Pechowa 13-nastka :) Day Trading
Re: Pechowa 13-nastka :) Day Trading
Wczorajsze wejście znów BE
.
Mogłem wziąć 20 pipsek, ale celuję w sporo więcej
.
Generalnie rano spojrzałem na tą sytuację i ponowiłem wejście. Aktualnie znów jestem na BE.
Szczerze mówiać to liczę na zejście co najmniej do 1.23...
Tak jak pisałem wczoraj, dla mnie gwiazdka na H4 nie pozostawia na razie wątpliwości.

Mogłem wziąć 20 pipsek, ale celuję w sporo więcej

Generalnie rano spojrzałem na tą sytuację i ponowiłem wejście. Aktualnie znów jestem na BE.
Szczerze mówiać to liczę na zejście co najmniej do 1.23...
Tak jak pisałem wczoraj, dla mnie gwiazdka na H4 nie pozostawia na razie wątpliwości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cześć,
Edek mnie trochę poturbował wczoraj
. Frustracja że się łapałem na BE + pełne przekonanie że cena nie wyjdzie powyżej 1.2450, doprowadziły do 10%+ drawdowna...
Nie powiem też, ale trochę się zasugerowałem wpisami żaby, no ale cóż, zdarza się chociaż mnie zmartwił ten drawdown
...
Generalnie nie jest źle, bo sporo odrobiłem. Jak to ze mną bywa, gdy dostaje od rynku, zaczynam szukać i analizować. Doszło parę zmian na moim wykresie. Ale jest jedna najważniejsza zmiana. Mianowicie postanowiłem wprowadzić coś, co obserwuję już od długiego czasu. Wg mnie banksterka zostawie po sobie ślady z zamiarami
. Cofając się do dnia poprzedniego lub 2 dni wstecz, można powyciągać nietypowe S/R które mają decydujący wpływ na następny dzień.
Ja się z klasycznych S/R powoli wyleczyłem, bo powiedzmy wprost, Pany sobie jaja na tym robią
.
1.2450 był dziurawiony jak szmata we obydwie strony, a takie opinie chodziły
, że taaaaaaaaaki istotny poziom.
Ten obrazek co dziś zapodaje może nie być zbyt przejrzysty, ale na nastepnych sprobuje od poniedziałku lepiej wyjasnić o co mi chodzi z tymi "ostatnimi swingami".
Jutro nie dam rady cały dzień handlować, więc mam nadzieje że jak wrócę to bedziemy gdzieś w okolicach 1.2550-1.26
...
Niemniej jednak moje ostatnie wejscie z objaśnieniami.
Edek mnie trochę poturbował wczoraj

Nie powiem też, ale trochę się zasugerowałem wpisami żaby, no ale cóż, zdarza się chociaż mnie zmartwił ten drawdown

Generalnie nie jest źle, bo sporo odrobiłem. Jak to ze mną bywa, gdy dostaje od rynku, zaczynam szukać i analizować. Doszło parę zmian na moim wykresie. Ale jest jedna najważniejsza zmiana. Mianowicie postanowiłem wprowadzić coś, co obserwuję już od długiego czasu. Wg mnie banksterka zostawie po sobie ślady z zamiarami

Ja się z klasycznych S/R powoli wyleczyłem, bo powiedzmy wprost, Pany sobie jaja na tym robią

1.2450 był dziurawiony jak szmata we obydwie strony, a takie opinie chodziły

Ten obrazek co dziś zapodaje może nie być zbyt przejrzysty, ale na nastepnych sprobuje od poniedziałku lepiej wyjasnić o co mi chodzi z tymi "ostatnimi swingami".
Jutro nie dam rady cały dzień handlować, więc mam nadzieje że jak wrócę to bedziemy gdzieś w okolicach 1.2550-1.26

Niemniej jednak moje ostatnie wejscie z objaśnieniami.
Mpapiez jaki broker? Tej szpili na 60p w górę co widac na twoim screenie pod koniec, u innych brokerów nie było wcale. 

"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Admiralbfx pisze:Mpapiez jaki broker? Tej szpili na 60p w górę co widac na twoim screenie pod koniec, u innych brokerów nie było wcale.

Admirals admirals. Ja też kiedyś od nich zwijałem do armady, ale ostatnio armada przycięła w jajo i kazała pakować manatki (wycofali się z Polski na 6 miesiecy). Z braku innego pomysłu wróciłem do armady.freakout pisze:Admiralbfx pisze:Mpapiez jaki broker? Tej szpili na 60p w górę co widac na twoim screenie pod koniec, u innych brokerów nie było wcale.ja zwiałem stamtąd dobre 3 lata temu jeszcze jako leszcz, bo takich akcji już wtedy trochę było, a skoro leszcza irytowały to nie wiem co Mpapiez jeszcze tam robi
Bad ticki się zdarzają. Jeżeli o mnie chodzi, to pierwszy taki przypadek od powrotu do admirałów, jak się pojawi ich więcej i cześciej, to uciekne do innego broka

To tyle tytułem wstępu

===================================================================================================
Co do wczorajszych przemyśleń na temat śladów które po sobie zostawia banksterka na wykresie. Jak już pisałem post wyżej, że często typowe S/R ostatnio nie są kompletnie respektowane, wygląda to tak jak by zawodowcy polowali na nas (leszczy), na standardowych S/R. Natomiast dziwnym trafem, cena skacze i trzyma respekt na ostatnich "swingach" najcześciej z 1-2 dni wstecz.
Rzućcie okiem na obrazek z dzisiaj. Te czarne linie zostały naniesione wczoraj

Ps. Trade ładnie wszedł, profit w tym tygodniu też będzie zacny

Zastanawia mnie Twój zrzut bo ja też mam Admirala tylko że pro tylko że takiej strzały nie ma na mojej platformie. Zgłaszałeś to może im i co w takiej sytuacji
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Ja mam zwykłe konto.czerwinek pisze:Zastanawia mnie Twój zrzut bo ja też mam Admirala tylko że pro tylko że takiej strzały nie ma na mojej platformie. Zgłaszałeś to może im i co w takiej sytuacji
Zgłaszać nie zgłaszałem bo zamknęło na zysku (na którym defacto byłem w momencie strzały). Poza tym inne osoby ze zwykłem admirałem potwierdzili że też to mieli, więc niech oni zgłaszają

Ps. Ja myślę że Pr0 i zwykły admirals są na różnych serwerach, stąd ja mam bad ticka a ty nie

Cześć,
Wczoraj nic nie wrzucałem, bo szczerze mówiąc nie było się czym chwalić.
Luka otwarcia zrobiła mnie ostro w bambuko i w ogóle wczorajsze wejścia jakieś dziwne były (sam nie bardzo wiem co chyba robiłem). Niemniej jednak na spokojnie przeanalizowałem wykres i postanowiłem 1 pozycję przetrzymać.
Oczywiście poziom SL jest sporo większy niż normalny którym gram, ale mam pewne założenie którego się trzymam.
Dopóki wsparcie na 1.2416-1.2410 nie zostanie przebite, to nie ma mowy o spadkach.
Tak naprawdę wybicie dołem dopiero 1.2400 mnie utwierdzi w eskach. Dlaczego ? Cały detal gada w kółko o spadkach...
Możliwe że fundamentalnie euro kwiczy, ale Banki muszą zarabiać, więc pewnie będą chcieli wycinać niezależnie od danych. Patrząc na to co mi pokazuje wykres, ja na razie widzę wzrosty do 1.2525 (co najmniej).
Wybiciue 1.2470-80 upewni mnie że dojdziemy do tego pułapu.
Szczerze mówiąc nawet 1.2570 dziś widzę. Dopiero tam (możliwe po decyzjach fedu) szukałbym okazji do "S".
Jeżeli FED wytnie numer, to będę miał bardzo fajnego longa
...
Kto wie może ten poziom jeszcze dziś przed USA odklepią i na sesji pejsów będzie zjazd w dół.
Niemniej jednak za 10 minut PMI z niemiec i to na pewno ruszy rynkiem.
W załączniku moja analiza na dzisiejszy poranek. Jak zauważycie grafika się troche zmieniła. Po wczorajszym szarpaniu się z rynkiem, jak zwykle wyciągałem wnioski i starałem się wprowadzić parę poprawek dla większej czytelności wykresu.
Ps. Zauważam ostatnio że co raz fajniej panuje nad stratami
, powoli leci 3 tydzień tej wersji systemu a ja się ciągle bardzo dobrze trzymam... Kto wie może w końcu coś czegoś się nauczyłem ?:)
Wczoraj nic nie wrzucałem, bo szczerze mówiąc nie było się czym chwalić.
Luka otwarcia zrobiła mnie ostro w bambuko i w ogóle wczorajsze wejścia jakieś dziwne były (sam nie bardzo wiem co chyba robiłem). Niemniej jednak na spokojnie przeanalizowałem wykres i postanowiłem 1 pozycję przetrzymać.
Oczywiście poziom SL jest sporo większy niż normalny którym gram, ale mam pewne założenie którego się trzymam.
Dopóki wsparcie na 1.2416-1.2410 nie zostanie przebite, to nie ma mowy o spadkach.
Tak naprawdę wybicie dołem dopiero 1.2400 mnie utwierdzi w eskach. Dlaczego ? Cały detal gada w kółko o spadkach...
Możliwe że fundamentalnie euro kwiczy, ale Banki muszą zarabiać, więc pewnie będą chcieli wycinać niezależnie od danych. Patrząc na to co mi pokazuje wykres, ja na razie widzę wzrosty do 1.2525 (co najmniej).
Wybiciue 1.2470-80 upewni mnie że dojdziemy do tego pułapu.
Szczerze mówiąc nawet 1.2570 dziś widzę. Dopiero tam (możliwe po decyzjach fedu) szukałbym okazji do "S".
Jeżeli FED wytnie numer, to będę miał bardzo fajnego longa

Kto wie może ten poziom jeszcze dziś przed USA odklepią i na sesji pejsów będzie zjazd w dół.
Niemniej jednak za 10 minut PMI z niemiec i to na pewno ruszy rynkiem.
W załączniku moja analiza na dzisiejszy poranek. Jak zauważycie grafika się troche zmieniła. Po wczorajszym szarpaniu się z rynkiem, jak zwykle wyciągałem wnioski i starałem się wprowadzić parę poprawek dla większej czytelności wykresu.
Ps. Zauważam ostatnio że co raz fajniej panuje nad stratami

Obydwa PMI powyżej "50".
Powinno to dać kopa do góry.
Powinno to dać kopa do góry.