DayTrading: Wtorek 04.11.2014
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Wtorek 04.11.2014
Jutro obniżka stóp w RP ??
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
- grzelulukas
- Gaduła
Tak mi się wydawało do dzisiaj kiedy usłyszałem od jakiegoś krawaciarza z RPP że to nie jest w cale takie pewnesimon000111 pisze:Jutro obniżka stóp w RP ??

"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
jak jeszcze obniza to za niedlugo lokaty nie beda nawet na 1 % 

Myśleć i działać jak Goldman !
Dadas pisze: Absolutnie, wystarczy mi M5.
Ty zakładasz SL wzięty z kosmosu, jakiś twój wymysł, założenie.
Ponieważ zakładasz, że cena pójdzie w twoim kierunku zdecydowanie, bez pullbacku.
To jest jedynie twoje założenie, bo rynek nic na temat tego założenia nie wie i nie wie co ty kombinujesz.
SL, to mechanizm bezpieczeństwa, który zależy od rynku, nie od naszego wymysłu.
SL najpoprawniej wyznacza poziom, gdzie trend ma szansę na odwrócenie.
Trend się odwraca, najbardziej podstawowo ujmując, gdy cena Close przebija poprzednią cenę Open.
Gdybyś tradował zasięgi np. 1 świecy H1, to SL powinien być lekko nad/pod ceną Open poprzedniej świecy.
Dlatego w twoim wejściu ryzyko było ogromne w stosunku do nagrody.
A moje wejście jest tam, gdzie SL był 10 Pips, czyli wstępnie wychodził SL lekko powyżej bandy.
A potencjalna nagroda była szacowana na 54 Pips plus.
Czyli R/R = 1/5.4.
To jest jedyna skuteczna metoda do sukcesu, i nikt mi nie wciśnie innych bzdur, typu AT, itp.
Wszystkim się wydaje, że coś wiedzą, a naprawdę nic nie wiedzą.
Ja także
Nie bądź taki skromny Dadas. Coś tam wiesz, nawet bardzo dużo

Co do SLów tych z naszych rysunków. Mój SL był szerokości 2x spread ponad cene zajęcia pozycji wiec ryzykowałem gdzieś 1/10 tego co spodziewałem się uzyskać. Jeśli wziałęś za mój SL jedna z tych niebieskich lini to w istocie wyglądałoby to pod względem R/R katastrofalnie...gorzej niż 1/1.
Ale w istocie przyznaje ,że poziom mojego SL'a był z kosmosu...tzn nie byłzwiązany z sytacją na wykresie tylko z moim bankrolem. Poprostu mój SL to kwotowo X% mojego konta - jak mnie wyrzuci to trace stały % mojego depo ( ale oczywiście dobieram wejścia tak by to sie nie stało ).
Rozumiem ,że takie podejście do poziomu SL uważasz jako błąd ????
-
- Pasjonat
Wszystkie ratingi podają że będzie obniżka więc też jestem za tym, że będzie małe zaskoczeniegrzelulukas pisze:Tak mi się wydawało do dzisiaj kiedy usłyszałem od jakiegoś krawaciarza z RPP że to nie jest w cale takie pewnesimon000111 pisze:Jutro obniżka stóp w RP ??

1,75 prognozuja.
Dla oszczedzajacych to nie za dobra prognoza.
Kurde, jeszcze troche i każą nam płacić za trzymanie kasy w bankumichal_fun pisze:1,75 prognozuja.

W sumie dawno, dawno temu zaraz jak powstały banki (ale zanim sie nauczyły ,ze mogą pożyczyć innym wiecej niż same mająz depozytów ) to tak właśnie było

-
- Pasjonat
w takim razie prognozujesz jakieś rewolucje ? Jak zostaną na tej samej stopie to nie powinno być jakiegoś skokukoks pisze:moim zdaniem stop nie zmienią , pozostana na 2,00

obnizaja stopy zeby rozbujac gospodarke ale gdzie teraz oszczedzac lub trzymac kase zeby bylo pewne jak w banku a nie dac sie inflacji i jeszcze zarobic ?