Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch
Pierwsze pytanie gdzie był sygnał wejścia? No i jaka wielkość pozycji przy jakim depo?
Nie mam platyny u siebie, więc nie mogę sprawdzić jak by się klasyczne fibo tam sprawdziło.
Poniżej przykład jak ja widzę fibo, i jak bym ewentualnie wykorzystał zasięg. Czy musztarda po obiedzie? Dla mnie nie. Wcześniejsze wejście byłoby według mnie znacznie bardziej ryzykowne.
Może się mylę, ale w pamięci widzę Twoje fibo zazwyczaj na historii, a w takiej postaci to sobie można dowolne liczby wpisać i podpasować pod wykres. Zobaczymy jak Ci się to sprawdzi jak będziesz pokazywał "live".
Poniżej przykład jak ja widzę fibo, i jak bym ewentualnie wykorzystał zasięg. Czy musztarda po obiedzie? Dla mnie nie. Wcześniejsze wejście byłoby według mnie znacznie bardziej ryzykowne.
Może się mylę, ale w pamięci widzę Twoje fibo zazwyczaj na historii, a w takiej postaci to sobie można dowolne liczby wpisać i podpasować pod wykres. Zobaczymy jak Ci się to sprawdzi jak będziesz pokazywał "live".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
OK rozumiemSongo89K pisze:Nie mam platyny u siebie, więc nie mogę sprawdzić jak by się klasyczne fibo tam sprawdziło.

Platyna do w ogóle do bani instrument, na DT się nie nadaje. No ale akurat na nim otworzyłem pozycję

Zobaczymy jak pójdzie dalej. Postaram się pokazywać _przed_ faktem.
Czyli narysowane fibo - otwarta pozycja, oraz czy była reakcja na poziomach f161, 261 i 423 zgodnie z moją teorią.
Dwa screeny przed i po. No problemo. Tylko na spokojnie i powolutku. Żadnych pozycji na pałę - to musi być naprawdę przemyślane żeby miało ręce i nogi

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Sygnał wejśćia = świeca trendowa i odczekanie co będzie dalej (kilka dni czekania)MR. D pisze:Pierwsze pytanie gdzie był sygnał wejścia? No i jaka wielkość pozycji przy jakim depo?
wielkość pozycji przy jakim depo - bez znaczenia co do sensu tego dziennika. Tutaj już niech każdy stosuje MM wedle uznania. Tak jak Niemiaszek daje 1 lot na 50K depo, tak myślę, że to jest znakomita proporcja i możesz założyć, że u mnie jest podobnie.
platyna źre dużo depozytu i małe ruchy dają duże wahania, nawet przy najmniejszej pozycji 0.10 lota.
Była większa jeśli musisz wiedzieć.
a jak już męczyłem platynę to weźmy ją jeszcze raz z jej spadkowym na weekly.
obadając świecę spadkową (dokładnie pokazane gdzie F0, a gdzie F100 ) wyszło mi takie fibo :
co teraz?
cena spadała i odbiła idealnie na F261 odbiła na UP i pokonała opór jakim było F161.
Co dalej? Prosta sprawa:
- jeśli cena pójdzie nad F100 (pokona opór) to L
- jeśli cena pójdzie Poniżej F261 - to S.
do tego czasu nic nie robię. Można ustawić buy stopa i sell stopa z odpowiednimi SL i zostawić, nie zaglądać
acha - ważna rzecz: czy widać, że F100 mógłbym zawiesić na górze dużej świecy spadkowej, która retestuje świecę na której aktualnie wisi F100 i efekt byłby praktycznie ten sam? I dlatego poprzednio pokazałem taki dziwny twór jak fibo "dołek dołek"
Zresztą aktualnie oporem jest FIBO-50 całej tej fali spadkowej co widać narysując na wykresie klasyczne fibo 0-100 od szczytu do dołka
obadając świecę spadkową (dokładnie pokazane gdzie F0, a gdzie F100 ) wyszło mi takie fibo :
co teraz?
cena spadała i odbiła idealnie na F261 odbiła na UP i pokonała opór jakim było F161.
Co dalej? Prosta sprawa:
- jeśli cena pójdzie nad F100 (pokona opór) to L
- jeśli cena pójdzie Poniżej F261 - to S.
do tego czasu nic nie robię. Można ustawić buy stopa i sell stopa z odpowiednimi SL i zostawić, nie zaglądać

acha - ważna rzecz: czy widać, że F100 mógłbym zawiesić na górze dużej świecy spadkowej, która retestuje świecę na której aktualnie wisi F100 i efekt byłby praktycznie ten sam? I dlatego poprzednio pokazałem taki dziwny twór jak fibo "dołek dołek"

Zresztą aktualnie oporem jest FIBO-50 całej tej fali spadkowej co widać narysując na wykresie klasyczne fibo 0-100 od szczytu do dołka

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wrzucisz coś ? narobiłeś apetytu a tu cisza...
Highend.
Zalozyles journala. Zarabiasz swoim systemem.
Zbierz do kupy zasady i handluj live.
Pokazuj wejscia live i wykres na kolejny dzien lub kolejny czasookres jaki sobie wybierzesz.
Sami zweryfikujemy czy to dziala czy nie.
Nie mowie tego ze zlosci tylko rzyczliwosci. Jak odkryles system ktory zarabia handluj live a jak nie chcesz tego robic to zamykaj ten bajzel bo nie od tego sluzy journal i nie rob z siebie durnia. Mowie to po to zeby ustrzec cie od kolejnych wpadek bo sam to przerabialem jak bylem amatorem...
Zalozyles journala. Zarabiasz swoim systemem.
Zbierz do kupy zasady i handluj live.
Pokazuj wejscia live i wykres na kolejny dzien lub kolejny czasookres jaki sobie wybierzesz.
Sami zweryfikujemy czy to dziala czy nie.
Nie mowie tego ze zlosci tylko rzyczliwosci. Jak odkryles system ktory zarabia handluj live a jak nie chcesz tego robic to zamykaj ten bajzel bo nie od tego sluzy journal i nie rob z siebie durnia. Mowie to po to zeby ustrzec cie od kolejnych wpadek bo sam to przerabialem jak bylem amatorem...
A to on się na demo bawi ?
W sumie highend, jak już prowadzisz journal, a i tak wątku niemiaszka się przyznałeś że masz podobno około 50.000 PLN na koncie, to czemu nie podepniesz tego pod myfxbook ?
Ewentualnie jeżeli chcesz trzymać kwoty ukryte to też się da, a zobaczymy w praktyce jak ci % przyrastają na koncie.

W sumie highend, jak już prowadzisz journal, a i tak wątku niemiaszka się przyznałeś że masz podobno około 50.000 PLN na koncie, to czemu nie podepniesz tego pod myfxbook ?
Ewentualnie jeżeli chcesz trzymać kwoty ukryte to też się da, a zobaczymy w praktyce jak ci % przyrastają na koncie.
Nie handluję na demo tylko na realu. Nie wiem kogo słuchasz.Mpapiez pisze:A to on się na demo bawi ?![]()
Za "rzyczliwość" Kususa podziękuję.
Dzisiaj nie miałem czasu niestety - jak usiadłem do kompa to już nie było czasu na spokojnie na setupy. Ot - taki dzień.
Co do podpięcia konta - będę uparty jak Dadas był na swoim dzienniku: nie podepnę.
Zrobię to - kiedyś. Teraz nie bo za duża presja wtedy. Co do kasy to jest podzielona na dwa rachunki.
Ale postaram się pokazać moje wejścia i wykresy na żywo. Czyli "przed faktem". Oraz te same po fakcie. Czyli krótko mówiąć momenty wejścia i wyjścia. Tyle na razie.
highend pisze:Nie handluję na demo tylko na realu. Nie wiem kogo słuchasz.Mpapiez pisze:A to on się na demo bawi ?![]()
Za "rzyczliwość" Kususa podziękuję.
Dzisiaj nie miałem czasu niestety - jak usiadłem do kompa to już nie było czasu na spokojnie na setupy. Ot - taki dzień.
Co do podpięcia konta - będę uparty jak Dadas był na swoim dzienniku: nie podepnę.
Zrobię to - kiedyś. Teraz nie bo za duża presja wtedy. Co do kasy to jest podzielona na dwa rachunki.
Ale postaram się pokazać moje wejścia i wykresy na żywo. Czyli "przed faktem". Oraz te same po fakcie. Czyli krótko mówiąć momenty wejścia i wyjścia. Tyle na razie.
Dobre i to.
Generalnie twój journal, twoje zasady