shogomad pisze:
Ale w istocie przyznaje ,że poziom mojego SL'a był z kosmosu...tzn nie byłzwiązany z sytacją na wykresie tylko z moim bankrolem.
Poprostu mój SL to kwotowo X% mojego konta - jak mnie wyrzuci to trace stały % mojego depo
( ale oczywiście dobieram wejścia tak by to sie nie stało ).
Właśnie, to jest ten element tego, że wydaje ci się, że wiesz że "tak się nie stanie".
Nic nie wiesz, a cena może sobie zrobić zwrot o 180st i cię wyciąć 100 Pipsów od twojego SL.
Chyba, że broker gwarantuje ci poziomy SL i TP, i oczekujące?
Taki manewr ma o wiele większą szansę zaistnieć podczas momentum niż podczas konsolidacji.
Twoja pewność jest iluzoryczna.
Dlatego:
shogomad pisze:Rozumiem ,że takie podejście do poziomu SL uważasz jako błąd ????
-- Dodano: wt 04-11-2014, 21:33 --
laranja pisze:Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?
Pod koniec listopada Szwajcarzy zdecydują, czy tamtejszy bank centralny ulokuje w złocie przynajmniej 20 procent swoich rezerw. Niektórzy analitycy i ekonomiści twierdzą, że wywołałaby to wzrost cen kruszcu oraz umocnienie franka, nawet do 4 złotych.