OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
arexz1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arexz1 »

dlatego tez mowie ze ze trzeba czekac nie wszystko odrazu :) cierpliwosci

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

no cóż w tym przypadku GBPUSD nie dał zarobić dane macro okazały się bardzo silnym bodźcem no ale nie zawsze sie ładnie ugra,grunt to umieć założyć straty w osobistym MM,nie ma niestety 100 % systemów,zwyczajnie dla inwestowania straty nalezy zakładać i kalkulować...
z kolei jeszcze jest ciągle szansa na shorcik na EURUSD... :)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Wszedłem w shorta na EUR/JPY, nie jest to super czysty sygnał, ale wydaje mi się, że da coś zarobić. Dodatkowo mogą go wzmocnić liczne dywergencje.

Czas pokaże :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

z kolei dzisiaj gdyby się zagrało wyłącznie według wykresu H1 na G/U to:
godz. 10 - drugi czerwony słupek AO i do tego stoch zawraca w dół = mamy spokojnie ponad 100 pips
godz. 18 - podobnie jak w pierwszym przypadku tylko w drugą stronę = max było 40 pips aktualnie jest 20 i chyba powracamy do shorta.

pytanie tylko w jak dużej mierze dane przyczyniły się do ruchu? Gdyby nie było danych czy można by się spodziewać podobnych tak dużych skoków na tej parze?

aha... szkoda że nie wykorzystałem tego :(
ech...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

ktos pisze: pytanie tylko w jak dużej mierze dane przyczyniły się do ruchu? Gdyby nie było danych czy można by się spodziewać podobnych tak dużych skoków na tej parze?
Same dane były ok dla Funta, ale wypowiedź szefa BoE już nie bardzo i dzięki niemu tak się kurs posypał, gdyby nie ten komentarz to o ruchu w dół raczej nie byłoby mowy.

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

Sygnał na longa na usdcad:
Obrazek

matix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: matix »

co myślicie o tym aby zgadać się na jakimś IRCu? od 2 tygodni przyglądam się systemowi, i widzę że jest grupa osób która z systemem się nie roztaje co oznacza, że daje im zarobić.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

matix pisze:co myślicie o tym aby zgadać się na jakimś IRCu? od 2 tygodni przyglądam się systemowi, i widzę że jest grupa osób która z systemem się nie roztaje co oznacza, że daje im zarobić.
IRC jest od dłuższego czasu

server np. krakow.irc.pl kanał forex.pl
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ