Czyżby temat tabu?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czyżby temat tabu?

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

to fakt duzo sie komplikuje niepotrzebnie, dodaje mase wskaznikow a to nie tedy droga, na wykresie jest wszystko ;)
Do tego juz doszedlem i ominalem ten etap edukacji i ucze sie na czystym wykresie, jedynie z czego korzystam to strefy SD z trendem i konfluencja z fibo, SR i LT. Bardzo proste a jak wyjdzie to sie przekonam jak zrobie 100 wejsc i bede na plus to bedzie sukces :D
Z drugiej strony nie ma sie co dziwic jak poczatkujacy zaczynaja na fx i obejza analizy w necie a tam wskaznikow ze swiec nie widac to wlacza sie myslenie ze tak sie powinno robic bo tak robia inni i zarabiaja to ja tez wlacze 1500 wskaznikow i one mi pokaza kiedy mam kupowac a kiedy sprzedawac ;)
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Ja ogólnie jestem na plusie, ale kokosów nie ma. Za zeszły rok jest może kilka tysięcy zysku. Póki co nie zajmuję się tym profesjonalnie full-time, traktuje to jako hobby, a ewentualny zysk jest miłym dodatkiem.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

kilka tys ale z jakiego depa ? Ile mniej wiecej dziennie przeznaczasz czasu na gre ?

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Powiedźmy, że stanowi to jakieś 50% depozytu. Nie gram codziennie. Raczej pogrywam sobie od czasu do czasu ;)

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

50 % ladny wynik, gratuluje Pablo. Jak wyglada gra od czasu do czasu ? Zawierasz tranzakcje na wysokich time frame czy grasz rzadko ale krotkoterminowo ?
jasonbourne Podeslalbys mi linka do tej ankiety co robiles bo nie moge znalezc ;)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Raczej krótkoterminowo, ale rzadko, sporadycznie zdarza mi się zostawić pozycję na noc. Najwięcej zarobiłem na grze na danych, ale nie wiem czy jest to sposób na stałe zyski, wydaje mi się, że koszty takiej gry mogą okazać się zbyt duże w dłuższym terminie. Tzn. wolałbym, żeby większa część zysków pochodziła z gry w normalnych warunkach rynkowych, kiedy można wykluczyć poślizgi i rozszerzenie spreadu.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

michal_fun pisze:jasonbourne Podeslalbys mi linka do tej ankiety co robiles bo nie moge znalezc ;)
Taka usługa kosztuje 100 zł (cena zawiera podatek VAT.) :D

I to tylko dlatego że mam w lipcu promocję. :P Po wakacjach będzie znacznie drożej, więc radzę się pośpieszyć. :P
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Ci co zarabiają na rynku większe pieniądze (co najmniej kilkaset tysięcy złotych rocznie) nie pokażą ci statemant bo od razu spotykają się z krytyką zawiścią. Hi hi hi. Ale są tacy co zarabiają duże pieniądze i co najważniejsze czynią to regularnie. Potem część zysków reinwestują już poza rynkiem FOREX. Są też tacy co ida w szkolenia, ale warto poprosić ich o statemant za dłuższy okres czasu. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze:
michal_fun pisze:jasonbourne Podeslalbys mi linka do tej ankiety co robiles bo nie moge znalezc ;)
Taka usługa kosztuje 100 zł (cena zawiera podatek VAT.) :D

I to tylko dlatego że mam w lipcu promocję. :P Po wakacjach będzie znacznie drożej, więc radzę się pośpieszyć. :P
Skorzystalem z promocji i przelew zostal wykonany. Teraz prosze o linka :D
Adrianoforex pisze:Ci co zarabiają na rynku większe pieniądze (co najmniej kilkaset tysięcy złotych rocznie) nie pokażą ci statemant bo od razu spotykają się z krytyką zawiścią. Hi hi hi. Ale są tacy co zarabiają duże pieniądze i co najważniejsze czynią to regularnie. Potem część zysków reinwestują już poza rynkiem FOREX. Są też tacy co ida w szkolenia, ale warto poprosić ich o statemant za dłuższy okres czasu. :mrgreen:
Ci co poszli w szkolenia owszem zarabiaja na forex ale nie bezposrednio i to mnie juz nie interesuje ile sobie tam wyciagna.
Interesuje mnie bezposrednia gra na fx i jak wygladaja zarobki, zrobiony % i na jakim depo. Z checia tez bym przeczytal jakim sposobem to zrobili, jakies dobre rady mile widziane.

Temat zalozylem zeby sie dowiedziec jak wyglada faktycznie sytuacja a nie tak jak mowia szkoleniowcy czy "badacze rynku".
Powiem tak przerobilem 10 GB szkolen, e bookow, webinarow, wiekszosc platnych. Najwieksze fora i strony zwiazane z fx sa mi bardzo dobrze znane. Caly czas sie edukuje w tym kierunku. Nawet wzialem sie za ksiazke "AT Rynków Finansowych Murphy" no i stworzylem swoj system gry, ktory nie powiem bardzo mi odpowiada i jest poki co w fazie testow. Zrobie 100 trajdow wg niego i zobacze czy zarabia czy jednak nie.
Po przerobieniu tych materialow znalazlem odpowiedz na wiele kwestii ktore mnie nurtowaly ale zostaje jedna ktorej nie przeczytalem w zadnej ksiazce, artykule czy e booku, nikt nie powiedzial na zadnych szkoleniu, webinarze czy nagraniu.

Co jest glowna przyczyna ze jedni zarabiaja a drudzy nie ?

Do materialow szkoleniowych kazdy ma dostep i moze sobie kupic jak mu zalezy. A powinno zalezec gdy wchodzi na ten rynek i chce troche go ogarnac. Zreszta jest sporo materialow darmowych ktore sa bardziej wartosciowe niz niejeden platny webinar.

Wiec jaki czynnik decyduje o tym ze zarabiam a Kowalski nie moze nawet wyjsc na 0 ?

Oczywiscie nie bierzemy nowicjuszy, osob ktore nie trzymaja sie zasad systemu tylko juz bardziej doswiadczonych traderow.
Odpowie mi ktos na takie nurtujace mnie pytania ?

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Ja uważam, że ci co zarabiają raczej nie podzielą się informacjami, które Cię interesują a już na pewno nie publicznie. Samo pytanie o to jest delikatnie mówiąc nietaktem. Nikt rozsądny nie opowie Ci o swoim systemie, jeśli ktoś to rozpowszechnia lub sprzedaje to automatycznie znaczy, że system nie działa. Wybaczcie ale nie wiem jak można tego nie rozumieć.

Nie ma głównej przyczyny, jest wiele bardzo różnorodnych, np. ktoś ma zwyczajnie pecha lub gra z palca myśląc że ma nerwy ze stali i to co robi jest precyzyjne i powtarzalne albo gra zanim zdobędzie doświadczenie, albo gra wcześniej nie testując albo jeszcze dziesiątki innych przyczyn. Choć zasadniczo można by to wszystko niezbyt elegancko uogólnić definiując jedną główną przyczynę, traci bo jest niemądry ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ