Czyżby temat tabu?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czyżby temat tabu?

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Reasumujac, zeby system dzialal trzeba go skonstruować samemu i siedziec cicho dopoki zarabia tak ? :D
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

są metody gry które działały, działają i będą działać, ale są też i takie które przynoszą zyski przez krótszy okres czasu :) mowa tu o systemach bazujących na różnych wskaźnikach, które wraz z ciągle zmieniającym się rynkiem trzeba co jakiś czas modyfikować ;) przerabiałem to przez kilka lat więc wiem o czym mówię :P najlepszym i najrozsądniejszym rozwiązaniem jest konstruowanie strategii opartych na "Price Action" a nie na jakichś tam indykatorach, bo te ciągłe i wymuszone modyfikacje w końcu doprowadzają do furii i prędzej czy później człowiek uczy się tego co od samego początku odrzucał :) umiejętność czytania wykresu daje zdecydowanie większą przewagę niż jakikolwiek inny wskaźnik (nie wliczając w to wolumenu) ;)

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

wiekszosc strategi jest zbudowana na PA a indyki staja sie mniej modne ;) Gdzie nie przeczytac to kazdy gra na czystym wykresie, czasem jakas srednia tylko doloza zeby trend lepiej identyfikowac.
Nie mowie o osobach ktore zaczynaja bo wtedy wystepuje fascynacja wskaznikami bo daly jakis tam sygnal i ktos tam zarobil 20 $ :D
Mam pytanie a jednoczesnie prosbe do osob doswiadczonych w tym biznesie. Potrzebuje aby ktos mi sprawdzil moja metode/system gry. Oczywiscie po przeczytaniu tematu nie wrzuce systemu publicznie bo mi przestanie dzialac :P
System jest bardzo banalny. Zadnych wskaznikow, bazowanie na czystym wykresie i PA.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Prostą strategię zakodujesz sam jakimś darmowym lub płatnym wizualnym builderem. Albo wynajmij programistę, nie powinno być drogo. Jeśli nie wiesz jak wiarygodnie stestować mogę pomóc.
Zakładanie bez doświadczenia i wiarygodnych przesłanek, że coś może zadziałać i budowanie pod to systemu osobiście uważam za zły pomysł. Myślę, że lepiej jest zdefiniować cele, czyli np. jaka krzywa zysku nas interesuje i szukanie systemu który pozwoli nam ją uzyskać.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Pomoc mile widziana ;) Jestem otwarty na kazda sugestie i postaram sie zniesc krytyke ;)
No nie wiem za bardzo jak stestowac. Jakbys mi podeslal na priv jakie info potrzebujesz to bylbym wdzieczny.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Masz już experta?
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

szczerze mowiac nie wiem o co dokladnie Ci chodzi :)

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Ekspert to program komputerowy zawierający zasady systemu. Możesz go stworzyć sam jakimś oprogramowaniem, gdzie tylko wybierasz zasady wizualnie myszką a program pisze się sam. Bez eksperta praktycznie nie da się efektywnie testować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

niestety ale nie posiadam programu. Nie ukrywam ze wszelkie roboty, programy jak narazie nie byly mi potrzebne.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Obawiam się, że nie będę mógł Ci pomóc. Jak Ty widział byś sprawdzenie systemu o które prosiłeś?
Obrazek

ODPOWIEDZ