Powodzenia

T-REX pisze:Rozumiem, że zmieniły się średnie ale zasady wejścia/wyjścia zostały takie same? BTW gratuluję wyników oraz cierpliwości. To jeden z niewielu journali pokazujących wykorzystanie średnich, będących prostym (jeśli nie najprostszym) narzędziem do zarabiania na Fx.
Takie zagrania to śmierć każdego depo w dłuższym terminie bo zawsze może cofnąć się jeszcze bardziej. Wielokrotnie wydawało mi się że pęk średnich jest już tak rozszerzony, że zaraz będzie powrót, ale zawsze cena leciała jeszcze te kilkadziesiąt pipsów. Lepiej zagrywać z trendem IMHO. Rynek nie ucieknie.Mpapiez pisze: Przeciwko średnim gram tylko wtedy gdy cena na M15 znajduje się daleko od red Ema - czyli gra na tzw cofkę.
To wszystko zależy od MM.T-REX pisze:Takie zagrania to śmierć każdego depo w dłuższym terminie bo zawsze może cofnąć się jeszcze bardziej. Wielokrotnie wydawało mi się że pęk średnich jest już tak rozszerzony, że zaraz będzie powrót, ale zawsze cena leciała jeszcze te kilkadziesiąt pipsów. Lepiej zagrywać z trendem IMHO. Rynek nie ucieknie.Mpapiez pisze: Przeciwko średnim gram tylko wtedy gdy cena na M15 znajduje się daleko od red Ema - czyli gra na tzw cofkę.
Cześc,Mpapiez pisze:T-REX pisze:Mpapiez pisze: Przeciwko średnim gram tylko wtedy gdy cena na M15 znajduje się daleko od red Ema - czyli gra na tzw cofkę.
To wszystko zależy od MM.
Poza średnimi są inne czynniki, jak np. okrągłe poziomy które też trzeba respektować.
Wpisz sobie w googlach The M15 Dance manual. To mini-książeczka zrobioba przez jakiegoś mistrza średnich - zobaczysz że tam gość też gra przeciwko trendowi.
Short już się grzeje na BE. Zwiększyłem SL powyżej ostatniego szczytu (1.2455), ponieważ cena coś nie chciała iść na dół. Drugi powód był taki, że często nawet na danych rzadko się zdarza zmiana powyżej 200 pipsów, a dziś nic takiego nie było. Na początku sobie pomyslałem że wyskocze z sell'a na reteście 1.24, ale przytrzymałem dalej i nie żałuje.jackub pisze:
Cześc,
Facet nazywa się Clay Ferrell, i wszędzie gdzie tylko mozna nakazuje gre z trendem, wyraźnie rozgranicza kiedy grac szorty a kiedy longi, o grze przeciw trendowi mówi wyłącznie o traderach z odpowiednim doświadczeniem .... którego chyba jeszcze nie mam (a raczej na pewno)... więc ja nie będę eksperymentował hi!
zdążyles coś zamknąc na swoim szorcie?? bo cena szarpnęla ostro do gory.... na czym skorzystałem
Ładnie wytrzymaleś w jednym tradzie to 50 pipsów, mnie wyszło w trzech nieco mniej, ale też blisko 50.
Oprócz RN ja uważam na pivoty dzienne i rozkład zlecen gurbasow, czasem pomaga czasem nie
Pipsów ....