nie, wypelniasz pit-38 nawet gdy masz strate, a jesli w danym roku zarobiles to wplacasz ,jak bedzie cos nie tak to beda wzywac
AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Ja ciągle noszę się z zamiarem otwarcia konta real i mam jeszcze jedno pytanie o podatek. Czy skarbówka w jakiś sposób informuje ze pit jest poprawnie wypełniony i dopiero wtedy przelewam pieniądz?[/quote]
nie, wypelniasz pit-38 nawet gdy masz strate, a jesli w danym roku zarobiles to wplacasz ,jak bedzie cos nie tak to beda wzywac
Nie stawiajcie SL w Aliorze - wycinają stopy, chociaż takiego kursu nie było u innych.
Na prze USDPLN SL miałem 3.8859 (ich minimalny kurs 3.8856), a pozycja zamknięta po 3.89254.
Konkurencja mForex minimum miała 3.88824, a brokerzy MM ponad 3.89.
Oczywiście teraz jest już ponad 3.92, idzie po mojej myśli.
Nie pierwszy raz taki wałek zaliczyłem. Przez ostatnie tygodnie w ogóle ciężko otworzyć coś po dobrym kursie, bo spread jest mocno rozszerzany.
Na prze USDPLN SL miałem 3.8859 (ich minimalny kurs 3.8856), a pozycja zamknięta po 3.89254.
Konkurencja mForex minimum miała 3.88824, a brokerzy MM ponad 3.89.
Oczywiście teraz jest już ponad 3.92, idzie po mojej myśli.
Nie pierwszy raz taki wałek zaliczyłem. Przez ostatnie tygodnie w ogóle ciężko otworzyć coś po dobrym kursie, bo spread jest mocno rozszerzany.
- bartek1916
- Pasjonat

Witam,
Na jednym z forum ktos dal opinie ze Alior szykuje sie do wycofania z forexu. Nie chce wprowadzac poploch, ani plotek dlatego czy ktos z klientow moze potwierdzic badz nie? Podkreslam, ze forum typowo nie-forexowe wiec prawdopodobnie pomylili z ING po prostu. Wg mnie Alior ma sie dobrze.
Na jednym z forum ktos dal opinie ze Alior szykuje sie do wycofania z forexu. Nie chce wprowadzac poploch, ani plotek dlatego czy ktos z klientow moze potwierdzic badz nie? Podkreslam, ze forum typowo nie-forexowe wiec prawdopodobnie pomylili z ING po prostu. Wg mnie Alior ma sie dobrze.
Dzwoniłem do nich i konsultant powiedział że u nich wszystko ok i że żadnych planów wyjścia z fx nie ma.bartek1916 pisze:Witam,
Osobiscie nie polecam, byłem u nich ponad dwa lata i przez ten okres borykałem się z wieloma problemami technicznymi. Do tego dochodzi jeszcze podejście do klienta po wydarzeniach z 15.01 płać i płacz bo oni nie maja sobie nic do zarzucenia. ODRADZAM
-
andrzej-sk
- Pasjonat

pomijając podejscie po 15.01 , kompetencje pracowników i dość wysokie prowizje (jedne z wyższych) trzeba przyznać, że dość rzadko zdarzają się problemy techniczne na platformie.Maxior pisze:Osobiscie nie polecam, byłem u nich ponad dwa lata i przez ten okres borykałem się z wieloma problemami technicznymi. Do tego dochodzi jeszcze podejście do klienta po wydarzeniach z 15.01 płać i płacz bo oni nie maja sobie nic do zarzucenia. ODRADZAM
Należy jednak pamiętać jeszcze o zalecie jaką jest obrót gotówki. Wszystkie wpłaty i wypłaty są online bez względu na porę dnia i tygodnia. Zamykam zlecenie- przelew online na konto- wypłata gotówki via bankomat. Wszystko w trybie rzeczywistym, zero księgowań ręcznych. Tak chyba nie ma żaden z krajowych brokerów.
no to dzisiaj już masz problemy techniczne hehe zobaczymy jak długo
-
trzyrazydwa@wp.pl
- Uczestnik

tragedia... dzwoniłeś tam, wiesz coś więcej?set pisze:no to dzisiaj już masz problemy techniczne hehe zobaczymy jak długo
już tylko jak myślę o dzwonieniu na ich infolinię to
edit: już działa, dłużej moderacja akceptowała post
Ostatnio zmieniony 20 mar 2015, 10:31 przez trzyrazydwa@wp.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

może trochę dawno to było, ale czy ktoś poniósł stratę ze względów technicznych platformy 08.07.2012 roku pomiędzy 23:00 a 24:00
jako przykład podam, że samo(niewidzialna ręka rynku) pozamykało otwarte pozycje, pomimo wystarczającego poziomu depo pod te pozycje, więc napewno nie z winy klienta DM Alior tylko i wyłącznie z winy broka
proszę o info tutaj w wątku lub na PW
jako przykład podam, że samo(niewidzialna ręka rynku) pozamykało otwarte pozycje, pomimo wystarczającego poziomu depo pod te pozycje, więc napewno nie z winy klienta DM Alior tylko i wyłącznie z winy broka
proszę o info tutaj w wątku lub na PW
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"