Cześć miałem kiedyś konto w AM, ale głównie na walutach grałem.
Mam pytanie na temat DAX30. Dla osób w temacie.
W jakiej formie jest CFD jest? Czy ala futures i mają terminy wygasania, czy można otworzyć pozycję i trzymać w nieskończonośc ponosząc kosztu rollowania/swapów?
Admiral Markets - Wątek II
Re: Admiral Markets - Wątek II
Time is Money.
ampro
-- śr 17-09-2014, 21:23 --
FXCM
-- śr 17-09-2014, 21:25 --
GAICAPITAL
-- śr 17-09-2014, 21:26 --
GFT
-- śr 17-09-2014, 21:27 --
IBFX
-- śr 17-09-2014, 21:28 --
Nie mogę dodać więcej załączników tylko 3 .
Składać reklamację ?
-- śr 17-09-2014, 21:23 --
FXCM
-- śr 17-09-2014, 21:25 --
GAICAPITAL
-- śr 17-09-2014, 21:26 --
GFT
-- śr 17-09-2014, 21:27 --
IBFX
-- śr 17-09-2014, 21:28 --
Nie mogę dodać więcej załączników tylko 3 .
Składać reklamację ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga dzisiaj na 23.00. Kończy się referendum w Szkocji a Admiral jak co dzień o tej godzinie wyłącza platformę na 5 minut. Kurs na parach z funtem może się otworzyć z mega luką
Dostalem dzisiaj takie info na maila od Admiralsów, od 7 października beda zmiany, ciekawe czy wyjdzie to na dobre czy na złe
Szanowni Państwo!
W dniu 6. października 2014 r. do oferty Admiral Markets AS wprowadzone zostaną nowe rachunki transakcyjne, a Warunki świadczenia Usługi ulegną istotnym zmianom:
1. Rachunek Admiral.Pro zostanie zastąpiony przez rachunek Admiral.Markets i zostanie znacząco rozbudowany.
2. Rachunek Admiral.Standard zostanie zastąpiony przez rachunek Admiral.Classic i zostanie zmniejszona jego funkcjonalność.
3. Admiral.Prime — nowy rachunek w technologii ECN zostanie włączony do oferty.
1. Główne cechy rachunku Admiral.Markets (obecnie Admiral.Pro):
1. Maksymalny poziom dźwigni finansowej do 1:500 (poprzednio 1:100), minimalny depozyt niezbędny do aktywacji rachunku jedynie $10 (obecnie $1000).
2. Szeroka paleta instrumentów finansowych: ponad 60 par walutowych (obecnie 27), kontrakty CFD ma metale szlachetne, surowce energetyczne, akcje oraz indeksy giełdowe (obecnie jedynie złoto i srebro).
3. Handel bez prowizji na głównych instrumentach (obecnie 0,0020%)1; wynagrodzeniem brokera jest spread transakcyjny.
4. Precyzyjne kwotowania do 5. miejsca po przecinku ze spreadem już od 0,8 pipsa.
5. Niskie spready oraz dźwignia finansowa 1:100 na kontraktach CFD na złoto i srebro2(obecnie 1:50).
6. Szybka i niezawodna technologia procesowania zleceń — Egzekucja Rynkowa.
7. Niski wymóg depozytowy dla kontraktów CFD na indeks DAX30 — 0.5% wartości kontraktu.
8. Maksymalna wielkość pojedynczego zlecenia dla rynku walut — do 100 lotów w transakcji (obecnie 50).
2. Główne cechy rachunku Admiral.Prime:
1. Maksymalny poziom dźwigni finansowej do 1:200.
2. Niskie spready oraz dźwignia finansowa 1:100 na kontraktach CFD na złoto i srebro2.
3. Spread już od 0,2 pipsa, minimalny depozyt niezbędny do aktywacji rachunku jedynie $1000.
4. Technologia ECN dająca bezpośredni dostęp do płynności rynku międzybankowego i niespotykanej dotąd jakości realizacji zleceń.
5. Maksymalna wielkość pojedynczego zlecenia dla rachunku walut do 200 lotów w jednej transakcji, umożliwiająca realizację nawet znacznych zleceń rynkowych w jeden transakcji.
3. Główne cechy rachunku Admiral.Classic (obecnie Admiral.Standard):
1. Maksymalny poziom dźwigni finansowej do 1:500, minimalny depozyt niezbędny do aktywacji rachunku $1000 (obecnie $10).
2. Komfortowa prezentacja kwotowań do 4. miejsca po przecinku i ograniczona wartość maksymalnego spreadu.
3. Dostępne instrumenty: 20 najbardziej popularnych par walutowych oraz kontrakty CFD na złoto oraz indeks DAX303.
4. Istotne kwestie:
1. Zmiany w Warunkach świadczenia Usługi zostaną wprowadzone dnia 06.10.2014 r. na obecnych rachunkach Admiral.Pro (po zmianie – rachunkach Admiral.Markets) oraz rachunkach Admiral.Standard (po zmianie – rachunkach Admiral.Classic).
2. Z dniem 06.10.2014 r. poniższe instrumenty przestaną być dostępne na rachunkach Admiral.Standard (po zmianie – rachunkach Admiral.Classic): SILVER, NZDJPY, CHFJPY, GBPCAD, AUDCAD, EURNZD, GBPNZD, EURPLN, AUDCHF, CADCHF, NZDCHF, USDHUF, USDTRY, EURTRY oraz kontrakty CFD na akcje, futures oraz indeksy giełdowe. Otwarte pozycje rynkowe w dalszym ciągu mogą być utrzymywane, jednakże zablokowana zostanie możliwość otwierania nowych pozycji na wyżej wymienionych instrumentach3.
3. Zgodnie z punktem 1.3.4. Ogólnych Warunków Admiral Markets AS, w przypadku braku zgody na wprowadzone zmiany, Klient ma prawo do niezwłocznego rozwiązania Umowy, powiadamiając o tym Admiral Markets AS w ciągu 5 dni roboczych od dnia publikacji zmienionych Warunków świadczenia Usługi. W przypadku nie skorzystania z przysługującego Klientowi prawa do rozwiązania Umowy uznaje się, że Klient zaakceptował wprowadzone zmiany.
Mamy nadzieję, iż wprowadzone zmiany zyskają Państwa uznanie. Będziemy wdzięczni za wszelkie opinie związane z nową ofertą rachunków transakcyjnych. W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontakt z nami.
Z poważaniem,
Admiral Markets AS
Uwagi:
1 Handel bez prowizji na rachunku Admiral.Markets obowiązywać będzie dla wszystkich instrumentów z wyłączeniem kontraktów CFD na akcje. Pełna informacja w tej kwestii oraz specyfikacja instrumentów finansowych zostanie opublikowana w dniu 06.10.2014 r.
2 Minimalna wielkość pozycji dla instrumentu GOLD wynosić będzie 0.1 lota, podczas gdy minimalna wielkość pozycji dla instrumentu SILVER wynosić będzie 1.0; krok zwiększania pozycji rynkowej pozostanie niezmieniony.
3 Wyjątkiem objęte zostaną kontrakty CFD na indeks DAX30, na których w dalszym ciągu dostępna będzie możliwość otwierania nowych pozycji rynkowych.
Najmniej zrozumiałe jest to , że konto Admiral Classic , bedzie teraz miało wymagane 1000$ do otwarcia , i do tego dużo gorsze warunki do handlu , to nie mogliby całkiem zrezygnować z tego konta i przenieść wszystkich na Markets ? Ja po takich zmianach nie chcę być na tym koncie i nie życzę sobie , żeby automatycznie mnie na to konto przeniesiono , mam nadzieję , że Admiral da opcję wyboru na jakim koncie chcielibyśmy się znaleźć.
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .
Niestety NIE będzie można wybrać rachunku, na który chcemy się przenieść -- właśnie przed chwilą rozmawiałem ze wsparciem AM. Klienci dysponujący rachunkiem Pro (ECN) zostaną przeniesieni na rachunek Markets (STP), a jak kto chce ECN (nowa nazwa: Prime), to musi wpłacić 1000 USD depozytu (lub zrobić transfer między rachunkami).
Jest to dla mnie po prostu nieuczciwe. Mam obecnie rachunek ECN (Pro), ale zarobiłem dotąd zaledwie około 300 USD i nie mam 1000 USD, żeby pozostać na ECN. Więc mnie z automatu przeniosą na STP. Będę musiał zorientować się w ofercie ECN innych brokerów, choć muszę przyznać, że dotąd Admiralsi byli OK.
Jest to dla mnie po prostu nieuczciwe. Mam obecnie rachunek ECN (Pro), ale zarobiłem dotąd zaledwie około 300 USD i nie mam 1000 USD, żeby pozostać na ECN. Więc mnie z automatu przeniosą na STP. Będę musiał zorientować się w ofercie ECN innych brokerów, choć muszę przyznać, że dotąd Admiralsi byli OK.
od kiedy te przymusowe wejści mają nastąpić ?
kurcze zawsze było tak że jak ktoś ma stary rachunek to go utrzymują albo przenoszą bez wymaganego depozytu
kurcze zawsze było tak że jak ktoś ma stary rachunek to go utrzymują albo przenoszą bez wymaganego depozytu
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Od 6 października.
No właśnie, tak powinno być -- że przenoszą na rachunek równoważny, czyli w tym przypadku ECN (ja w każdym razie tak to rozumiem). Ale widać to, jak być „powinno”, nie bardzo AM obchodzi.
No właśnie, tak powinno być -- że przenoszą na rachunek równoważny, czyli w tym przypadku ECN (ja w każdym razie tak to rozumiem). Ale widać to, jak być „powinno”, nie bardzo AM obchodzi.
4X4J
ja jak otwierałem ecn to musiałem wpłacić 5k zł
a jak to jest masz ECN i zarobiłeś to powinieneś mieć ten 1k$ ?
obecnie mam konto Standard ma na nim sporo mniej jak 1000$ ale chyba nic mi nie grozi co ?
bo jak mam mniej to tak jak bym otworzył konto i stracił
zostało mi raptem jakieś 100zł 
ja jak otwierałem ecn to musiałem wpłacić 5k zł
a jak to jest masz ECN i zarobiłeś to powinieneś mieć ten 1k$ ?
obecnie mam konto Standard ma na nim sporo mniej jak 1000$ ale chyba nic mi nie grozi co ?
bo jak mam mniej to tak jak bym otworzył konto i stracił

Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
Słuszna uwaga, Jones. 
Otóż rachunek ECN otwierałem w ramach promocji pod koniec sierpnia 2013 r., gdy wystarczyło do tego 100 PLN. Od tego czasu (przez rok) zarobiłem całe 700 PLN, ale jeszcze nie 3000 PLN.
Jak mi wtedy pozwolili otworzyć ECN na takich a nie innych warunkach, to uważam, że teraz powinni mnie przenieść na ECN. Być może sfrajerowali się z obniżeniem finansowego progu wejścia, ale powinni być konsekwentni. Tak uważam.

Otóż rachunek ECN otwierałem w ramach promocji pod koniec sierpnia 2013 r., gdy wystarczyło do tego 100 PLN. Od tego czasu (przez rok) zarobiłem całe 700 PLN, ale jeszcze nie 3000 PLN.
Jak mi wtedy pozwolili otworzyć ECN na takich a nie innych warunkach, to uważam, że teraz powinni mnie przenieść na ECN. Być może sfrajerowali się z obniżeniem finansowego progu wejścia, ale powinni być konsekwentni. Tak uważam.