To tak - warto wejść na wyższy interwał (przynajmniej dzienny) - zabrać świecę z dołka czy górki i sprawdzić czy jest miejsce (tzn czy cena nie doszła już do F423).
Mr. D - nie ma reguły, że F161 jest retestem itp - tutaj już pozostaje obserwacja, bo każda para ma swój powtarzalny(!) sposób postępowania. Inaczej wszystkie wykresy wyglądałyby tak samo.
Co do pytania o kangura to wrzucam rysunek:
- czerwone fibo spadkowe = trend zakończony, widać że zawieszone na jednej świecy (tam gdzie mała strzałeczka) - z lekko obciętym knotem i dochodzi do F423.
- żółte fibo wzrostowe - nie wiem jeszcze jak je namalować prawidłowo. Na razie jest śmiesznie (fibo 100 przecina korpus tej świecy młota), ale zauważcie jakim F161 jest retestem i od niego jest wystrzał na UP, natomiast knoty świec na dole respektują Fibo 61.
generalnie odpowiadając na pytanie - powinniśmy dojść z ceną na żółte F423 = mniej więcej czerwone 161 spadkowe.
Generalnie im większy interwał - tym łatwiej zasięg wyznaczyć (jedna świeca). Na mniejszym interwale z jednej świecy wyznaczymy po prostu mniejszy trend - temu wtedy sobie zabieram całe fale jak przykład EURGBP.
A na D1 trend większy i możemy na niższych się do niego podpasować i obserwować zachowanie ceny na poziomach.
Na H4 już tak śmiesznie nie wygląda - bo to samo fibo zostawione z D1, wygląda na H4 tak jak zapięte na jednej świecy z... lekko obciętym knotem (hmmm

)... dalszym wzrostom przeszkadza widoczna średnia (EMA200) i dlatego tam miałem TP, a teraz nie mam nic

Ale myślę, że fibo silniejsze od średniej będzie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.