HFT Brokers - nowy polski broker
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
Dzięki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Weszły Wam zlecenia na robotero i po jakiej cenie?
Mi zrealizowało tylko jedno zlecenie na usd/jpy sell po 119.274.
3 inne zlecenia ( 2 na usd/jpy i 1 na eur/usd) nie zostały w ogóle zrealizowane. Na stronie pisze cały czas "Zlecenie oczekuje na realizację". A na MT4 w historii nie ma śladu po tych zleceniach.
Mi zrealizowało tylko jedno zlecenie na usd/jpy sell po 119.274.
3 inne zlecenia ( 2 na usd/jpy i 1 na eur/usd) nie zostały w ogóle zrealizowane. Na stronie pisze cały czas "Zlecenie oczekuje na realizację". A na MT4 w historii nie ma śladu po tych zleceniach.
Wszedł mi long o 14:30:02 na EUR/USD. Kurs 1.09404. SL się trailował niestabilnie ale przy takiej dynamice ruchu to nic dziwnego.
Konto Live. Takie same warunki miałem ustawione na demie - transakcja zrealizowana identycznie.
MT4 realizuje zlecenia po kolei więc możliwe, że na skutek tego, że ustawiłeś ich kilka i przy wszystkich warunki zostały spełnione, okazało się niemożliwe, aby je zrealizować. Zapewne support będzie mógł udzielić bardziej wyczerpujących informacji.
Konto Live. Takie same warunki miałem ustawione na demie - transakcja zrealizowana identycznie.
MT4 realizuje zlecenia po kolei więc możliwe, że na skutek tego, że ustawiłeś ich kilka i przy wszystkich warunki zostały spełnione, okazało się niemożliwe, aby je zrealizować. Zapewne support będzie mógł udzielić bardziej wyczerpujących informacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam
No gruba sprawa chyba coś zwisło im tam - mnie również nie weszły zlecenia. A byłby to świetny trading w Wielki Piątek.
Pytanie tylko co teraz nasz broker zrobi z tym. Jest to jakaś awaria serwera i ciekawe czy uwzględnia nasze pozycje i pokażą się z dobrej strony. Skoro trader ma na klatę przyjąć poślizgi cen ( spore czasami naprawdę) opóźnienia danych to oni awarię systemu powinni również "na klatę"
No gruba sprawa chyba coś zwisło im tam - mnie również nie weszły zlecenia. A byłby to świetny trading w Wielki Piątek.
Pytanie tylko co teraz nasz broker zrobi z tym. Jest to jakaś awaria serwera i ciekawe czy uwzględnia nasze pozycje i pokażą się z dobrej strony. Skoro trader ma na klatę przyjąć poślizgi cen ( spore czasami naprawdę) opóźnienia danych to oni awarię systemu powinni również "na klatę"
Od godziny 15:15 nie działają amerykańskie indeksy. O 15:30 nie wystartowały amerykańskie akcje. Co się dzieje ? Dzwonie do HFT i nikt nie odbiera. Ani biuro, ani mój opiekun klienta.
Edit
Doczytałem się w mForex (z którego nie korzystam od pewnego czasu), że w piątek giełdy USA nie chodzą. Do godziny 15 miały chodzić futy na indeksy.
Ech ... . Nie chce mi sie gadać, ale ... czemu HFT nie wysyła na platformie takich informacji ? Człowiek jest zalatany i nie musi wszystkiego sam się domyślać. Inni brokerzy wysyłają na platformie info o godzinach/dniach przerwy.
Edit
Doczytałem się w mForex (z którego nie korzystam od pewnego czasu), że w piątek giełdy USA nie chodzą. Do godziny 15 miały chodzić futy na indeksy.
Ech ... . Nie chce mi sie gadać, ale ... czemu HFT nie wysyła na platformie takich informacji ? Człowiek jest zalatany i nie musi wszystkiego sam się domyślać. Inni brokerzy wysyłają na platformie info o godzinach/dniach przerwy.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2015, 15:58 przez MarioDM, łącznie zmieniany 2 razy.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Jeśli coś nie zadziałało jak trzeba to jak najbardziej możesz zgłosić reklamację. Każdy taki przypadek zawsze jest rozpatrywany indywidualnie i trzeba dokładnie sprawdzić co i jak. Na ten moment powstrzymałbym się z oceną, że to awaria serwera, bo to może być jakaś awaria samego Robotero, którego HFT autorem nie jest lub przyczyną jest jeszcze coś innego, o czym my nawet nie wiemy, że istnieje
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Czy ktoś dowiedział się o konsultantów coś więcej .... niż to że problem ten jest szerszy tzn dotyczy większej ilości zleceń. Co będą robić z pozycjami które powinny dać spory +€€€..... będą wykręcić się... duża płynność ... za szybki rynek .... ktoś miał kiedyś taką sytuację. Po takiej sytuacji i jak zachowa się broker poznamy ile jest wart. Oby na plus dla traderów....
Tak gwoli scislosci Robotero nalezy do tej samej grupy kapitalowej co HFT, wiec bez przesady z twierdzeniem, ze Robotero to nie ich produkt. Tutaj potwierdzenie, zeby nie bylo ze cos insynuuje: https://kantorfx.pl/O-firmie/O-nasraposo pisze:Na ten moment powstrzymałbym się z oceną, że to awaria serwera, bo to może być jakaś awaria samego Robotero, którego HFT autorem nie jest lub przyczyną jest jeszcze coś innego, o czym my nawet nie wiemy, że istnieje.
Masz rację, trochę to uprościłem. Bardziej miałem na myśli to, że niekoniecznie wina leży w infrastrukturze samego brokera. Sam jestem ciekaw co się stało, bo też korzystam z Robotero na koncie Live.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Co się stało. ...... tradera obchodzą opóźnienie zlecenia. ..poslizki..... spread z kosmosu.... generalnie chodzi o kasę ktora pownna być na koncie a jej nie ma.... i czemu taki zonk przy takich danych jak NFP. Takie dane to powinno się wykorzystać do reklamy " jak nam to ładnie śmiga" a tu.... to chyba pierwszy taki przypadek od rozpoczęcia ich działalności. Szkoda...... zobaczymy co dok na to we wtorek i co ze zleceniami +$$€€££