A jak ogólnie teraz Admiral się sprawuje? Głownie chodzi mi o 1-2 pipsowe poślizgi, które były niemalże standardem na koncie Pro przy otwieraniu i zamykaniu pozycji.
Niby niewiele ale strasznie wkurzające to było. Coś jak nagminne niewydawanie kilku groszy na stacjach benzynowych.
Admiral zachowuje standardy jak zwykle i nie ma co marudzić.
Jak ktos chce ecn i nie ma 1000$ to mozna pogadać i otworzą przy mniejszej kwocie ale wiadomo, ze trzeba umieć porozmawiać.
jednej rzeczy nie rozumiem, w mailu z biura AM przedstawili spore zmiany a na stronie internetowej polskiej i angielskiej zero zmian i informacji o nowych kontach - dalej Standard, Pro i MT5.
Nowy wymóg depozytowy przy handlu na franku szwajcarskim
Szanowni Państwo,
Informujemy, że od dnia 13 października 2014 r., Admiral Markets AS wprowadza zmieniony wymóg depozytowy dla par walutowych z frankiem szwajcarskim. Zmiana ta ma na celu zminimalizować ryzyko związane ze zmianą trendów monetarnych i politycznych w Unii Europejskiej.
Rosnące ryzyko geopolityczne w regionie, w połączeniu ze zmianami polityki pieniężnej przez Europejski Bank Centralny (ECB), stawia wyzwanie Szwajcarskiemu Bankowi Narodowemu (SNB) w kwestii utrzymywania ustalonego minimalnego limitu kursu wymiany EURCHF. Aby ograniczyć do minimum związane z tym zagrożenia, wymóg depozytowy dla handlu na parach walutowych z frankiem szwajcarskim (CHF) zostanie podniesiony czterokrotnie z obecnego poziomu.
W związku z tą zmianą, prosimy odpowiednio dostosować używane strategie handlu.
Na demo Admiral.Prime całkowita prowizja za 1 lota to 7 jednostek waluty bazowej, gdzie dawniej na Admiral.Pro były 4. Jeśli to nie bug i tak zostanie to niestety wielkie rozczarowanie.
Otworzyłem dziś Prime, na testy zgodzili się żeby wpłata była troszkę niższa. generalnie mega pozytywnie to wygląda zlecenia wchodzą jak w masło mimo większych kosztów transakcyjnych, niż na starym prosie. zobaczymy jak będzie hulać w czasie większej zmienności, ma ktoś może markets ? jak wchodzą zlecenia? kuszą mnie niższe koszty, i większa dźwignia może się okazać że nie ma różnicy.
Też na razie testuje ich na demo, poślizgi to i mam bez danych, a dziś to nawet zacięły notowania się na kwadrans.
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.