Czyżby temat tabu?
Re: Czyżby temat tabu?
Reasumujac, zeby system dzialal trzeba go skonstruować samemu i siedziec cicho dopoki zarabia tak ? 

Myśleć i działać jak Goldman !
są metody gry które działały, działają i będą działać, ale są też i takie które przynoszą zyski przez krótszy okres czasu
mowa tu o systemach bazujących na różnych wskaźnikach, które wraz z ciągle zmieniającym się rynkiem trzeba co jakiś czas modyfikować
przerabiałem to przez kilka lat więc wiem o czym mówię
najlepszym i najrozsądniejszym rozwiązaniem jest konstruowanie strategii opartych na "Price Action" a nie na jakichś tam indykatorach, bo te ciągłe i wymuszone modyfikacje w końcu doprowadzają do furii i prędzej czy później człowiek uczy się tego co od samego początku odrzucał
umiejętność czytania wykresu daje zdecydowanie większą przewagę niż jakikolwiek inny wskaźnik (nie wliczając w to wolumenu) 

wiekszosc strategi jest zbudowana na PA a indyki staja sie mniej modne
Gdzie nie przeczytac to kazdy gra na czystym wykresie, czasem jakas srednia tylko doloza zeby trend lepiej identyfikowac.
Nie mowie o osobach ktore zaczynaja bo wtedy wystepuje fascynacja wskaznikami bo daly jakis tam sygnal i ktos tam zarobil 20 $
Mam pytanie a jednoczesnie prosbe do osob doswiadczonych w tym biznesie. Potrzebuje aby ktos mi sprawdzil moja metode/system gry. Oczywiscie po przeczytaniu tematu nie wrzuce systemu publicznie bo mi przestanie dzialac
System jest bardzo banalny. Zadnych wskaznikow, bazowanie na czystym wykresie i PA.

Nie mowie o osobach ktore zaczynaja bo wtedy wystepuje fascynacja wskaznikami bo daly jakis tam sygnal i ktos tam zarobil 20 $

Mam pytanie a jednoczesnie prosbe do osob doswiadczonych w tym biznesie. Potrzebuje aby ktos mi sprawdzil moja metode/system gry. Oczywiscie po przeczytaniu tematu nie wrzuce systemu publicznie bo mi przestanie dzialac

System jest bardzo banalny. Zadnych wskaznikow, bazowanie na czystym wykresie i PA.
Prostą strategię zakodujesz sam jakimś darmowym lub płatnym wizualnym builderem. Albo wynajmij programistę, nie powinno być drogo. Jeśli nie wiesz jak wiarygodnie stestować mogę pomóc.
Zakładanie bez doświadczenia i wiarygodnych przesłanek, że coś może zadziałać i budowanie pod to systemu osobiście uważam za zły pomysł. Myślę, że lepiej jest zdefiniować cele, czyli np. jaka krzywa zysku nas interesuje i szukanie systemu który pozwoli nam ją uzyskać.
Zakładanie bez doświadczenia i wiarygodnych przesłanek, że coś może zadziałać i budowanie pod to systemu osobiście uważam za zły pomysł. Myślę, że lepiej jest zdefiniować cele, czyli np. jaka krzywa zysku nas interesuje i szukanie systemu który pozwoli nam ją uzyskać.
Pomoc mile widziana
Jestem otwarty na kazda sugestie i postaram sie zniesc krytyke 
No nie wiem za bardzo jak stestowac. Jakbys mi podeslal na priv jakie info potrzebujesz to bylbym wdzieczny.

No nie wiem za bardzo jak stestowac. Jakbys mi podeslal na priv jakie info potrzebujesz to bylbym wdzieczny.
szczerze mowiac nie wiem o co dokladnie Ci chodzi 

Ekspert to program komputerowy zawierający zasady systemu. Możesz go stworzyć sam jakimś oprogramowaniem, gdzie tylko wybierasz zasady wizualnie myszką a program pisze się sam. Bez eksperta praktycznie nie da się efektywnie testować.
niestety ale nie posiadam programu. Nie ukrywam ze wszelkie roboty, programy jak narazie nie byly mi potrzebne.
Obawiam się, że nie będę mógł Ci pomóc. Jak Ty widział byś sprawdzenie systemu o które prosiłeś?