Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pechowa 13-nastka :) Day Trading

Post autor: Leonardo »

jackub pisze: Wiem że jestem nikim i nie pokazuję swoich wyników więc więcej się już nie mądrzę.
Stary co ty masz z tymi wynikami? Kompleksów się jakichś nabawiłeś?
Może i ich nie masz ale przynajmniej nikomu ściemy nie wciskasz, że masz :D
:564:

Pozdrawiam,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

jackub

Post autor: jackub »

Leonardo pisze:
jackub pisze: Wiem że jestem nikim i nie pokazuję swoich wyników więc więcej się już nie mądrzę.
Stary co ty masz z tymi wynikami? Kompleksów się jakichś nabawiłeś?
Może i ich nie masz ale przynajmniej nikomu ściemy nie wciskasz, że masz:D

Pozdrawiam,
Leo
Wiesz Leo, parę razy pisałem cos tu na Navi, to za każdym razem dostawałem opr aby najpierw pokazać wyniki a potem się mądrzyć.... :wink:
Więc teraz stosuję profilaktykę.... od razu walę , że przepraszam że zyję... :lol:

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Ale żeby było jasne ja nigdy nic do Ciebie nie miałem, ba wręcz przeciwnie szanuje Cię,
fajny temat tłumaczyłeś.

Bajkopisarze tylko mi na nerwy działają.

Pozdrawiam,
Leo

jackub

Leonardo pisze:Ale żeby było jasne ja nigdy nic do Ciebie nie miałem, ba wręcz przeciwnie szanuje Cię,
fajny temat tłumaczyłeś.

Bajkopisarze tylko mi na nerwy działają.

Pozdrawiam,
Leo
Miło mi Leo,
myśle że wlaściwie zrozumiałem ... don't worry
Pozdrawiam

Mpapiez

Post autor: Mpapiez »

jackub pisze:Tak sobie myślę, że zasadniczy błąd w twoich wejściach polega na tym że nie masz żadnych wskazówek co do wielkości momentum (przynajmniej ostatnio) , a Dance to system oparty na momentum. Niejednokrotnie autor zwraca uwage na zasadniczy element jakim jest wielekość kąta nachylenia średnich, czyli ruch musi się najpierw rozpędzić i dopiero wtedy bierze się szybkie jedno-dwu świecowe pulbacki o ile dosięgną ktoreś z MA's. Tak długo jak średnie sa byle jak nachylone, mówią o tym że mamy trend ale słabe momentum i Dance setupy nie koniecznie dzialają...
Wiem że jestem nikim i nie pokazuję swoich wyników więc więcej się już nie mądrzę.
Pozdrawiam i sledzę twoje poczynania...
Wszystko ok, ale manual tego M15 dance pokazałem tutaj bardziej jako ciekawostkę - ja po prostu z podobnymi śrendimi grałem wcześniej. Facet ma ciekawy punkt widzenia, bardzo pokrywający się z moim.
To o czym piszesz - to całe momentum wynika z jednej prostej rzeczy - średnie działają kapitalnie w trendzie.
Poza tym jest bardzo możliwe że ja się tak szarpałem dlatego, że moje średnie był na "low" a nie na "close".

Te pull backi ok - ale trzeba też odróżnić kiedy jest pull back, a kiedy cena startuje żeby wywalić czerwoną średnią.
Wiesz wg mnie autor tego dance "manuala" troche przekolorwał, ale pewnie w dobrej wierze, żeby pokazać że się da.
Ja nie wątpie że facet się dorobił fortuny, ale powiedzmy nie chcę się strickte wzorować na tym co on robi, bo wolę sam poczuć i widzieć wejście.

Generalnie co dostanę wpierdziel od rynku to wyciągam wnioski :) i narzędzie pracy (ustawienai wykresu) wg mnie mam z każdym razem co raz lepsze. To wejście co pokazałem ostatnie - gdzie się sygnał wyklarował po ostatnich modyfikacjach, jak bym trzymał RR 1:1 to w tym momencie skasowałbym zysk, no ale przeszedłem na BE i czekam na 2:1;).

Ps. Ja też jestem "nikim" jeżeli o forex. Ja malutkie kwoty wrzucam na forex, ale dlatego trzymam ukryte loty, żeby się na to nikt nie patrzył, bo najważniejsze są procenty. Drugi wg mnie bardzo ważny parametro to % obsuwa kapitału - to trzeba umieć trzymać w ryzach. Także tego - ja się ciaglę się uczę, a świadomość że ktoś patrzy na moje porażki motywuje mnie do szlifowania swojej metody spekulacji :) - i dzięki wielkie za swoją opinię.

@Irmentruda

Spoko - nie od razu kraków zbudowali.
Admiralsi dają lewar 1:25. Spróbuj na takim grać. Powiedzmy takim żółtodziobom jak my gra się na pewno łatwiej.

jackub

Rozumiem, w sumie kazdy z nas na bazie zdobytej wiedzy i doświadczenia powinien zbudować coś co czuje najlepiej....
Zwórciłem uwagę na te srednie bo sam ze dwa lata temu trenowałem ten system (powiedzmy uczyłem się, czy probowałem się uczyć ) i było podobnie jak u ciebie pięknie, pięknie i buum...... w jakiś sposób moge powiedzieć że wyrastałem tez z tego systemu, potem trochę u Chorosa itd itp sam wiesz najlepiej... konkluzja z tego i innych systemów trenowanych była taka - starać się brać tylko najlepsze setupy, takie wzorcowe, starałem sie che, che...
Dzisiaj staram się jeszcze uprościć swoje granie i na bazie również doświadczen z Dance zrobić podobnie jak i ty coś swojego...
Też MA's odgrywaja swoją rolę (lubię je, chociaż nie jestem pewnien czy one mnie lubia), ale w wyznaczaniu strefy BUY/SELL, warunków jakie na rynku panują i staram się zagrywac pierwszy pulback, tylko pierwszy.
Żadne odbicia, żadne touch'e ... zygzak, impuls, korekta impuls, korekta do widocznego poziomu, do pivota co tam wypadnie, i jedziemy z drugim implsem dalej, to wszystko... pozdrawiam i duzych pipsów zyczę!

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

To ja tak obrazkowo się wtrącę :D co do początków
first.png
i
second.jpg
Droga nie łatwa :) co na końcu dowiemy się dopiero jak dotrzemy, bądź nie.

Pozdrawiam,
Leo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Post autor: irmentruda »

jackub pisze:Tak sobie myślę, że zasadniczy błąd w twoich wejściach polega na tym że nie masz żadnych wskazówek co do wielkości momentum (przynajmniej ostatnio) , a Dance to system oparty na momentum. Niejednokrotnie autor zwraca uwage na zasadniczy element jakim jest wielekość kąta nachylenia średnich,
Masz 100% racji, tutaj tkwi problem moich niektórych porażek jak i mPapieza. Wczoraj pięknie zarobiłem na rzeźniku bo fajnie chodził (czyli miał momentum), dziś tylko rano a następnie to wszystko pooddawałem dwukrotnie. Inna sprawa to overtrading i chęć odrobienia straty.

Mpapiez

Post autor: Mpapiez »

Tak z ciekawostki co do tamtego trejdu.
Patrzcie jak się ładnie wykres (i śrendie) zachował po ostatniej modyfikacji. Cena poszła jak po sznurku i wszystko jest po porstu bardzo czytelne. Co bije po oczach że wodzik ładnie prowadzi, a violet ema ładnie oporuje ;).

Do TP zostało kilka pipsów, ale to jest więcej niż pewne że walnie w tamtego rejon więc wyjdę na mały plus znów i zabawa od nowa. Pewnie przez noc azjaci zepchając cenę, a rano będzie można zagrać na powrót do Red Emy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jackub

A co powiecie o tym template .. ?

Zablokowany