DayTrading: Piątek 14.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lis 2014, 00:00

Wzrost
11
38%
Bez zmian
4
14%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
damsx6
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 14.11.2014

Nieprzeczytany post autor: damsx6 »

Dadas pisze:
damsx6 pisze:Jeśli już mowa o brokerach....
Polecam koniecznie zajrzeć na tę stronę :)
http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads
A że tam piszą tylko część prawdy to już nie wiesz?
Np. o AM piszą, że prowizja jest, a nie ma.
Prowizja jest na koncie Admiral.Prime, a na koncie Admiral.Markets nie ma prowizji.
A spread jest zmienny, nie stały, więc opieranie się na takim pseudo rankingu jest oczywistą bzdurą.
Dobrze, przepraszam Panie "wszechwiedzący". Chodziło mi tutaj o to, że tego typu zestawienie ułatwia szukanie brokera. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to chyba rzeczą oczywistą jest, że wejdzie na stronę konkretnego broka i się wszystkiego dokładnie dowie. Niemniej jednak cieszę się, że pozwoliłeś mi się zapoznać z Twoją opinia na ten temat ;) Pzdr
Pomyślności.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

PS. Większość brokerów, którzy się reklamują jako ECN, po prostu ściemniają.
Większość ludzi nie ma pojęcia co to jest ECN i czym się różni od STP i NDD.
I bardzo wielu nabiera się na ten lep.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze:PS. Większość brokerów, którzy się reklamują jako ECN, po prostu ściemniają.
ten też ściemnia?

http://www.mforex.pl/poznaj-korzysci
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

highend pisze:
Dadas pisze:PS. Większość brokerów, którzy się reklamują jako ECN, po prostu ściemniają.
ten też ściemnia?

http://www.mforex.pl/poznaj-korzysci
A wiesz co to jest prawdziwe ECN i co oferuje takie ELECTRONIC COMMUNICATION NETWORK?
To, co oni oferują to jest STP (Straight Through Processing) lub NDD (No Dealing Desk).

-- Dodano: sob 15-11-2014, 20:52 --

Bardzo dobry wątek na temat ECN/STP:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=178542

Sorry, ale ja nie czerpię z źródeł polsko-języcznych.
Po prostu trzeba znać angielski i tyle!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

akurat znam angielski bardzo dobrze :)
az napisze do supportu mforex :)

Dadas strasznie zachwalasz tego Admiral Markets (płacą Ci czy jak :d )
Ja też mam tam konto i nie mówię, że narzekałem - ale aktualnie go nie używam.
W tym starym koncie były rekwoty ciągłe i długie realizacje zleceń, ale ZTCW zmienili na plus, tylko
trzeba zmienić typ konta.
Firma jest z Estonii - jak dla mnie to za blisko ruskich ;)

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Zastanawiam sie dlaczego ludzie wogóle korzystają z MM ? Z czystej niewiedzy ? Czy może do skalpowania na jakichś minimalnych TF'ach tick - 1M taki MM jest po prostu lepszy bo zlecenie wchodzi od razu ?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

shogomad pisze:Zastanawiam sie dlaczego ludzie wogóle korzystają z MM ? Z czystej niewiedzy ? Czy może do skalpowania na jakichś minimalnych TF'ach tick - 1M taki MM jest po prostu lepszy bo zlecenie wchodzi od razu ?
broker MM nie może też walić w konia bo wszyscy by od niego uciekli. Odzwierciedla rynek i zlecenia nie wychodzą poza brokera (czyli kasa jest dla niego albo dla nas) - czyli teoretycznie broker jest naszym "wrogiem"

Ale nie wiem w czym problem z korzystania z brokera MM. O ile prawidłowo odzwierciedla rynek i nie robi głupich rzeczy (jakieś świece z kosmosu) - to wg mnie jest OK.
A jak ktoś patrzy tylko na wykres (jak DADAS) to co za różnica jaki broker? :)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

shogomad pisze: No ale to mój pierwszy, kliknięty z banera reklamowego w ich filmiku ( fajnie zrobiony...naprawde zachęca )
Ale jak widze te wszystkie screeny z mt4 co dajecie to czuje że jestem w złym miejscu :D
Jak widze screen z MT4 to jest ok, ale jak mam cos zrobic w MT4 to mnie ch..... strzela. Prosty przyklad, zrob sobie kanal cenowy dla wiekszego trendu a nastepnie dwa mniejsze kanaly korygujace, powstanie z tego totalny miszmasz dlugich kresek w nieskonczonosc.
A teraz zrob sobie to samo w cTraderze.
Jedyne co mi przypadlo do gustu to wlasnie cTrader (desktop/web) oraz WebTrader w mForex.
MT4 przy nich to totalna porazka pod wzgledem funkcjonalnosci.
Szpece od ECN.....wlasnie, panie Dadas, prosze wypowiedziec sie, czy MT4 w pełni wspiera ECN czy brokerzy tylko nam tak obiecuja a prawda jest inna?

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Patrząc na EDka miesięcznego to wygląda to fatalnie długoterminowo (co powinno przyświecać przy ewentualnych korektach wzrostowych):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dadas

highend pisze:akurat znam angielski bardzo dobrze :)
az napisze do supportu mforex :)

Dadas strasznie zachwalasz tego Admiral Markets (płacą Ci czy jak :d )
Ja też mam tam konto i nie mówię, że narzekałem - ale aktualnie go nie używam.
W tym starym koncie były rekwoty ciągłe i długie realizacje zleceń, ale ZTCW zmienili na plus, tylko
trzeba zmienić typ konta.
Firma jest z Estonii - jak dla mnie to za blisko ruskich ;)
Jakbyś nie wiedział, to Estonia jest jednak w EU.

-- Dodano: sob 15-11-2014, 21:53 --
irmentruda pisze:
shogomad pisze: No ale to mój pierwszy, kliknięty z banera reklamowego w ich filmiku ( fajnie zrobiony...naprawde zachęca )
Ale jak widze te wszystkie screeny z mt4 co dajecie to czuje że jestem w złym miejscu :D
Jak widze screen z MT4 to jest ok, ale jak mam cos zrobic w MT4 to mnie ch..... strzela. Prosty przyklad, zrob sobie kanal cenowy dla wiekszego trendu a nastepnie dwa mniejsze kanaly korygujace, powstanie z tego totalny miszmasz dlugich kresek w nieskonczonosc.
A teraz zrob sobie to samo w cTraderze.
Jedyne co mi przypadlo do gustu to wlasnie cTrader (desktop/web) oraz WebTrader w mForex.
MT4 przy nich to totalna porazka pod wzgledem funkcjonalnosci.
Szpece od ECN.....wlasnie, panie Dadas, prosze wypowiedziec sie, czy MT4 w pełni wspiera ECN czy brokerzy tylko nam tak obiecuja a prawda jest inna?
No, z pewnością MT4 nie jest tak od razu "user friendly".
Ale zaletą jest stosunkowo prosty język programowania, dzięki któremu można cuda-cudeńka robić.
To, że cię coś strzela, gdy chcesz kanały powyznaczać, tylko świadczy o tym,
że nie do końca znasz wszystkie możliwości MT4.
No, ale też fakt, że przynajmniej teoretycznie użytkownik nie musi się uczyć programowania.
Tylko ja jestem zdania, że człowiek mało inteligentny i tak nie ma czego szukać w tradingu, bo
to jest zajęcie tylko dla nieprzeciętnie inteligentnych, a reszta to niech gra w opcje, czy w inne "proste" ruletki.

Co do ECN, to właśnie pisałem wcześniej.
To nie jest tak do końca ECN, bardziej STP lub NDD.
Tylko, mój broker mówi otwarcie co jest co, nie ściemnia i nie stosuje chwytów reklamowych.

A do highend, to nie, nic mi nie płaci, ale jakby kto chciał otworzyć konto, to jest taka promocja polecenia znajomego.
Czyli, ja zapodaję klienta, on dostaje linka do rejestracji konta, a potem oba dostajemy bonusa.

Zablokowany