DayTrading: Piątek 14.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lis 2014, 00:00

Wzrost
11
38%
Bez zmian
4
14%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 14.11.2014

Post autor: shogomad »

hhhllllh pisze:kolego z wilkiem w avatarze
dzisiaj giela nie dziala, a gold zaczyna byc notowany w poniedziałek o.... ?
:564:
nie zglaszaj mnie chcialem tylko pomoc
:roll:
1. zapomniałem dodać na "symulacji" u mojego MM ;)
2. fajny link wrzuciłeś...szczególnie ten fragment o skalowaniu wykresu w pionie jest ciekawy.
3. trzeci raz mówie, nigdy cie nigdzie nie zgłosiłem i dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Bemowo1 »

Flaki mi się wywracają jak czytam o takich złodziejach - ostatnio UOKIK ukarał AEGON I IDEA BANK za nieprecyzyjne informowanie klientów (w związku z czym klienci dostali po d....).

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Post autor: hhhllllh »

kolego z wilkiem w avatarze, z tej strony nauczysz sie wiecej niz z calego tego forum, co nie oznacza ze tam nie ma glupot bo cale at jest glupota ktorej nikt nie wymyslil to jest po prostu nastepstwem storzenia wizualizaji wykresu w takie ja nie innej formie to tak jak smrod po baku albo brudny but po wdepniecu w gowno, nie ma smrodu przed puszczeniem baka i but tez nie bedzie uje... gownem przed wdepnieciem. a potem juz tylko zgadywanka ile bedzie smrod sie utrzymywal z doswiadczen historycznych w puszczeniu bakow czy ile gowno bedzie schlo az samo odpadnie... hahaha wszyscy zawsze porownuja gielde do jazdy samochodem a ja porownam do smrodu

gdzies tu kiedys na forum byl pokazany generator ktory losowo tworzyl cene LOSOWO ! i wiesz co tam tez dalo sie to wszystko wyrysowac co tu wszyscy rysuja i srednie dzialaly i inne indicatory i RGR i trojkat no kazdy twor AT

ale nie o tym temat tylko czemu sie gra pod prad wiesz juz koncze ide stad czolem
:564: :564: :564:
Ostatnio zmieniony 15 lis 2014, 23:03 przez hhhllllh, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: niemiaszek »

tym razem trochę inaczej, bo na cały tydzień, ale warto sobie zapisać takie kalendarium :wink:

powinno się przydać :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Post autor: DavidFx »

hhhllllh pisze:kolego z wilkiem w avatarze, z tej strony nauczysz sie wiecej niz z calego tego forum, co nie oznacza ze tam nie ma glupot bo cale at jest glupota ktorej nikt nie wymyslil to jest po prostu nastepstwem storzenia wizualizaji wykresu w takie ja nie innej formie to tak jak smrod po baku albo brudny but po wdepniecu w gowno, nie ma smrodu przed puszczeniem baka i but tez nie bedzie uje... gownem przed wdepnieciem. a potem juz tylko zgadywanka ile bedzie smrod sie utrzymywal z doswiadczen historycznych w puszczeniu bakow czy ile gowno bedzie schlo az samo odpadnie... hahaha wszyscy zawsze porownuja gielde do jazdy samochodem a ja porownam do smrodu

gdzies tu kiedys na forum byl pokazany generator ktory losowo tworzyl cene LOSOWO ! i wiesz co tam tez dalo sie to wszystko wyrysowac co tu wszyscy rysuja i srednie dzialaly i inne indicatory i RGR i trojkat no kazdy twor AT

ale nie o tym temat tylko czemu sie gra pod prad wiesz juz koncze ide stad czolem

na moich wlasnych wykresach fal mozgowych tez widzialem formacje i nawet dzialaly linie trendowe hehe :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Dadas

Post autor: Dadas »

DavidFx pisze:
hhhllllh pisze:kolego z wilkiem w avatarze, z tej strony nauczysz sie wiecej niz z calego tego forum, co nie oznacza ze tam nie ma glupot bo cale at jest glupota ktorej nikt nie wymyslil to jest po prostu nastepstwem storzenia wizualizaji wykresu w takie ja nie innej formie to tak jak smrod po baku albo brudny but po wdepniecu w gowno, nie ma smrodu przed puszczeniem baka i but tez nie bedzie uje... gownem przed wdepnieciem. a potem juz tylko zgadywanka ile bedzie smrod sie utrzymywal z doswiadczen historycznych w puszczeniu bakow czy ile gowno bedzie schlo az samo odpadnie... hahaha wszyscy zawsze porownuja gielde do jazdy samochodem a ja porownam do smrodu

na moich wlasnych wykresach fal mozgowych tez widzialem formacje i nawet dzialaly linie trendowe hehe :D
Proste ćwiczenie:
Weźcie sobie ściągnijcie Equity_v7.mq4 i wrzućcie na wykres.
Będziecie mogli robić AT swojego Salda i/lub Equity.
Tylko, czy wtedy uwierzycie w to, co wam AT powie?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

dobry, tak sobie myślę nad apple i rzeźnikiem (czy tam ujkiem)..

trend na wszystkich jest UP

ale czy na obecnych poziomach ktoś by wchodził w longa?
wątpię.
Lepiej poczekać na retrace.

Jeśli chodzi o Apple, załóżmy, że rośnie jeszcze na 115-116
Retrace 50% (liczone w głowie) między $95 - $115 wychodzi gdzieś na $105 za akcje

rzeźnik: okolice 177 retrace?
Dobrze kombinuję? rzeźnikowi może pomóc spaść osłabiający się funt.
Pytanie jednak co z jenem.

Tak samo w tym momencie na teraz ciężko w te pary w S wchodzić - przy takim trendzie na UP.
To tak jak próbować łapać noże na edku w sierpniu/wrzesniu na L.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Post autor: Krzysiu89 »

na Ejku raczej juz trend wzrostowy sie skonczyl na jakis czas jestesmy na ciekawym oporze ;) rzeźnik zgodze sie a raczej mam nadzieje ze korekta mi wejdzie ;) bo mam L na nim :P no i GBPCHF ;) jestesmy na wsparciach ktore testowane sa doslownie co miesiac ;) z 10 wrzesnia, 15października i teraz nasz czeka test 17 listopada ;D z ciasnym SL mozna wziac w L ;)sporo pipsow do zgarniecia ;)

Dadas

Post autor: Dadas »

highend pisze:dobry, tak sobie myślę nad apple i rzeźnikiem (czy tam ujkiem)..

trend na wszystkich jest UP

ale czy na obecnych poziomach ktoś by wchodził w longa?
wątpię.
Lepiej poczekać na retrace.

Jeśli chodzi o Apple, załóżmy, że rośnie jeszcze na 115-116
Retrace 50% (liczone w głowie) między $95 - $115 wychodzi gdzieś na $105 za akcje

rzeźnik: okolice 177 retrace?
Dobrze kombinuję? rzeźnikowi może pomóc spaść osłabiający się funt.
Pytanie jednak co z jenem.

Tak samo w tym momencie na teraz ciężko w te pary w S wchodzić - przy takim trendzie na UP.
To tak jak próbować łapać noże na edku w sierpniu/wrzesniu na L.
Wczoraj już wszystko wiedziałeś, a dzisiaj znowu nie wiesz nic?
No to jak to jest z tą twoją głową??? :mrgreen:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Krzysiu89 pisze:rzeźnik zgodze sie a raczej mam nadzieje ze korekta mi wejdzie ;) bo mam L na nim :P
Tzn zgodzisz sie z czym, że nadal UP czy może jakiś retrace?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany