DayTrading: Piątek 14.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lis 2014, 00:00

Wzrost
11
38%
Bez zmian
4
14%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 14.11.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze: A do highend, to nie, nic mi nie płaci, ale jakby kto chciał otworzyć konto, to jest taka promocja polecenia znajomego.
Czyli, ja zapodaję klienta, on dostaje linka do rejestracji konta, a potem oba dostajemy bonusa.
:) i sprawa jasna.... :)

A tak podsumowując wywody ludzi inteligentnych tutaj:

- złoto i edek chwilowo idą do góry po czym lecą na pysk <- tak? a srebro i platyna też? ;)
- indeksy (sp500 np) nadal rosną
- Apple również rośnie (pewnie w nieskończoność), firma płaci dywidendy i skupuje akcje własne (tylko czy nie lepiej je skupować jak są tańsze?)

- zboża - jakby temat umarł... rosną dalej? ;)
- pary jenowe - temat rzeźnika np. ucichł - buja się od 181.500 do 184.500 w porywach. Konsola przed dalszym UP ?

Patrząc na wykresy przed 2000 rokiem to człowiek ma wrażenie, że giełdy mają teraz jakiś mega rozmach (szczególnie po 2007 roku) i w zasadzie będą rosły w nieskończoność. Granie na spadki jest w tym momence czystym idiotyzmem. Najlepsza taktyka to walić Longi i przesuwać stopa wyżej. Takie proste to czemu ludzie grają na spadki? Czemu ja zagrałem na spadek Apple? Mój mózg się zepsuł widocznie.

Fajnie by było zebrać wywody ludzi do kupy i może wtedy faktycznie by coś z tego wyszło i byłoby fajną wskazówką do grania (z trendem).

Jeszcze mówione było, że jak dolar sie będzie umacniał, to giełdy lecą w dół, a jak osłabiał to do góry. Tymczasem dolar się umacniał i giełdy rosły, to co teraz? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Po przeczytaniu waszych odpowiedzi, 4 artykułów, kilku PMów ( dzięki za fatygę ), postów na FF i wpisów na investopedi wiem już co to MM,NDD,ECN,DD i STP. Rozważając za i przeciw oraz przenikanie sięczasmi tych terminów ,jak również oszustwo niektórych MM chwalących się ( albo nie kłamiących wprost ) hierarchia od najlepszego wygląda wg mnie tak :

1. ECN ( cud miód i orzeszki dla wszystkich poza hazardzistami )
2. STP ( zaczekamy te kilka ms ale dostaniemy co chcieliśmy )
3.ex aequo 4. MM i NDD ( wiekszość NDD to chwalący sie MM, mają DD tylko elektroniczny - nie mają fizycznych ludzi na stołkach. Jednak ze wskazaniem na NDD , jak by sie dało zweryfikować czy nie ściemniają :P )
5. DD (liiiipa, jak w starym banku, nie grasz na "prawdziwym" rynku, twoją pozycje wyślą innemu klientowi albo i skroją swoją prowizje za free, albo co gorsza ustawią się przeciw tobie o swojego LP )

...Dzięki za pomoc ,kwestia wyjaśniona, uffff :mrgreen:

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

shogomad pisze:Po przeczytaniu waszych odpowiedzi, 4 artykułów, kilku PMów ( dzięki za fatygę ), postów na FF i wpisów na investopedi wiem już co to MM,NDD,ECN,DD i STP. Rozważając za i przeciw oraz przenikanie sięczasmi tych terminów ,jak również oszustwo niektórych MM chwalących się ( albo nie kłamiących wprost ) hierarchia od najlepszego wygląda wg mnie tak :

1. ECN ( cud miód i orzeszki dla wszystkich poza hazardzistami )
2. STP ( zaczekamy te kilka ms ale dostaniemy co chcieliśmy )
3.ex aequo 4. MM i NDD ( wiekszość NDD to chwalący sie MM, mają DD tylko elektroniczny - nie mają fizycznych ludzi na stołkach. Jednak ze wskazaniem na NDD , jak by sie dało zweryfikować czy nie ściemniają :P )
5. DD (liiiipa, jak w starym banku, nie grasz na "prawdziwym" rynku, twoją pozycje wyślą innemu klientowi albo i skroją swoją prowizje za free, albo co gorsza ustawią się przeciw tobie o swojego LP )

...Dzięki za pomoc ,kwestia wyjaśniona, uffff :mrgreen:
Jest jedna zaleta DD.
Jeżeli umiesz czytać ich wykresy.
Oni ci pokazują co mogą, a czego nie mogą.
Większość ludzi mówi, że te wykresy są mierne, nierynkowe.
Ale one pokazują co broker może, a czego nie może i to można inteligentnie wykorzystać.
Oczywiście, dopóki taki broker ci pozwoli, i nie zacznie ci utrudniać poprzez plug-in-y, rekwoty i podobne sztuczki.

Tylko, że te czasy to już przeszłość.
DD nie ma miejsca już na rynku, chyba że jeszcze bazuje na nieświadomości ludzkiej.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

wiekszość naziemnych banków ma chyba jeszcze oldschoolowe DD (mimo, że platforma jest internetowa to czasem trzeba siegnąc po telefon, potwierdzenie transakcji wysyłają maile albo - o zgrozo -faxem ), ale to jest dla "normalnych firm" co kupują i sprzedajątowary i potrzebują na to róznych walut. taki nowoczesny kantor )

...kurde właśnie sobie uświadomiłem ,ze ostatnie pare lat spędziłem użerając się z DD banków jedną nogą w epoce kamienia łupanego :/

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze: Granie na spadki jest w tym momence czystym idiotyzmem.
Najlepsza taktyka to walić Longi i przesuwać stopa wyżej.
Takie proste to czemu ludzie grają na spadki?
Czemu ja zagrałem na spadek Apple?
Mój mózg się zepsuł widocznie.
Ponieważ zdecydowana większość ludzi jest nastawiona pesymistycznie i zakłada, że zaraz spadnie.
Ponieważ im nasz umysł jest starszy, tym trudniej jest mu myśleć w prostych kategoriach.
Ponieważ nigdy nie widzisz tych świeczek, których wykres jeszcze nie narysował.
Ponieważ wydaje się nam, że coś wiemy i nasz umysł walczy by mieć rację.

To tak w skrócie.

Aha! Zapomniałem dodać, że ponieważ mamy do czynienia z wykresem DYMAnicznym!!!

-- Dodano: sob 15-11-2014, 22:58 --

Tu ukłon do karnaka, bo on ujarzmił wykres.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Dadas pisze:Co ty mówisz!
Toż to firma Cypryjska - zdecydowanie odradzam!
Wciskali mi kit, że aż hej, nie chcieli się odczepić, ciągle wydzwaniali.
A ja polecam trzymanie gotówki na kilku kontach, np. spiętych w MT4 poprzez funkcję signals. Broker może być i ze Stanów czy Szwajcarii - i upaść szybciej, niż broker z Białorusi. Nikomu nie wierzę na tyle, by dać mu grubą kaskę. Z kilku brokerów, z którymi miałam okazję współpracować, tylko polski TMS dał mi cokolwiek do podpisania; cała reszta żądała ode mnie tylko dokumentów, samemu nie oferując nic w zamian. Stąd czuję silną potrzebę dywersyfikacji.
A co do telefonów z Irona - to potwierdzam, przez długi czas miałam CODZIENNY kontakt z moim opiekunem, z którym dyskutowałam o interesujących mnie parach, kalendarzu, danych makro i innych składowych analizy fundamentalnej. chłopak był super, szkoda, że od nich odszedł, bo bardzo sobie te telefony ceniłam. Dla odmiany, w takim ETX Capital, na odpowiedź na moją reklamację czekałam chyba z 2 miesiące.

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Dadas pisze:
highend pisze: Granie na spadki jest w tym momence czystym idiotyzmem.
Najlepsza taktyka to walić Longi i przesuwać stopa wyżej.
Takie proste to czemu ludzie grają na spadki?
Czemu ja zagrałem na spadek Apple?
Mój mózg się zepsuł widocznie.
Ponieważ zdecydowana większość ludzi jest nastawiona pesymistycznie i zakłada, że zaraz spadnie.
Ponieważ im nasz umysł jest starszy, tym trudniej jest mu myśleć w prostych kategoriach.
Ponieważ nigdy nie widzisz tych świeczek, których wykres jeszcze nie narysował.
Ponieważ wydaje się nam, że coś wiemy i nasz umysł walczy by mieć rację.

To tak w skrócie.

Aha! Zapomniałem dodać, że ponieważ mamy do czynienia z wykresem DYMAnicznym!!!

-- Dodano: sob 15-11-2014, 22:58 --

Tu ukłon do karnaka, bo on ujarzmił wykres.
http://fxmonster.pl/2013/07/dlaczego-gra-pod-prad-kusi/

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: Ponieważ zdecydowana większość ludzi jest nastawiona pesymistycznie i zakłada, że zaraz spadnie.
...

To chyba nie zmienia nic u tradera. Po prostu bedzie grał więcej S niż L w karierze. Każdy ma chyba tak...dopatruje sie na rynku tego jak sie czuje ( a czuje sie np. kiepsko bo za oknem pada ).

Coś jak z GOLD dzisiaj...cały dzień spada a kupujących 61% :)

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

kolego z wilkiem w avatarze
dzisiaj giela nie dziala, a gold zaczyna byc notowany w poniedziałek o.... ?
:564:
nie zglaszaj mnie chcialem tylko pomoc
:roll:

Zablokowany