Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

MarioDM pisze:Materiały video oglądałem z Waszej strony. Spróbuję pozmieniać rozdzielczość (mam nadzieję, że to poprawi wyrazistość obrazu).

Skoro na demo nie ma tych instrumentów z depo 1:50 to gdzie mogę znaleźć jaki mają depo, swap oraz wysokość prowizji.
Rozumiem, że pozostałe instrumenty mają powyższe wartości takie same na demo i real ?
Tak, kwestia prowizji, swapów i samych notowań jest dokładnie taka sama jak w przypadku konta rzeczywistego.

Co do swapów dla wszystkich par to znajdują się w tabeli punktów swapowych ~
http://www.ingsecurities.pl/forex_tabel ... powych.xml

renesis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: renesis »

Witam

Właśnie zacząłem testować wasze demo i jest w nim jeden drobny ale irytujący błąd. Mianowicie gdy zamykam tryb
pełno ekranowy, panel "szczegóły rachunku" nagle rozjeżdża się i zajmuje 3/4 ekranu. Jest jakiś sposób aby temu zaradzić ?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

renesis pisze:Witam

Właśnie zacząłem testować wasze demo i jest w nim jeden drobny ale irytujący błąd. Mianowicie gdy zamykam tryb
pełno ekranowy, panel "szczegóły rachunku" nagle rozjeżdża się i zajmuje 3/4 ekranu. Jest jakiś sposób aby temu zaradzić ?
Nie potrafię zreplikować takiego błędu u siebie, jeżeli to możliwe proszę o wrzucenie screena z tym jak wygląda panel oraz cały pulpit w aplikacji przed przejściem w tryb pełnoekranowy oraz po wyjściu z niego.

renesis
Bywalec
Bywalec

Ok już sobie dałem rade. Mój błąd, należało ponownie porozmieszczać panele tylko w inny sposób.
Jeszcze mam pytanie co do tej dziury na wykresie miedzy 7 a 12 na USD/JPN. Brak świec występuje tylko w demku czy na realu też? Bo pamiętam że w Aliorze zdarzały się takie dziury i co gorsze nie zostały one załatane. Czyżby za tą platformą ciągnęły się te same błędy.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

renesis pisze:Ok już sobie dałem rade. Mój błąd, należało ponownie porozmieszczać panele tylko w inny sposób.
Jeszcze mam pytanie co do tej dziury na wykresie miedzy 7 a 12 na USD/JPN. Brak świec występuje tylko w demku czy na realu też? Bo pamiętam że w Aliorze zdarzały się takie dziury i co gorsze nie zostały one załatane. Czyżby za tą platformą ciągnęły się te same błędy.
Kwestia pierwszej poważnej awarii od startu usługi w Lutym, pojawił się problem po stronie dostawcy internetu i stąd platforma działała normalnie ale był problem z kwotowaniami, zlecenia można było oczywiście zawierać przez telefon. Nie jest to kwestia związana z platformą ani z samym brokerem tylko z zewnętrzną firmą odpowiedzialną za dostęp do internetu :). Co do uzupełnienia wykresów to nie wiem na 100% jak będzie to wyglądać, ale na demo nie będą na 99% uzupełnione.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Czy ktoś kto korzysta/korzystał juz jakiś czas z isług INGu może je porównać do Aliora? Mam tam także na PT konto od dwóch lat, jednak wiele niedociągnięć oraz kilka innych sytuacji z aliorem mnie męczy, a że większość rzeczy poza forexem posiadam w INGu tym bardziej zaciekawiła mnie ta oferta, jako że szukałem jej w tym tej instytucji już dłuższy czas, kiedy jej jeszcze nie mieli.
Również w porównaniu do swapów i prowizji (pomijając te 8 tygodni za darmo) ktoś sprawdzał czy jest to atrakcyjne czy w sumie nie ma różnicy? Na pierwszych stronach widziałem, że wiele osób narzekało na swapy.

renesis
Bywalec
Bywalec

OK mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakiś sposób aby wskaźniki pojawiały się na wykresie ?
W opcjach jest możliwość takiego wyboru ale i tak nie wszystkie wskaźniki są widoczne. Wiem że wskaźnik błędnie używa osi cen do rysowania swoich lini i są one rysowane na samym dole. Jak w przypadku MACD gdzie linie oscylują w okół 0.
Można to jakoś naprawić ?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

enchate pisze:Czy ktoś kto korzysta/korzystał juz jakiś czas z isług INGu może je porównać do Aliora? Mam tam także na PT konto od dwóch lat, jednak wiele niedociągnięć oraz kilka innych sytuacji z aliorem mnie męczy, a że większość rzeczy poza forexem posiadam w INGu tym bardziej zaciekawiła mnie ta oferta, jako że szukałem jej w tym tej instytucji już dłuższy czas, kiedy jej jeszcze nie mieli.
Również w porównaniu do swapów i prowizji (pomijając te 8 tygodni za darmo) ktoś sprawdzał czy jest to atrakcyjne czy w sumie nie ma różnicy? Na pierwszych stronach widziałem, że wiele osób narzekało na swapy.
Kwestia swapów wynikała z tego, że w ING inaczej były one prezentowane stąd znaczne różnice, przy przeliczeniu dla takiej samej wartości pozycji były lepsze od konkurencji.
Tu jest link do tabeli http://www.ingsecurities.pl/forex_tabel ... powych.xml

Co do awaryjności platformy to od Lutego nie było jeszcze sytuacji w której usługa nie działała by z uwagi na platformę, wczorajsza awaria to pierwszy poważny problem, dodatkowo spowodowany przez czynnik zewnętrzny. Ogólnie ProTrader jest dosyć mocno "personalizowany" dla każdego brokera więc coś co nie działa w Aliorze będzie działać u innego brokera z tą platformą itp. Zachęcam do testów na demo, warunki i kwotowania są takie same jak na koncie rzeczywistym.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Kwestia SWAP.

Przykład:
EUR/PLN L -6,16 S 1,43
EUR/TRY L-12,52 S 3,065
GBP/JPY L 0,275 S -1,16
USD/PLN L-4,24 S 1,01

Delikatnie powiedziawszy na tych parach nie są to dobre SWAPY.

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

andrzej-sk pisze:Kwestia SWAP.

Przykład:
EUR/PLN L -6,16 S 1,43
EUR/TRY L-12,52 S 3,065
GBP/JPY L 0,275 S -1,16
USD/PLN L-4,24 S 1,01

Delikatnie powiedziawszy na tych parach nie są to dobre SWAPY.
Wuza dzięki za tabelę sprawdze sobie.
Andrzej- na szczęście są to dla mnie na tyle egzotyczne pary, a spready są zazwyczaj tak ogromne, że i tak na nich nigdy nie gram :)
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, 19:48 przez enchate, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ