irmentruda pisze:Mpapiez pisze:
- W sytuacji gdy cena wpadnie pomędzy dwie red emy (m5 i m15) będzie uważna obserwacja, a nie założenie że red Ema 15 nie może pęknąć. To akurat doczytałem się w dance manualu i by się zgadzało z tym co działo się w piątek.
Czekaj czekaj, jak to robisz? Jednoczesnie na dwa wykresy patrzysz (różne TFy)? mógłbyś podać jakiś przykład? wg Dance Manuala należy uważać gdy cena jest między SMA35 i EMA50, najlepiej wtedy nie trejdować, ewentualnie na krótki ruchy z tymi średnimi jako bandami. Oczywiście nijak to się ma jak już siedzimy przed platformą i wtedy wydaje się nam, że teraz już pójdzie tam gdzie nasz TP.
Na średnich ustawiasz okres.
Średnia z okresem "20" na M15 mniej więcej odpowiada średniej z okresem "60" na wykresie M5.
Sprawdź sobie i zobacz

. Jak widzę że cena na M15 mi wisi pomiędzy Ema 60 a Ema 20 to znaczy że jest tak naprawdę pomiędzy red ema z M15 (60) i red ema z M5 (60).
Ja sobie z M5 korzystam w celu dokładniejszego szukania mini S/R oraz pojawiania się knotów lub pull backów. Chodzi bardziej o precyzję wejść.
Co do tej SMA 35, próbowałem z tym grać, ale kompletnie nie rozmiem i nie czuję tej średniej.
Dodatkowo doszły kolejne modyfikacje:
- usunałem z wykresu ema 5 i 10 - stwierdziłem że jednak za duży chaos wprowadzają.
- Za wodzik teraz służy EMA 20 na wykresie M5. Z niego staram się precyzyjniej wchodzić.
- Na wykresach są tylko średnie EMA 20 i EMA 60
Na razie nie wrzucam wejść, bo nie chcę żeby się ludzie na głupoty patrzyli. Na razie prowadzę wewnętrzną weryfikacje. Jak system utrzyma się na drawdownie poniżej 10% i zakończy tydzień z zyskiem, to zaczne wrzucać znów.
Póki co to się mija z celem. Jedyną wielką zmianę jaką u siebie widzę, to świetnie działający MM który póki co ratuje mi dupsko

.
3mta kciuki. Może ta wersja systemu zostanie przezemnie klepnięta.