Aktualny max mi takze wyszedl na 3.82 i jak go nie wybija to tam doloze eske
widzę, że wstęp na bogato...jackub pisze:Pozwoliłem sobie pobadać system oparty na Pivotach który zaproponował w tym wątku Sir Niemiaszek....
w końcu jakiś konkretjackub pisze: ...załączam screen z arkusza excela z danymi z badań za luty-marzec na EUR/USD ... badam sobie jeszcze teraz GU, materiały już są tyko zatabelkować. Każda pozycja w tradzie podparta jest odpowiednim srceenem z sytuacji na wykresie....
Powiem krótko, sys bardzo mi się podoba, i jest chyba tak prosty jak już prościej chyba nie można ... skuteczność w realu jak zawsze zależy od tego co klika ..... sprawdzimy moją skuteczność
Pozdrawiam...
A więc tak....niemiaszek pisze: w końcu jakiś konkret![]()
![]()
nigdy nie badałem sysa w taki sposób, gdyż dla mnie wynik w MT4 to najlepszy wyznacznik czy coś działa czy nadaje się tylko do kosza![]()
podczas Twoich testów, fajnie by było gdybyś wrzucał na bieżąco swoje trajdy(o ile to nie problem), sugestie i spostrzeżenia...
niemiaszek pisze:układ średnich na L to MA200 poniżej MA21silverarrow pisze:Ja z kolei mam takie pytanie co uważasz jako układ średnich na L/S ich przecięcie czy może odbicie ceny od którejś ze średnich z tym jednym mam problem bo reszta wydaje się dość prosta oczywiście w teorii. A tak po za tym dzięki niemiaszek za to co robisz
układ średnich na S to MA200 powyżej MA21
rozkminkę wykresu robimy od H1 a następnie M5
uzupełnieniem są poziomy/kreski wynikające z pivotów i konkretem jest cena zamknięcia(close) świecy przebijającej daną kreskę![]()
nie ma za co dziękować, taka podjąłem decyzję więc aktualnie działanie zgodne z pomysłem, żeby udostępnić za free, a jak dalej będzie to czas pokaże
W metodzie skalpu na M1 która usiłuję wymyślić i udoskonalić, mam sytuację odwrotną niz proponujeszsanto pisze: Umieszczenie wielokrotności dwóch MA na jednym wykresie jest czysto praktyczne, bo od razu widać gdzie cena jest do średnich z innych TFów, a to jest elementem strategii.