DayTrading: Wtorek 04.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 lis 2014, 00:00

Wzrost
14
54%
Bez zmian
4
15%
Spadek
8
31%

Liczba głosów: 26

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 04.11.2014

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

michal_fun pisze:obnizaja stopy zeby rozbujac gospodarke ale gdzie teraz oszczedzac lub trzymac kase zeby bylo pewne jak w banku a nie dac sie inflacji i jeszcze zarobic ?
Nie ma takiej inwestycji. Ludzie będą się przenosić na lokaty strukutyzowane z mniejszy lub większym ryzykiem. Pewnie część przeniesie się w fundusze inwestycyjne ( a jak już wszyscy przeniosą swoje oszcządności to nastąpi bessa :D )
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

:wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

simon000111 pisze:
koks pisze:moim zdaniem stop nie zmienią , pozostana na 2,00
w takim razie prognozujesz jakieś rewolucje ? Jak zostaną na tej samej stopie to nie powinno być jakiegoś skoku :?:
raczej lekka aprecjacja pln widoczna na eurpln, ale nic wielkiego bym nie widzial :) duzo czlonkow rpp jest zdecydowanie przeciwko obnizkom, do tego doszlo oslabienie ostatnio stad cykl mogl zakonczyc sie na 2,00, ale nie wykluczam oczywiscie 1,75. daję 60% na utrzymanie 2,00%
Swing

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

shogomad pisze:
michal_fun pisze:1,75 prognozuja.
Dla oszczedzajacych to nie za dobra prognoza.
Kurde, jeszcze troche i każą nam płacić za trzymanie kasy w banku :shock:

W sumie dawno, dawno temu zaraz jak powstały banki (ale zanim sie nauczyły ,ze mogą pożyczyć innym wiecej niż same mająz depozytów ) to tak właśnie było :D
A co, nie jest tak już od dawna?
Ile ci bank daje % za zwykłe konto typu ROR, czy podobne?
Ty musisz im płacić za obsługę konta, za przelew, czasem nawet za cash z bankomatu.
No i potem za kartę(ty), za debet, itd., itp.
A oni do kupki, do kupki, pożyczają naszą kasę innym, a nam też oferują pożyczki, oczywiście, nie za darmo.
To jest dopiero legalna lichwa!

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

shogomad pisze: Ale w istocie przyznaje ,że poziom mojego SL'a był z kosmosu...tzn nie byłzwiązany z sytacją na wykresie tylko z moim bankrolem.
Poprostu mój SL to kwotowo X% mojego konta - jak mnie wyrzuci to trace stały % mojego depo
( ale oczywiście dobieram wejścia tak by to sie nie stało ).
Właśnie, to jest ten element tego, że wydaje ci się, że wiesz że "tak się nie stanie".
Nic nie wiesz, a cena może sobie zrobić zwrot o 180st i cię wyciąć 100 Pipsów od twojego SL.
Chyba, że broker gwarantuje ci poziomy SL i TP, i oczekujące?
Taki manewr ma o wiele większą szansę zaistnieć podczas momentum niż podczas konsolidacji.
Twoja pewność jest iluzoryczna.
Dlatego:
shogomad pisze:Rozumiem ,że takie podejście do poziomu SL uważasz jako błąd ????
-- Dodano: wt 04-11-2014, 21:33 --
laranja pisze:Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?
Pod koniec listopada Szwajcarzy zdecydują, czy tamtejszy bank centralny ulokuje w złocie przynajmniej 20 procent swoich rezerw. Niektórzy analitycy i ekonomiści twierdzą, że wywołałaby to wzrost cen kruszcu oraz umocnienie franka, nawet do 4 złotych.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Najlepszy instrument w tej chwili pary z jenem osobiście jestem np chf jpy jak juz dolecimy do nieba będzie można spokojnie spadać
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

laranja pisze:Macie może jakieś info nt. EUR/CHF? Testuje właśnie minimum z sierpnia, czyli najniższe od ponad roku. Będą jakieś ważne dane/decyzje w najbliższym czasie, które mogłyby go ruszyć do góry?
1. deprecjacja EUR,
2. możliwa aprecjacja CHF po wynikach referendum w/s rezerw w złocie

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

Sl na 1.1980 i nic nie boj ;) wlasnie otworzylem na 1.2045 pare lotow (najwieksza pozycja jak do tej pory moja otwarta)

Pzdr

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

niemiaszek pisze::wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
niemieszku szuka seta ktory kiedys podales z muza trans z gitara elektryczna wplatana w seta jakis t o dj

Zablokowany