Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
Wejdę pod to,
jest buy stop oczekujący i jest TP.
buy stop dlatego, że
1. nie znam pary
2. zanalizowałem ją po mojemu na prośblę kolegi z forum DT
3. uznałem, że może zadziałać
Wybicie f261 na up - SL będzie pod F261 jak się aktywuje buy stop.
"na pałę" nie chce wchodzić. Musi najpierw wybić F261, a nie będę siedział i czekał aż to zrobi.
Wykres poniżej jest z gatunku "przed faktem".
buy stop dlatego, że
1. nie znam pary
3. uznałem, że może zadziałać

"na pałę" nie chce wchodzić. Musi najpierw wybić F261, a nie będę siedział i czekał aż to zrobi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
No ale przeciez wlasnie o to chodzi w prognozowaniu czegokolwiek? Rysujesz kreski na podstawie ktorych spodziewasz sje zakladanego poziomu. I wtedy wiadomo po kilkudziesieciu takich screenach tego typu czy system dziala czy tez nie. Wlasnie tylko takie screeny jak wrzuciles maja w ogole jakikolwiek sens i racje bytu.highend pisze:Wejdę pod to,
buy stop dlatego, że
1. nie znam pary
3. uznałem, że może zadziałać![]()
I przestan robic z siebie juz meczennika tylko przyjmij na klate fale krytyki i sie ustosunkuj. Zakladasz journala to pokazuj wejscia live. Zbior regul, system i wejscia na jego podstawie.
Na ocene przyhdzie czas po kilkunastu takich zagraniach.
Na razie mamy jedno. I to dopiero na 7 stronie journala...
NAjwyraźniej niektórzy znowu najgłośniej krzyczą, i w dodatku nie czytają ze zrozumieniem co się im pisze...
Kusus, twoje wpisy nie dość że irytujące to w dodatku sparawiają wrażenie nachalnych i niegrzecznych, prezentując jedyny słuszny sposób prowadzenia dziennika....
Sorry ale to właśnie zabija moją chęć czytania tego zurnala , właśnie to... highand sorry ale ten facet mnie wnerwia a ja cenię sobie spokuj.
Wypisuje się z żurnala...
Kusus, twoje wpisy nie dość że irytujące to w dodatku sparawiają wrażenie nachalnych i niegrzecznych, prezentując jedyny słuszny sposób prowadzenia dziennika....
Sorry ale to właśnie zabija moją chęć czytania tego zurnala , właśnie to... highand sorry ale ten facet mnie wnerwia a ja cenię sobie spokuj.
Wypisuje się z żurnala...
Jackub nie stresuj się - wrzucasz do ignore i jest spokój 
Sporo tu jurnali takich, gdzie mało kto co pokazuje... tylko piszą:
- kupiłem to i tamto po tyle, brak wykresu, brak wyjscia.
A Kusus jaki jest każdy widzi.
z tym CADJPY chyba nie wypali - no ale właśnie po to buy stop, a nie buy "na pałę". Zobaczymy. Zostawiam.
Oni chcą mnie zmusić(?) żebym dał podgląd konta i naciskają..... pokaż to pokaż tamto, pokaż sramto.
A ja i tak zrobię po swojemu - grunt to nie ulegać wpływom.
Wpisy typu "miałeś pokazać to itp".... ja sobie przyjąłem styl Niemiaszka: "spokój, opanowanie, bez nerwa, powolutku".
Więc cierpliwość jest MEGA wskazana. Kto chce "na szybko, na już i na wczoraj" ten tylko na FX szybko straci bo to nie jest miejsce do szybkiego zarabiania dużej kasy (tzn. można - ale równie dobrze szybko można stracić, ale to chyba wiecie).

Sporo tu jurnali takich, gdzie mało kto co pokazuje... tylko piszą:
- kupiłem to i tamto po tyle, brak wykresu, brak wyjscia.
A Kusus jaki jest każdy widzi.
z tym CADJPY chyba nie wypali - no ale właśnie po to buy stop, a nie buy "na pałę". Zobaczymy. Zostawiam.
Oni chcą mnie zmusić(?) żebym dał podgląd konta i naciskają..... pokaż to pokaż tamto, pokaż sramto.
Wpisy typu "miałeś pokazać to itp".... ja sobie przyjąłem styl Niemiaszka: "spokój, opanowanie, bez nerwa, powolutku".
Więc cierpliwość jest MEGA wskazana. Kto chce "na szybko, na już i na wczoraj" ten tylko na FX szybko straci bo to nie jest miejsce do szybkiego zarabiania dużej kasy (tzn. można - ale równie dobrze szybko można stracić, ale to chyba wiecie).
btw. jurnal nie ma zapisów. Każdy może pisać (nawet Kusus) - pod warunkiem, że zachowa kulturę wypowiedzi i nie będzie nikogo obrażał (nie tylko mnie). Męczennika z siebie nie robię, ale chyba nikt nie lubi jak się na niego naskakuje? 
a w ogóle ile jest aktywnych Jurnali? Pięć? Ja zaglądam do Mpapieża, Niemiaszka i... Danbo - kiedyś zaglądałem też do Andy'ego, ale zniknął. Ciekawy jest też BO & FBO. Na więcej nie mam czasu niestety.
Acha - jeszcze D1 price action kolegi Zielona Mgiełka - ale tam bardzo rzadko coś wrzuca i... bardzo dobrze. Konkret (w końcu D1) i cierpliwość. Też wolę większe interwały bo dla mojego wyznaczania tylko one mają głębszy sens.

a w ogóle ile jest aktywnych Jurnali? Pięć? Ja zaglądam do Mpapieża, Niemiaszka i... Danbo - kiedyś zaglądałem też do Andy'ego, ale zniknął. Ciekawy jest też BO & FBO. Na więcej nie mam czasu niestety.
Acha - jeszcze D1 price action kolegi Zielona Mgiełka - ale tam bardzo rzadko coś wrzuca i... bardzo dobrze. Konkret (w końcu D1) i cierpliwość. Też wolę większe interwały bo dla mojego wyznaczania tylko one mają głębszy sens.
Już nie przesadzaj że ktoś naciska na Ciebie, bo to była po prostu luźna propozycja.highend pisze: Oni chcą mnie zmusić(?) żebym dał podgląd konta i naciskają..... pokaż to pokaż tamto, pokaż sramto.
Dobrze wiesz, że nic tak nie weryfikuje jakości jak udostępnione wyniki, a transparentność w prowadzeniu journala to podstawa. Pisać że ktoś zarabia to sobie może każdy, post na forum wszystko przyjmie.
Nawet danbo jak by chciał ludzi w ciula robić, to by wrzucał wybrane wejście i po pewnym czasie uchodził by z guru tego forum.
Moim ulubionym przykładem z tego forum jest Klonmarcin.
Ładny prosty system, koncepcja zero-line, wrzucał porażki, ale najcześciej wrzucał kapitalne wejścia i ładne obrazki.
Oczywiście, na samo wspomnienie jego imienia i podważenia jego umiejętności, ludzie by mnie tutaj rozszarpali.
Ale czy ktoś kiedykolwiek widział coś co potwierdza % dd i % profit ?
Nagle skończył prowadzić journal w listopadzie, nie mówiąc ani me, ani be.
W lutym, gdy go zapytałem czy żyje, to odpisał:
Mamy 8-kwietnia i cisza. Troche dziwne zniknięcie i porzucenie giełdy z powodu "braku czasu" na prace zawodową.klonmarcin pisze:Ale jestem dobrej myśli i nie zapeszając zapraszam dokładnie od drugiego marca.
Gość który z wejścia wyciągał po 10-30% przez 2 lata na 3 udanych wejściach powinien zarabiać więcej niż na etacie o średniej pensji a na edka czasami wystarczą 2-3 godziny dziennie, a czasami jedno spojrzenie po otwarciu giełd.
Żeby była jasność, ja nie podważam jego umiejętności, bo nie mam takiej wiedzy, tylko wskazuje na pewne rzeczy które mi sie wydają co najmniej dziwne.
Podpięcie takiego myfxbook (co wg mnie nie jest żadnym problemem) ucięło by wszelkie spekulacje.
Journal jest przedewszystkim dla Ciebie do poprawy własnych umiejętności i jeżeli będziesz cokolwiek tu udawał, to tak naprawdę będziesz oszukiwać samego siebie, a nie nas.
Tyle z mojej strony i właśnie z powodu powyższego przykładu ja jestem za pełną transparentnością przy prowadzeniu journala. Ja nie mówie żeby ujawniać kwoty (jedyni mają więcej inni mniej) bo to można zablokować, ale ujawniać procenty.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2015, 10:58 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.
Ps. Bym zapomniał tutaj masz fajny przykład legendy tego forum, która się okazala zwykłym naciągaczem, a jak się zrobił dym to chce kasę oddawać
. Oczywiście z tego co wiem, jego journal na forum był bez żadnego podglądu.
http://forex-nawigator.biz/forum/opinia ... 56-60.html

http://forex-nawigator.biz/forum/opinia ... 56-60.html
Zapomniałeś o Dadasie i jego "Dadas Daytrading Strategy" - też nie ma podglądu 
Co do naciskania to Kusus naciska i jeszcze atakuje, natomiast kolega Mr D też troszkę naciska
poniżej dzisiejsze wejście - cukier buy, SL na BE jest. być może lekko obniżę TP po obserwacji wykresu. Zobaczymy.
i to nie jest trade na DT i na dzisiaj - może potrwać kilka dni
dla mnie looz.

Co do naciskania to Kusus naciska i jeszcze atakuje, natomiast kolega Mr D też troszkę naciska

poniżej dzisiejsze wejście - cukier buy, SL na BE jest. być może lekko obniżę TP po obserwacji wykresu. Zobaczymy.
i to nie jest trade na DT i na dzisiaj - może potrwać kilka dni

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
highend pisze:Zapomniałeś o Dadasie i jego "Dadas Daytrading Strategy" - też nie ma podglądu
i to nie jest trade na DT i na dzisiaj - może potrwać kilka dnidla mnie looz.
I takie coś mi się podoba.
Już na pierwszy rzut oka widzę dlaczego wszedłeś w eLkę i dlaczego tam wypada TP