Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
Rysowanie fibo w dzisiejszych czasach na indexach to sztuka dla sztuki. Skoro w wyniku dodruku i skupowania obligacji coraz więcej pieniędzy trafia do instytucji finansowych to popyt na akcje jest wymuszony. Można dywagować o większej czy mniejszej korekcie spowodowanej realizacją zysku, ale póki Japonia drukuje, Europa drukuje to jesteśmy skazani na wzrosty na tych parkietach. Nie ma innej możliwości ;-) nie ma też górnego ograniczenia tego szaleństwa. Gdzieś te pieniądze trzeba pakować.
toteż dlatego zapodałem dwie opcje
spadkowa i wzrostowa
w zależności gdzie wybije DAX po tej konsoli trwającej od połowy marca
jak spadkowa to zasięg minimum 11500
jak wzrostowa to UP do 12800 okolice.
prosta sprawa - byle tylko nie dać się zrobić "na zmyłkę"
a spadki też będą na indeksach - co by było jakby wszyscy tylko L grali ?
spadkowa i wzrostowa
w zależności gdzie wybije DAX po tej konsoli trwającej od połowy marca

jak spadkowa to zasięg minimum 11500
jak wzrostowa to UP do 12800 okolice.
prosta sprawa - byle tylko nie dać się zrobić "na zmyłkę"

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend pisze:
Mielibyśmy historyczne szczyty na wszystkich parkietach ;-) prawda ? czyli jednak wszyscy grają L

ale taki rzeźnik właśnie zerknąłem jak sobie pomyka po FIBO (narysowane mam to od dawna już)
a pomyka sobie pięknie (odbicie od F161 w dół widać cudnie wręcz):
a skoro JPY się umacnia to indeksy raczej w dół....
no ale zobaczymy
Mr. D - sęk w tym, że taki sp500 nie kwapi się do przebicia szczytu, a nawet do podejścia pod niego....
a pomyka sobie pięknie (odbicie od F161 w dół widać cudnie wręcz):
a skoro JPY się umacnia to indeksy raczej w dół....
no ale zobaczymy

Mr. D - sęk w tym, że taki sp500 nie kwapi się do przebicia szczytu, a nawet do podejścia pod niego....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
edek 1.07 MUSI zrobić jak było wczoraj ustalone (od wczoraj ten sam fibo-malunek)
wiadomo, że idzie zygzakiem.... inaczej by było zbyt łatwo
wiadomo, że idzie zygzakiem.... inaczej by było zbyt łatwo
Highend wrzuciłem na DT, ale pewnie umknęło przy tej ilości wpisów. Zaraz klasycy się obruszą, ale ja gram ostro jak widzę pewny setup... zgodnie z projekcją edka wczoraj i dzisiaj dodatkowo zrobiłem na CAD. W pewnym momencie piramidka mi konto rozgrzała, ale cały czas dobierałem. Masz u mnie butelkę za zasięg formacji ;-) a poniżej wklejam print screen z mojego szaleństwa. W tym tempie podwoję dzisiaj depo ;-) a co trzeba korzystać... 

apropo ... metoda moja tylko zasięg formacji pożyczyłem ;-)
MR. D pisze:Highend wrzuciłem na DT, ale pewnie umknęło przy tej ilości wpisów. Zaraz klasycy się obruszą, ale ja gram ostro jak widzę pewny setup... zgodnie z projekcją edka wczoraj i dzisiaj dodatkowo zrobiłem na CAD. W pewnym momencie piramidka mi konto rozgrzała, ale cały czas dobierałem. Masz u mnie butelkę za zasięg formacji ;-) a poniżej wklejam print screen z mojego szaleństwa. W tym tempie podwoję dzisiaj depo ;-) a co trzeba korzystać...

i nie chwal się jak ten co ma nicka na K.... - bo on też nawija ile to lotów nie wywalił i jakie kwoty zrobił

Wiesz co dla mnie jest najważniejsze? Że to co robię ma sens i działa. Cieszy mnie bardziej niż zarabianie kasy. Poważnie!
Taka satysfakcja.
Ja mam inne zajęcia, praca (firma), rodzina - dzieci... nie zawsze mam czas na FX i muszę się czasami rozdwoić albo i rozpięciorzyć

Ale chcieć to móc

zawsze możesz pokazać metodę (jeśli chcesz)MR. D pisze:apropo ... metoda moja tylko zasięg formacji pożyczyłem ;-)

jak chcesz podpowiedź to obczaj GBP AUD - szykuje się jazda w dół bez trzymanki

kolejny setup z gatunku tych "na które czeka się tygodniami"

Metoda w końcowej fazie testów brakuje jej czegoś do wyznaczania zasięgu, ale jak widać dzisiejsze testy pokazały, ze fibo by highend może się sprawdzić. Metoda to typowy żółw czyli wybicie z kanału tylko z sl opartym na zmienności i innym zarządzaniem wielkością pozycji żeby wycisnąć wszystko co się da. Innymi słowy najpierw pierwsza pozycja z której zysk zabezpiecza drugą. Druga idzie na 50% depo. Sl jest BE z obydwu pozycji czyli jest bardzo wąsko. Później dokładasz, ale tak żeby zabezpieczyć już jak najwięcej zysku jednocześnie przesuwając sl z każdej kolejnej bazując na zmienności poprzedniej m15. Jak dynamika ustaje to wycina Cię samo bo zmienność coraz mniejsza i sl coraz węższy. W ten sposób zamyka nawet na 90% zysku formacji.... to tak w skrócie... zapomniałem dodać, że depo mam 10K bo to istotne... to dla mnie najbezpieczniejsza kwota. Dzięki czemu druga pozycja nie jest z kosmosu tylko oscyluje w granicach 1,5 lota.