AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: zbisow »

Ja ciągle noszę się z zamiarem otwarcia konta real i mam jeszcze jedno pytanie o podatek. Czy skarbówka w jakiś sposób informuje ze pit jest poprawnie wypełniony i dopiero wtedy przelewam pieniądz?[/quote]

nie, wypelniasz pit-38 nawet gdy masz strate, a jesli w danym roku zarobiles to wplacasz ,jak bedzie cos nie tak to beda wzywac :cry:

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Nie stawiajcie SL w Aliorze - wycinają stopy, chociaż takiego kursu nie było u innych.
Na prze USDPLN SL miałem 3.8859 (ich minimalny kurs 3.8856), a pozycja zamknięta po 3.89254.
Konkurencja mForex minimum miała 3.88824, a brokerzy MM ponad 3.89.
Oczywiście teraz jest już ponad 3.92, idzie po mojej myśli.

Nie pierwszy raz taki wałek zaliczyłem. Przez ostatnie tygodnie w ogóle ciężko otworzyć coś po dobrym kursie, bo spread jest mocno rozszerzany.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Witam,
Na jednym z forum ktos dal opinie ze Alior szykuje sie do wycofania z forexu. Nie chce wprowadzac poploch, ani plotek dlatego czy ktos z klientow moze potwierdzic badz nie? Podkreslam, ze forum typowo nie-forexowe wiec prawdopodobnie pomylili z ING po prostu. Wg mnie Alior ma sie dobrze.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

bartek1916 pisze:Witam,
Na jednym z forum ktos dal opinie ze Alior szykuje sie do wycofania z forexu. Nie chce wprowadzac poploch, ani plotek dlatego czy ktos z klientow moze potwierdzic badz nie? Podkreslam, ze forum typowo nie-forexowe wiec prawdopodobnie pomylili z ING po prostu. Wg mnie Alior ma sie dobrze.
Dzwoniłem do nich i konsultant powiedział że u nich wszystko ok i że żadnych planów wyjścia z fx nie ma.

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbisow »

:roll: testuje ich demo i nie mogę wyrobić sobie zdania o brokerze;platforma nawet fajna i łatwa w obsłudze + ale mija 2 tydzień i 2x nie moglem zalogować się na konto i raz zawiesiły się notowania 2 tygodnie 3 wpadki :shock: reszta w normie

Maxior
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxior »

Osobiscie nie polecam, byłem u nich ponad dwa lata i przez ten okres borykałem się z wieloma problemami technicznymi. Do tego dochodzi jeszcze podejście do klienta po wydarzeniach z 15.01 płać i płacz bo oni nie maja sobie nic do zarzucenia. ODRADZAM

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Maxior pisze:Osobiscie nie polecam, byłem u nich ponad dwa lata i przez ten okres borykałem się z wieloma problemami technicznymi. Do tego dochodzi jeszcze podejście do klienta po wydarzeniach z 15.01 płać i płacz bo oni nie maja sobie nic do zarzucenia. ODRADZAM
pomijając podejscie po 15.01 , kompetencje pracowników i dość wysokie prowizje (jedne z wyższych) trzeba przyznać, że dość rzadko zdarzają się problemy techniczne na platformie.
Należy jednak pamiętać jeszcze o zalecie jaką jest obrót gotówki. Wszystkie wpłaty i wypłaty są online bez względu na porę dnia i tygodnia. Zamykam zlecenie- przelew online na konto- wypłata gotówki via bankomat. Wszystko w trybie rzeczywistym, zero księgowań ręcznych. Tak chyba nie ma żaden z krajowych brokerów.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

no to dzisiaj już masz problemy techniczne hehe zobaczymy jak długo

trzyrazydwa@wp.pl
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: trzyrazydwa@wp.pl »

set pisze:no to dzisiaj już masz problemy techniczne hehe zobaczymy jak długo
tragedia... dzwoniłeś tam, wiesz coś więcej?

już tylko jak myślę o dzwonieniu na ich infolinię to :563:

edit: już działa, dłużej moderacja akceptowała post :lol:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2015, 10:31 przez trzyrazydwa@wp.pl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

może trochę dawno to było, ale czy ktoś poniósł stratę ze względów technicznych platformy 08.07.2012 roku pomiędzy 23:00 a 24:00 :?:

jako przykład podam, że samo(niewidzialna ręka rynku) pozamykało otwarte pozycje, pomimo wystarczającego poziomu depo pod te pozycje, więc napewno nie z winy klienta DM Alior tylko i wyłącznie z winy broka :idea:

proszę o info tutaj w wątku lub na PW :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ODPOWIEDZ