DayTrading: Środa 16.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 lip 2014, 00:00

Wzrost
9
38%
Bez zmian
5
21%
Spadek
10
42%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 16.07.2014

Nieprzeczytany post autor: koks »

pr7emo pisze:widzieliście złotówkę, mocny zjazd w porównaniu z fluktuacją z poprzednich dni
prosta sprawa, trzeba bronic oporów na usdpln za wszelką cenę, więc dostaje się dla eurpln :)
Swing

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Apple zjeżdża dziś na dół. Pomimo wzrostu na początku sesji po informacji o połączeniu z IBM.
Uwaga z tymi rekordami na SP i DAX. Z wykresu analogii wynika powrót do 10tys dax, a ja nie byłbym tego taki pewien.
Ukraina znowu war, izrael, dolar niby się umacniał, a imho to ściema jest i będzie się osłabiał.
Oczywiście Apple nie jest wyznacznikiem giełdy, ale nastrojów na pewno ;)

Liczę, że edek odbije, a ja zamknę to g...o i już nie będę to tego wracał - mogłem posłuchać rady wcześniej ;)
Nieważne :) Co do surowców rolnych to nawet jakby dalej jechały na dół to nic się nie stanie. Co ciekawe najbardziej odbiła up pszenica (a ta najbardziej zjechała w dół). To tyle. Ja już chyba postoję z boku i poczekam na rozwój wydarzeń, coś popróbuję na daxie pomieszać bo to mi całkiem dobrze wychodzi w przeciwieństwie do edka ;)
Kolejna lekcja zaliczona hehe ;)
Ostatnio zmieniony 16 lip 2014, 21:52 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pr7emo pisze:widzieliście złotówkę, mocny zjazd w porównaniu z fluktuacją z poprzednich dni

eurpln w1 - pokazywalem to z poltora miesiaca temu... tu wzrostów dużych nie będzie za to spadki :shock: technicznie aż do przebicia poziomu 4.20 każde podbicie to promocja

https://www.tradingview.com/x/TkJi6Un4

i jeszcze edek tygodniowy - przydałoby sie tu z 2 tygodnie pokonsolidowac w zakresie +- 70 pipsow

https://www.tradingview.com/x/tNbeiCPu
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

przepraszam zmieniłem zdanie: nie odpuszczę gry na edku, jak mnie coś wkurzy porządnie to tak długo będę męczył temat, aż go zjem wzdłuż i wszerz i poznam na wylot. Inaczej nie będzie satysfakcji. Edek odda to co zabrać chce.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

atlanticos pisze:

eurpln w1 - pokazywalem to z poltora miesiaca temu... tu wzrostów dużych nie będzie za to spadki :shock: technicznie aż do przebicia poziomu 4.20 każde podbicie to promocja
płacę kredyt w euro to dla mnie korzystne :D

http://finanse.wnp.pl/m-mobius-obawy-o- ... 1_0_0.html

-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:08 --

widzę iż wielu graczy obstawia ruch eurusd do góry w najbliższym czasie
ja zastanawiam się czy najpierw osiągnie okrągły poziom 1,35 albo czy ruszy niepodziewanie rajdem do góry
nachylenie fali wzrostowej edka w początkowej fazie będzie prawdopodobnie takie jak podczas spadku

-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:10 --
highend pisze:przepraszam zmieniłem zdanie: nie odpuszczę gry na edku, jak mnie coś wkurzy porządnie to tak długo będę męczył temat, aż go zjem wzdłuż i wszerz i poznam na wylot. Inaczej nie będzie satysfakcji. Edek odda to co zabrać chce.
czasem w stanie problemowym zoptymalizuj jakoś strategię i uczyń z tego przewagę konkurencyjną :wink:
ja czekam na powrót, a straty nadrabiam zyskami z reszty instrumentów

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

Highend dobrze kombinujesz patrząc na spółki ale popatrz również na inne wchodzące w skład danego indexu - jedna jaskółka wiosny nie czyni czy jakoś tak ...

Asat dobrze gada --- ten volumen z mt4 to sobie można o kant du..y rozbic, no chyba, że ktoś lubi wiecej kolorków i kresek na ekranie ...
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

flogopit2 pisze:Highend dobrze kombinujesz patrząc na spółki ale popatrz również na inne wchodzące w skład danego indexu - jedna jaskółka wiosny nie czyni czy jakoś tak ...

Asat dobrze gada --- ten volumen z mt4 to sobie można o kant du..y rozbic, no chyba, że ktoś lubi wiecej kolorków i kresek na ekranie ...

to zalezy :lol: :lol:

-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:41 --

a tutaj dzis na danych ale to na kablu sie sprawdza dosyc czesto ;) wrozka idac w dobra strone juz przed podanem danych ;)

-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:43 --

tyle ze to bradzej na skalpa na nnychparach po spelnenu se jeszcze paru warunkow u mne :) ale wdze czymski czy byki cisna wiecej

SP500 futy w dol po sesji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

nie mogę wkleic ale wczoraj pojawiła sie informacja, że za kilka dni "to coś co ostatnio zbankrutowało w Portugali" (sory ale nie pamiętam nazwy) za kilka dni opuści index portugalski.
Wie ktos moze co to za indeks i gdzie można na tym grac ? bo jezeli sie nie mylę to wyjście spółki z danego indeksu na pewno odbije się na spadkach.
Czy ktoś cos wie na ten temat ?
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Zablokowany