Czyżby temat tabu?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czyżby temat tabu?

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Obczaje tego experta to sie odezwe.
System mam spisany, jakbys poczytal i stwierdzil czy to sie wogole do czegos nadaje :P
Oparty jest na czystym PA + MM.
Myśleć i działać jak Goldman !

pko24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

"Ale wiadomo jak jest, nie każdy może być jak Neo"
zawsze wolałem Bourne'a :-) tylko bez podtekstów...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Czytałem kiedyś o PA na tym forum. Moim zdaniem PA jest bardziej luźnym zbiorem zaleceń niż systemem. System to konkretne zasady, które można powtarzać. Bez powtarzalności sprawdzanie jest bezcelowe.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

System to zasady ale oparte o cos. Ja opieralem je na PA.
Wejscie, wyjscie z pozycji musi byc potwierdzone przez cos.
A Ty czym sie kierujesz jak analizujesz wykres i podejmujesz decyzje o wejsciu i wyjsciu w pozycje ? Nie PA ??

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem dokładnie co to jest PA, jeśli możesz to wytłumacz. Nie analizuję wykresu, wykres to tylko wizualizacja danych, obrazek. Analizuję dane na wszystkie dostępne mi sposoby. Jaki jest sens ograniczania się do jednej metody, szczególnie gdy nigdy nie widziało się żeby ktoś odniósł dzięki niej sukces?
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Ta nie wiesz co to PA :) Tym sie sugeruje. Analiza czystego wykresu jak opisal autor :
http://forex-nawigator.biz/forum/naked- ... t7917.html

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Przeczytałem załączniki z pierwszego postu, mam nadzieję, że to wystarczy. Nie ma zbyt wielu reguł, więc powinno dać się zrobić EA (eksperta) o ile autor doprecyzowałby niektóre określenia i uzupełnił brakujące. Niestety ja bym się nad tym nie pochylił. Po pierwsze dlatego, że nie ma przeprowadzonych dowodów do postawionych tam założeń. Można postawić dowolną tezę i na 100% znajdziesz fragment historycznego wykresu, który do niej pasuje. Niestety przy realnej grze trzeba zmierzyć się z całym wykresem i to tym, który dopiero powstanie. A Ty dlaczego pochyliłeś się nad PA?
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

To jest jeszcze troche inaczej. Glownym kryterium podejscia decyzji jest gra na strefy SD a dopiero pozniej szukam konfluencji z SR. Oczywiscie gramy z trendem itd

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

"...każdy gra na czystym wykresie...." no właśnie tylko co to znaczy? Bo czym się różni powiedzenie:

"widzę rgr w ważnej strefie poczekam na przebicie linii ramion i wchodzę na jej reteście od dołu"
od słów
"widzę RSI jest powyżej 70 stoch też ładnie pokazuje wykupienie więc wchodzę po przecięciu średnich"

To kolejny temat tabu ale PA nie daje żadnej przewagi większości bo i tak większość potraktuje formacje, świeczki jako wskaźnik. Spekulacja w ich wykonaniu przypomina grę komputerową - dostarcz do miasta zasoby, gdy zbierzesz odpowiednią ilość, pojawi ci się okienko z jednostkami do wybudowania, ustaw kolejkę ... gdy wybudujesz odpowiednią ilość wypowiedz wojnę sąsiadowi....
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ