Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

FxTag pisze:Do czwartku nie ma w kalendarzu istotnych informacji. Więc jest szansa na korektę. Reakcja po piątkowych danych z USA o 14:30 , można powiedzieć że była na płytkim rynku (piątek, londek się właściwie zamykał). Poza tym USD/PLN wchodzi w strefę silnego oporu. Pytanie, czy będziesz czekał, czy dołożysz na górce skę? Niedawno napisałem u Ciebie, że zmniejszyłbym łyżeczkę, mając na myśli właśnie taką sytuację.
Pozdrawiam
czekam na rozdanie nowych kresek w poniedziałek, ale świeże i aktualne będą tylko Weekly bo Daily na podstawie niedzielnej świecy więc z nimi lipa(wąsko), a dopiero we wtorek napewno coś będzie intraday do kliknięcia... mam czas i wszycho na spokojnie, bez paniki i stresu :wink:

tak jak pisałem, to powinni zrobić poziom piątkowego D_R3 3.8196(u innego broka mam D_S3 3.8201), więc może tu dołożę o ile coś będzie wskazywało(np. zamknięcie H1 poniżej kreski), że chwilowo mają dość i najlepiej jakby układ średnich z M5 potwierdził S :idea:

bardziej bym się skłaniał do L na korekcie piątkowego zakresu upa, ale wszycho wyjdzie w praniu i narazie to zgadywanka... :wink:
napewno tej S nie zamknę w takiej wersji jak jest lub nawet gdy będzie na większej stracie :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Myślę, że należałoby dołożyć skę, ale nie wcześniej niż na jakimś pinie, lub engulfie na dziennym

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

opatrywałem średnie przez pół dnia.... efekt -> kupiłem żonie laptoka (przestała marudzić o kwiatkach). Jestem na plusie.

A tak na poważnie różne konfiguracje m5/m15 -> H1/H4 -> D1 (razem osobno) .... gubiłem się często co do czego
Mój schemat https://www.tradingview.com/x/CPwAtrHj/

zamiast MA - Heiken Ashi smoothed poza wartością krzywej pokazuje siłę trendu.i gdzie wyjść (DT, mid term)
zamiast krzywych z wyższych tf TABELKA i to wsio

Piwoty jak u Ciebie (Pivots (no sunday)) Muszę przerobić jakoś multipivots żeby dniowych nie pokazywał .... jakoś jego kreski mi nie grają...
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

santo pisze:opatrywałem średnie przez pół dnia.... efekt -> kupiłem żonie laptoka (przestała marudzić o kwiatkach). Jestem na plusie.

A tak na poważnie różne konfiguracje m5/m15 -> H1/H4 -> D1 (razem osobno) .... gubiłem się często co do czego
Mój schemat https://www.tradingview.com/x/CPwAtrHj/

zamiast MA - Heiken Ashi smoothed poza wartością krzywej pokazuje siłę trendu.i gdzie wyjść (DT, mid term)
zamiast krzywych z wyższych tf TABELKA i to wsio

Piwoty jak u Ciebie (Pivots (no sunday)) Muszę przerobić jakoś multipivots żeby dniowych nie pokazywał .... jakoś jego kreski mi nie grają...
podstawę sysa masz/znasz i wiesz jak to działa, a jak sobie udoskonalisz o jakieś dodatki pod siebie to nic mi do tego, abyś na tym zarabiał to będzie wystarczający pozytyw :D :564:

chcesz przerobić indyk, żeby nie brał pod uwagę świeczki niedzielnej :?:
jakby Ci się udało to byłbym wdzięczny za podzielenie się nim o ile nie będzie problemu, bo przez świeczkę niedzielną ucieka klikanie w poniedziałek :(

czy chcesz aby indyk nie pokazywał kresek z D :?:
jest ta opcja w indyku i możesz sobie wybrać jakie kreski ma pokazywać (D, W lub M) :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

aktualne kreski na ten tydzień i rozszerzyła się góra do W_R3 3,9705, ale bez kresek z D :(
jak widać to MA21 z H1 narazie trzyma więc czekamy na londkowe poranne rozdanie :wink:

W_Pivot 3.7751 kusząco wygląda i ten poziom podawałem, jako dobry na zasięg korekty piątkowego upa i pierwsze istotne wsparcie :idea:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2015, 08:58 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

A jak ten Weekly pivot puści, to nie lepiej rozszerzyć TP do monthly pivota ?
Szczerze mówiąc troche małe TP do aktualnego ryzyka.

Chyba że planujesz po prostu się ewakuować z tej pozycji ?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mpapiez pisze:A jak ten Weekly pivot puści, to nie lepiej rozszerzyć TP do monthly pivota ?
Szczerze mówiąc troche małe TP do aktualnego ryzyka.

Chyba że planujesz po prostu się ewakuować z tej pozycji ?
przesunąć TP zawsze można, ale musi to ewidentnie wynikać z tego co pokazuje wykres :idea:
dla USDPLN kluczowym wyznacznikiem ruchu jest edek i jak zostanie rozegrany :!:
edek na dzisiaj ma D_Pivot 1.0906 a to powinno pomóc USDPLN na test właśnie poziomu W_Pivot 3.7751 i zobaczymy czy to max możliwości czy będą mieli ochotę bardziej powalczyć :wink:

pozycja jest przetrzymana, zostawiona sama sobie, bez mojej reakcji na akcję jaka się działa w piątek, więc teraz kwestia tylko przypilnowania i ma się sama wyrobić, ale na to trzeba czasu :wink:

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Podsumowanie dnia:

11:05 CET, GBP/USD L
wejście: 1.51157
SL: 30 p
TP: 45 p
wynik: BE+2

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

jackub pisze:Podsumowanie dnia:

11:05 CET, GBP/USD L
wejście: 1.51157
SL: 30 p
TP: 45 p
wynik: BE+2
pierwsze koty za płoty... :wink:
faza testów rozpoczęta :D :564:

pewnie dolecą do TP, ale wydaje mi się, że dopiero jutro zrobią ten poziom :idea:

po ilu pipsach ruchu zgodnie z kierunkiem pozycji zabezpieczałeś na BE +2 :?:

ODPOWIEDZ