prosta sprawa, trzeba bronic oporów na usdpln za wszelką cenę, więc dostaje się dla eurplnpr7emo pisze:widzieliście złotówkę, mocny zjazd w porównaniu z fluktuacją z poprzednich dni
DayTrading: Środa 16.07.2014
Re: DayTrading: Środa 16.07.2014
Swing
Apple zjeżdża dziś na dół. Pomimo wzrostu na początku sesji po informacji o połączeniu z IBM.
Uwaga z tymi rekordami na SP i DAX. Z wykresu analogii wynika powrót do 10tys dax, a ja nie byłbym tego taki pewien.
Ukraina znowu war, izrael, dolar niby się umacniał, a imho to ściema jest i będzie się osłabiał.
Oczywiście Apple nie jest wyznacznikiem giełdy, ale nastrojów na pewno
Liczę, że edek odbije, a ja zamknę to g...o i już nie będę to tego wracał - mogłem posłuchać rady wcześniej
Nieważne
Co do surowców rolnych to nawet jakby dalej jechały na dół to nic się nie stanie. Co ciekawe najbardziej odbiła up pszenica (a ta najbardziej zjechała w dół). To tyle. Ja już chyba postoję z boku i poczekam na rozwój wydarzeń, coś popróbuję na daxie pomieszać bo to mi całkiem dobrze wychodzi w przeciwieństwie do edka
Kolejna lekcja zaliczona hehe
Uwaga z tymi rekordami na SP i DAX. Z wykresu analogii wynika powrót do 10tys dax, a ja nie byłbym tego taki pewien.
Ukraina znowu war, izrael, dolar niby się umacniał, a imho to ściema jest i będzie się osłabiał.
Oczywiście Apple nie jest wyznacznikiem giełdy, ale nastrojów na pewno
Liczę, że edek odbije, a ja zamknę to g...o i już nie będę to tego wracał - mogłem posłuchać rady wcześniej
Nieważne
Kolejna lekcja zaliczona hehe
Ostatnio zmieniony 16 lip 2014, 21:52 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak

pr7emo pisze:widzieliście złotówkę, mocny zjazd w porównaniu z fluktuacją z poprzednich dni
eurpln w1 - pokazywalem to z poltora miesiaca temu... tu wzrostów dużych nie będzie za to spadki
https://www.tradingview.com/x/TkJi6Un4
i jeszcze edek tygodniowy - przydałoby sie tu z 2 tygodnie pokonsolidowac w zakresie +- 70 pipsow
https://www.tradingview.com/x/tNbeiCPu
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
przepraszam zmieniłem zdanie: nie odpuszczę gry na edku, jak mnie coś wkurzy porządnie to tak długo będę męczył temat, aż go zjem wzdłuż i wszerz i poznam na wylot. Inaczej nie będzie satysfakcji. Edek odda to co zabrać chce.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
płacę kredyt w euro to dla mnie korzystneatlanticos pisze:pr7emo pisze:widzieliście złotówkę, mocny zjazd w porównaniu z fluktuacją z poprzednich dni
eurpln w1 - pokazywalem to z poltora miesiaca temu... tu wzrostów dużych nie będzie za to spadkitechnicznie aż do przebicia poziomu 4.20 każde podbicie to promocja
http://finanse.wnp.pl/m-mobius-obawy-o- ... 1_0_0.html
-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:08 --
widzę iż wielu graczy obstawia ruch eurusd do góry w najbliższym czasie
ja zastanawiam się czy najpierw osiągnie okrągły poziom 1,35 albo czy ruszy niepodziewanie rajdem do góry
nachylenie fali wzrostowej edka w początkowej fazie będzie prawdopodobnie takie jak podczas spadku
-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:10 --
czasem w stanie problemowym zoptymalizuj jakoś strategię i uczyń z tego przewagę konkurencyjnąhighend pisze:przepraszam zmieniłem zdanie: nie odpuszczę gry na edku, jak mnie coś wkurzy porządnie to tak długo będę męczył temat, aż go zjem wzdłuż i wszerz i poznam na wylot. Inaczej nie będzie satysfakcji. Edek odda to co zabrać chce.
ja czekam na powrót, a straty nadrabiam zyskami z reszty instrumentów
Highend dobrze kombinujesz patrząc na spółki ale popatrz również na inne wchodzące w skład danego indexu - jedna jaskółka wiosny nie czyni czy jakoś tak ...
Asat dobrze gada --- ten volumen z mt4 to sobie można o kant du..y rozbic, no chyba, że ktoś lubi wiecej kolorków i kresek na ekranie ...
Asat dobrze gada --- ten volumen z mt4 to sobie można o kant du..y rozbic, no chyba, że ktoś lubi wiecej kolorków i kresek na ekranie ...
... wyluzuj Zuza warkocze ...
flogopit2 pisze:Highend dobrze kombinujesz patrząc na spółki ale popatrz również na inne wchodzące w skład danego indexu - jedna jaskółka wiosny nie czyni czy jakoś tak ...
to zalezy
-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:41 --
a tutaj dzis na danych ale to na kablu sie sprawdza dosyc czesto
-- Dodano: śr 16-07-2014, 22:43 --
tyle ze to bradzej na skalpa na nnychparach po spelnenu se jeszcze paru warunkow u mne
SP500 futy w dol po sesji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie mogę wkleic ale wczoraj pojawiła sie informacja, że za kilka dni "to coś co ostatnio zbankrutowało w Portugali" (sory ale nie pamiętam nazwy) za kilka dni opuści index portugalski.
Wie ktos moze co to za indeks i gdzie można na tym grac ? bo jezeli sie nie mylę to wyjście spółki z danego indeksu na pewno odbije się na spadkach.
Czy ktoś cos wie na ten temat ?
Wie ktos moze co to za indeks i gdzie można na tym grac ? bo jezeli sie nie mylę to wyjście spółki z danego indeksu na pewno odbije się na spadkach.
Czy ktoś cos wie na ten temat ?
... wyluzuj Zuza warkocze ...