Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:No i pieknie, bo kresek nie trzeba zmieniac. Dzieki nim gdy znamy kierunek - mozemy ustawic optymalne TP :twisted:
I nie musimy sie martwic, ze cena zawroci, haha ;)

Do F423 kreski są niezmienne. Jak cena wyjdzie dalej to mozna kombinowac.
Jesli cena zawraca (od F423) to odwracamy sie i TP na F261 - co tez widac u kolegi.
To tez zauwazylem - takie cuś.... :)

Mowisz Kusus 2 kola dzisiaj? Na minutes? = hazard? A co powiesz na 5 koła na spokojnie i bez nerwa? :)
Ja jestem inwestorem, na forex posiadam tylko 12% całego portfela inwestycyjnego, to raz.
Dwa - w trakcie minutes edek był już zabezpieczony zyskiem 30 pipsowym. Postawiłem na fart i się udało - nie wiem jaki masz problem.
Ale nieważne... graj swoje jeśli przynosi Ci to zyski.
Tylko chciałbym za miesiąc zobaczyć Twój statament z tego journala.
Mam pewne obawy co do tego co robisz, duże obawy. Myślę, że szukasz na siłę jakiegoś rozwiązania które spowodowałoby, że zacząłbyś zarabiać - ale od razu mówię, nie tędy droga.
To są fakty które stwierdzam po tym co piszesz, niestety.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus pisze: Mam pewne obawy co do tego co robisz, duże obawy. Myślę, że szukasz na siłę jakiegoś rozwiązania które spowodowałoby, że zacząłbyś zarabiać - ale od razu mówię, nie tędy droga.
No proszę, naprawdę się o mnie martwi :d :mrgreen: :D
A myslałem, że mi tylko dogryza i docina i uważa, że nie działa....
Nie szukam niczego na siłę - wspomagam się jak widać średnimi (dziś kangur), podglądam pivoty zgodnie z sysem Niemiaszka.... a czemu by nie?
Moja gra (fibo-zasięg-trend) to jest na long term najlepiej. Bo trendy trwają długo przecież.
na DT to tylko takie skubanie jest. Ale też się naskubie - ziarnko do ziarnka jak mawiają.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mr D - dla potwierdzenia sprawdziłem jeszcze aktualny trend.
jedna(!) świeczka H4 i takie fibo jak poniżej.

zasięg F423 wyszedł identycznie (1.07) jak 2 posty wcześniej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

poszła eSka na edku zgodnie z powyższym - a czemu by nie. TP na 1.073 (mógłbym na 1.07, ale 1.073 wychodzi mi bardziej pewniej jak zetnę knoty).
SL ustawiłem lekko nad 1.08 - na wypadek gdybym sie pomylił (cięcie strat - ochrona kapitału). Jak puści F261 w dół to SL zostanie przesunięte na BE + ile pipsów trzeba do F261 :)

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Kusus pisze:...
Mam pewne obawy co do tego co robisz, duże obawy. Myślę, że szukasz na siłę jakiegoś rozwiązania które spowodowałoby, że zacząłbyś zarabiać - ale od razu mówię, nie tędy droga.
Może wskażesz nam właściwy kierunek? Dziękuję z góry :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

meylo pisze:
Kusus pisze:...
Może wskażesz nam właściwy kierunek? Dziękuję z góry :)
Jak to w życiu bywa... jeśli chcesz wykonywać jakąś czynność schematycznie (a taki powinien być trading z określoną akceptowalną skutecznością) to musisz posiadać jakiś schemat działania - logiczne prawda? Logiczne...

Trzeba mieć teorię na podstawie której będziesz mógł trzymać się swojego schematu działania.

Highend nie ma takiego schematu. On myśli, że ma ale nie ma dlatego, że:
- nigdy nie potrafił w kilku punktach wyegzekwować zbioru zasad tylko zawsze jest opowiadanie na cały monitor którego nikt nie rozumie
- to co rysuje jest rysowane za każdym razem inaczej (100 % świeczki czasami opiera się na korpusie, czasem na max zasięgu, czasem w polowie fali lub trendu)

Ponadto uważam, że nie rozumie za bardzo czym jest schemat Fibonacciego.
Fibonacci uważał, że 100% trendu jest w określonym punkcie tego trendu. Schemat przyrostu był określony i te 100% musiałoby być w określonym punkcie trendu jeśli chciałbyś nazywać te kreski trendem Fibonacciego. W każdym innym przypadku jak używanie jego wzoru o dodatkową zmienną czyli rozciąganie +x lub zacieśnianie -x nie jest już wzorem Fibonacciego a Highend uważa, że jest.... dlatego nie rozumie czego używa.

To tak jakbyś wział jedynkę trygonometryczną cosx + sinx = 1 i dał dodatkową zmienną np 1.
i potem nazywałbyś cosx + sinx = 1+1 jedynką trygonometryczną.

Drugi przykład:
Bierzesz funkcję x^2 co jest funkcją kwadratową.
I mnożysz wykładnik przez x.
Otrzymujesz x^2x
Wszystko super tylko to już nie jest funkcja kwadratowa .... tylko funkcja wykładnicza.

Trzeba nazywać rzeczy po imieniu.
Highend zmienia sobie w skandaliczny sposób wzrór Fibo i dalej go nazywa wzorem Fibo - nie czytając pewnie nawet do czego służy, po co został stworzony i jakich (psychologicznych czy też technicznych) konfluencji do Fibo dotyczy.

Jest to ściśle określony schemat działania który można opisać na podstawie liczby Pi = 3.14.

Zmiana czegokolwiek we wzorze lub zmiana mnożnika powoduje, że to co robi Highend czyli nazywanie tego Fibonaccim jest co najmniej karykaturalne, ignorancje, prostolinijne i nie poważne tym bardziej, że Highend jest już dorosłym facetem i ponoć skończył coś ścisłego.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dobry. Edek S pieknie idzie wg planu :)
A kusus? Niech dalej uprawia hazard.
Nawet nie czytam tego co wyzej bo mi zepsuje taki piekny dzien (sloneczko) :)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend pisze:Dobry. Edek S pieknie idzie wg planu :)
A kusus? Niech dalej uprawia hazard.
Nawet nie czytam tego co wyzej bo mi zepsuje taki piekny dzien (sloneczko) :)
Bo widzisz - Tak to z Tobą jest, nawet nie przeczytasz mojego wywodu i gadasz bzdury lub nie potrafisz się odnieść a mogę się założyć, że przeczytałeś mój post tylko boisz się przyznać mi rację....
Co do mnie - Ubzdurasz coś sobie a potem piszesz w nieskończoność.... jak nowy :D
Ja ryzykowałem mniej niż 1% depo. Jak zawsze. Nie wiem gdzie tu widzisz hazard.... Hazard to ja uprawiałem 4 lata temu jak zaczynałem przygode z poważnym inwestowaniem. Tak jak ty teraz.

Ale już koniec tych przepychanek, edek spada, depo rośnie, słoneczko rzeczywiście świeci. Miłego dnia.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kusus daruj sobie.

Edek wczorajsze S od 1.079
SL na 1.078
TP na 1.073
nie wiem czy bede mial czas dzis na wiecej.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend pisze:Kusus daruj sobie.

Edek wczorajsze S od 1.079
SL na 1.078
TP na 1.073
nie wiem czy bede mial czas dzis na wiecej.
1. 1.073 nie ze wzgledu na fibo jak juz bo zadnego tam nie ma tylko ze wzgledu na strefe popytu i zasieg flagi.
2. Czemu jak juz uda Ci sie wejsc w dobra pozycje to piszesz o niej z euforia a nie dzielisz sie z nami w journalu tymi stratnymi?
3. Czy journal nie polega przypadkiem na tym aby naswietlic obraz calosci swojej gry - tej dobrej i zlej ?

ODPOWIEDZ