Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Kerad pisze:
niemiaszek pisze:naprawdę można zrobić ładny wynik w krótkim czasie, ale koniecznie trzeba wiedzieć co się klika i dlaczego, no i co najważniejsze to trzeba mieć duuużo czasu na siedzenie przed kompem, a w moim przypadku to większą frajdę mam z pracy, bo swoje dupogodziny przed ekg już wysiedziałem :D
Propsy za fajny wyniki. Co do siedzenia przed ekg, testowałeś wyższe TF (czy może to raczej na potrzeby dziennika niższe TF)? Bo depo idealne do H4 wzwyż :wink:
dzięki :564:
a wynik jak wynik, zawsze mógłby być lepszy :d :p

tak, testowałem :D
H1 ładnie chodzi, ale trzeba się z tym opatrzeć, a jurnalu chcę pokazać jak najwięcej, bo później przełożyć na wyższy TF to nie problem... :wink:
andy11 też zwracał uwagę, że M5 to mały TF do klikania, ale do pokazania w jurnalu ten jest ok :idea:

http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p726692
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

pbi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pbi »

witam i dzięki...
przeczytałem Twojego Journala...
i pomógł mi w uporządkowaniu wiedzy i doświadczenia które już posiadam...
myślę że twój system pomorze mi wyeliminować błędy w moim systemie, a co za tym idzie zwiększy skuteczność ;)
jak to ktoś mawiał "pipsów starczy dla wszystkich"...
pozdrawiam i powodzenia życzę wszystkim...

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

pbi pisze:witam i dzięki...
przeczytałem Twojego Journala...
i pomógł mi w uporządkowaniu wiedzy i doświadczenia które już posiadam...
myślę że twój system pomorze mi wyeliminować błędy w moim systemie, a co za tym idzie zwiększy skuteczność ;)
jak to ktoś mawiał "pipsów starczy dla wszystkich"...
pozdrawiam i powodzenia życzę wszystkim...
super i bardzo się z tego powodu cieszę, gdyż właśnie taka jest idea tego jurnala, aby pomóc/pomagać innym, a czy ktoś skorzysta i wprowadzi w całości mojego sysa czy tylko elementy do swojego stylu klikania w to już nie wnikam, poprostu ma być dobrze :564:

to moje powiedzenie, że "pipsów wystarczy dla wszystkich tylko trzeba je umieć zbierać" i pedro je w stopkę sobie wpisał jakiś czas temu, bo kreski bardzo mu pomogły w poukładaniu klikania :D
również określenie wykresów "ekg" to moja nazwa własna, przyjęła się w slangu giełdowym, ale to szczegół, bo ogólnie wiadomo o co chodzi :wink:

jakbyś chciał i mógł coś więcej napisać o swoim sysie(zarys) to z chęcią poczytam i nie chodzi mi o szczegóły, bo każdy ma swoje tajemnice... :D

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

może jakieś pytania mogłyby się pojawić, bo napewno jest bardzo dużo niewiadomych i wydaje mi się, że każdy mógłby poruszyć kwestie, której nie czai lub na czym należy skupić swoją uwagę, aby dobrze poskładać ta układankę :?:

ciekawiej by jurnal wyglądał i z pożytkiem dla wszystkich na później :wink:

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Ja mam pytanie próbowałeś stosować ten system bez średnich tylko w oparciu o kreski?
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

silverarrow pisze:Ja mam pytanie próbowałeś stosować ten system bez średnich tylko w oparciu o kreski?
tak, ale spadała skutczność i ogólnie wynik był mało satysfakcjonujący(początek jurnala :roll: )

odpisywałem Ci wcześniej odnośnie małej ilości trejdów, więc żeby mieć większą skuteczność potrzebne są jednocześnie układy średnich na H1 i M5, ale to właśnie kosztem ilości kliknięć :idea:

do końca marca jeszcze ta wersja będzie obowiązywała, natomiast od kwietnia, pocisnę troszkę szybciej, czyli w oparciu tylko o układ z M5 i przecięcie/zamknięcie świeczki względem kreski :wink:

naprawdę jest co klikać i opcji jest bardzo dużo tylko trzeba wolnego czasu więcej, ale każdy zainteresowany moim sysem najpierw niech opatrzy się na sucho z wykresem i co się na nim dzieje na bazie sysa, a klikanie przyjdzie z czasem odruchowo, tzn. układ, kreska, wejście, zabezpieczenie i określenie TP na kolejnej kresce :!:

niby proste w teorii, ale w praniu już tak łatwo nie jest... :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

szybka S na USDPLN na rogrzewkę przed SuperMario...
wejście z tel w samochodzie, więc zamknięcie po dotarciu na miejsce :wink:

na H1 jest pod L, a na M5 zaczyna się S klarować, ale fajerwerki się szykują więc tak naprawdę to lepiej bez pozycji i dopiero ewentualnie podpiąc się jak kurz opadnie i rynek wszycho przetrawi :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

siedzi S na USDPLN, wejście z M5 było pod D_Pivot(układ pod S), ale na H1 cały czas układ na L trzyma i MA200 jest obecnie prawie 500 pipsów niżej, więc sporo nawet jak na ta parę, żeby zrobić jej test w kilka chwil :idea:

zamknięcie H1 pod D_Pivot wiele by pomogło, w sensie spadek byłby bardziej prawdopodobny i potwierdzony na większym TF niż M5, bo już teraz to nawet M5 obrócili na UP :!:
wiele też zależy od edka, a tam jak widać są zmęczeni spadkami a tym bardziej że jutro payrollsy i może dopiero mocniej bujnąć :wink:

silverarrow
to jest właśnie przykład zagrania z układu ale tylko z M5 i jak sam widzisz, bardzo łatwo im wszystko obrócić w krótkim czasie
gdyby był SL to już dawno byłoby po temacie, więc doszedłem do wniosku, że na parach z PLN lepiej klikać bez SL, ale oczywiście z głową a nie na pałę i biorąc pod uwagę moje depo to powinno być bez dokładek (grid), bo na zakres ruchów na plnach może być za krótko przy 3 lub 4 pozycjach :idea: :!:

oczywiście to jest forex i rzeczy niemożliwe stają się faktem, ale będzie ciężko i dopiero może jutro wejdzie TP na tym :wink:

Awatar użytkownika
karson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: karson »

@niemiaszek mam pytanie czy zamykasz czasami pozycje z palucha ? Np.: jak po wejściu w pozycje łapiesz te powiedzmy 7-10 pips i widzisz mało zachęcające PA tj.wykres staje w miejscu i przez kilka/kilkanascie świeczek (M5) stoją zostawiając serie knotów w nie korzystnym kierunku

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

karson pisze:@niemiaszek mam pytanie czy zamykasz czasami pozycje z palucha ? Np.: jak po wejściu w pozycje łapiesz te powiedzmy 7-10 pips i widzisz mało zachęcające PA tj.wykres staje w miejscu i przez kilka/kilkanascie świeczek (M5) stoją zostawiając serie knotów w nie korzystnym kierunku
pewnie, że tak i wiele razy tak robiłem :idea:

dopiero wróciłem do domu i widzę, że sobie pojechali na USDPLN od D_Pivot do D_R1 na bazie odwrotnej korelacji z edkiem :!:
jak pisałem wcześniej to obrócili wszycho, układy były pod L (H1 i M5) i zamknięcie świeczek powyżej D_Pivot, więc należało iść z nimi w hedga lub 2 razy większą pozycją do D_R1 i rynek sam by wyrobił tą pozycje ci wisi, że całość zamknięta by była na sporym plusie... :D
ale dentysta nie poczeka i wyszło tak jak widać na załączonym obrazku, więc nie ma co narzekać tylko jutro na spokojnie ocena sytuacji i zabawa od nowa
jest tylko jedno mało ale, gdyż do 9:00 jestem na miejscu, a później stolica wzywa i cały dzionek w plecy z klikaniem :(

ODPOWIEDZ