OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

no jasne, tzn. na gbpusd był wg mnie idealny moment, zaś na eurusd wszedłem tylko dlatego, że gram na demo, normalnie bym jeszcze czekał, ale trochę gry na systemie daje pewne przeczucia co do zachowania się wskaźników wiec pozwoliłem sobie zaryzykować.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

tutaj Oz podaje swoje wyniki za miesiąc czerwiec...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

jaguarII pisze:tutaj Oz podaje swoje wyniki za miesiąc czerwiec...
niby dobrze, ale nie powaliło mnie to na nogi...
nie jestem do końca przekonany czy dobrze to wymyślił z MM dla pozycji nie dzielonej czyli SL=100 a TP=50
ech...

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

Ale jeszcze został tydzień do końca i wtedy zobaczymy ile będzie.

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

jaguarII, to na realu czy demie?

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

jego MM jak dla nas jest troche zbyt duze nawet pomimo że te wejscia to głównie wejścia na daily z kolei te alternatywne SL=100 i TP=50 jest też nietrafione takie jest moje zdanie...zreszta przedstawie jak znajde troszke czasu wejscia mojej grupy gdzie gramy tylko i wyłacznie na GBP/JPY powiem tylko ze do tego czasu mamy juz +500 pipsów (za czerwiec) grając bardziej bezpiecznym SL...
Pozdrawiam :)

Dodano po 3 minutach:
przemogpw pisze:jaguarII, to na realu czy demie?
Oz tylko przedstawia wyniki w realu, zresztą ostatnio korespondowałem z nim przez maila i chwała mu za to że znalazł czas...

a tu pełne podsumowanie za MAJ ...

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

za Maj wyniki genialne :D ...ale drugi wariant raczej niekoniecznie..
poza tym wszystko pieknie i cacy ale jak zrobić BE u ECN-owców np (MBT) bo w MT4 to nie problem... :?
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

galileo pisze:za Maj wyniki genialne :D ...ale drugi wariant raczej niekoniecznie..
poza tym wszystko pieknie i cacy ale jak zrobić BE u ECN-owców np (MBT) bo w MT4 to nie problem... :?
jesli chcemy zrobić 1pozycje SL=50 TP=50 ...2 pozycje SL=50 TP=100 ...3 pozycje SL=50 TP=200
najprostszym ze sposobów jest np otworzenie 3 lotów dla SL=TP=50 jako 1 pozycja,po osiągnięciu TP=50 otwieramy 2pozycje dla SL=TP=50 oraz 3 pozycje SL=50 TP=150.. drugą i trzecią otwieramy w momencie zamkniecia nam zysku na TP=50 ,ręcznie ale trzeba wtedy śledzic nasz trade albo za pomocą zlecen oczekujących pamietając o szerokości spreadu... i jesli idzie nam wszystko po naszej mysli wtedy mamy 150 pipsów+50 pipsów+150 pipsów=350 jesli nie to mamy 150-50-50=50 pipsów i to jest nasze BE na MBT inaczej mowiąc jeśli nasze 3loty a wiec 150 pipsów osiagniemy jako TP mamy juz zagwarantowany zysk minimalny +50 pipsów

matix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: matix »

W takim przypadku sys raczej się nie sprawdzi, ale czy da dobry moment na sell?

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

jaguarII pisze:za pomocą zlecen oczekujących pamietając o szerokości spreadu
no faktycznie spread trzeba uwzglednic zebysmy nie mieli wtedy wtopy...czyli jak robimy buy lub sell jako zlecenie oczekujące to gdzies tak z 5 pipsowym wyprzedzeniem poniewaz na MBT spread jest nieustannie zmienny moze byc zerowy ale tez i 10... tzn jak zamknela sie nam long pozycja na TP np przy 1,3450 to powinnismy otworzyć nastepna pozycje(recznie) lub wczesniej dac zlecenie oczekujące dla buy przy 1,3455 (jesli spread zmienia sie w przedziale 0-5) ale juz dla crossow z jpy moze to byc za malo to wtedy dobrym przedzialem bedzie 0-10 czyli w naszym przypadku 1,3460 dla buy...to jest bardzo wazne bo w extremalnych przypadkach mozemy miec kolejne SL=100 pipsów + 150 = 250 wiec tyle mozemy stracic :roll:
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

ODPOWIEDZ