złota XAUSD zwraca XAU, dla srebra XAG. :shock: zamiast USD
Może ktoś z HFT zabierze w tej sprawie głos.
Być może to nieistotny problem, dla mnie jednak ma znaczenie ponieważ przez to EA źle oblicza mi wielkość pozycji.
U innych brokerów (ale nie wszystkich) ta informacja wyświetlana jest na ogół poprawnie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Najlepiej skontaktuj się bezposrednio z obsługą HFT (działem IT) w tej sprawie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

raposo pisze:Najlepiej skontaktuj się bezposrednio z obsługą HFT (działem IT) w tej sprawie.
Pewnie tak zrobię jeśli sytuacja pozostanie bez zmiany. Nie jest to jednak odosobniony przypadek podawania różnych błędnych wartości przez brokerów. Podobną sytuację opisałem w wątku Admirala. Po 2 tygodniach naprawili swój błąd. Konsekwencją takiej dezinformacji mogą być "nieplanowane" wyższe straty. Ponieważ zjawisko nie dotyczy z pewnością tylko mnie dlatego upubliczniam ten przypadek i liczę na szybką reakcję.

dzinks1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dzinks1 »

raposo pisze:Przyjmują zlecenia całą dobę ale reklamacje rozpatruje zupełnie inny dział.
Raposo, tak dla twojej informacji, reklamacje sa rozpatrywane w kazdym przypadku przez trading, ktory jest czynny calą dobe w dni w ktorych odbywa sie handel. Dzial obslugi klienta ktory przyjmyuje reklamacje od klientow (zaznaczam przyjmuje, nie rozpatruje), powinien byc czynny rowniez w dni w ktorych odbywa sie handel. Tak jest przynajmniej u normalnych brokerow na swiecie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A czy przypadkiem nie muszą być dodatkowo zatwierdzane przez inny dział? ;) Np. w Dukascopy z tego co wiem w tej procedurze bierze udział też dział prawny lub podobny. Na pewno nie decyduje o tym sam dealer, który przyjmuje zlecenia telefoniczne.
Przyjmowane są cały czas - do tego wystarczy sama wysyłka maila. Co innego rozpatrzenie na które każdy broker zastrzega sobie X dni.

JAREK67
Na pewno szybsza reakcja będzie po kontakcie bezpośrednim, stąd moja sugestia.

-- wt 07-04-2015, 15:57 --

Przy okazji info o nowości.

Do oferty wchodzi nowy rodzaj rachunków - Active NDD Squaber. Jest to konto Active Equity rozbudowane o jeszcze większą ilość CFD na akcje (łącznie ok. 500 instrumentów wobec 300 na Equity) oraz co najważniejsze dostępu do alertów serwisu SQUABER.COM całkowicie za darmo.

Cytując stronę, czym jest Squaber:
Celem projektu SQUABER jest synteza najważniejszych informacji na temat spółek z punktu widzenia różnych metod analizy oraz ujęcie tych specjalistycznych zagadnień w przystępnej formie zrozumiałej dla osób, które do tej pory nie miały wielu doświadczeń związanych z inwestowaniem na rynkach finansowych. Największą wartość dodaną serwisu są alerty giełdowe informujące inwestorów o każdej ważnej zmianie sytuacji wybranych spółek, pełniąc tym samym rolę kontroli i ochrony portfela inwestora giełdowego.
Pełna specyfikacja instrumentów - http://www.hftbrokers.pl/wp-content/upl ... quaber.pdf
Squaber - https://squaber.com/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arsenio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: arsenio »

raposo pisze:
Do oferty wchodzi nowy rodzaj rachunków - Active NDD Squaber. Jest to konto Active Equity rozbudowane o jeszcze większą ilość CFD na akcje (łącznie ok. 500 instrumentów wobec 300 na Equity) oraz co najważniejsze dostępu do alertów serwisu SQUABER.COM całkowicie za darmo.
A gdzie są dostępne te wszystkie instrumenty, bo ja na MT4 oraz na webtraderze doliczyłem się około 130?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

arsenio pisze:
raposo pisze:
A gdzie są dostępne te wszystkie instrumenty, bo ja na MT4 oraz na webtraderze doliczyłem się około 130?
Na koncie realnym... :) Albo na demie wszystkie nie są jeszcze włączone albo jak w przypadku CFD na akcje z GPW umowy zabraniają im udostępniać kwotowań bez jednoczesnego ich opóźnienia (a to jest dość kłopotliwe do wykonania na MT4). Tym czasem cała listę instrumentów, które są dostępne do handlu na rachunku Live znajdziecie w specyfikacji instrumentów - link w poprzednim poście.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
Jeśli mam konto Active NDD to nie zobaczę tej dodatkowej oferty instrumentów ? Muszę założyć nowe konto i tam przenieść środki ?
Warunki na pozostałych instrumentach (akcje, indeksy, surowce) są takie same jak w zwykłym NDD ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ