Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Wuza pisze:Trochę monolog prowadzę ze sobą :)

Kolejne wejścia tym razem z widokiem platformy ~ jak widać nie ma tutaj prawie żadnych elementów AT a służy ona do zawierania zleceń tak naprawdę.

Eur/Usd Long ~
Eurusd21.01.14.png
Realnie minimum 1,354 jako odbicie, test wczorajszych maksimów oraz 1,358 - 1,362 wydaje się prawdopodobny. Część na pewno będzie zamykana szybciej

Mimo tego, że idealnie wręcz "wyciągnięto" H4 na prowzrostową to pozycja zamknięta przy 1,3538 w całości.

W tej chwili powoli Ski na Gbp/Usd, pierwsze wejście 1,6473 ~ kolejne zaznaczone na wykresie przerwaną czerwoną linią.

https://www.tradingview.com/x/mNS0AOZM/

Matrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Matrix »

Wuza te wykresy tutaj mozna powiekszyć a te na blogu już nie. Teraz jestem na innym kompie i na blogu mam także słabą widocznosc twoich wykresów, pozdrawiam

Patrzyłeś może na wykres AUDNZD. Co o nim sądzisz?
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Matrix pisze:Wuza te wykresy tutaj mozna powiekszyć a te na blogu już nie. Teraz jestem na innym kompie i na blogu mam także słabą widocznosc twoich wykresów, pozdrawiam

Patrzyłeś może na wykres AUDNZD. Co o nim sądzisz?

Postaram się coś z tym zmienić bo rzeczywiście blogspot delikatnie zmniejsza wykresy przez co tracą na "ostrości", może ktoś zdolniejszy informatycznie ma jakiś pomysł ?:)

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Tomek, ode mnie jedno pytanko: Czy gdy prowadziłeś pierwszy dziennik to zdarzało się zamknąć jakiś dzień na minus lub na 0? Czy każdy dzień to było przynajmniej te kilka pips na plus?.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Przeczytaj sobie jego dziennik zamiast pytać. Uwierz mi ze dużo więcej z tego wyniesiesz i dużo sobie uswiadomisz

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Maciek specjalista od zadawania dziwnyxh pytan. Trading wuzy w poprzednim jurnalu byl niczym zaglowiec plynacy przez wzburzony ocean studolarowek. Byly momenty kiedy w tydzien zrobil setki pipsow ale Byl tez czas gdzie statek falowal z gory na dol przez prawie dwa tygodnie zbaczajac z kursu i nie posowajac sie na polnoc
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

MaciejWLKP pisze:Tomek, ode mnie jedno pytanko: Czy gdy prowadziłeś pierwszy dziennik to zdarzało się zamknąć jakiś dzień na minus lub na 0? Czy każdy dzień to było przynajmniej te kilka pips na plus?.
Byłoby dziwnie gdyby każdy dzień był na plus ;) Z pewnością zdarzały się i będą zdarzać dni na minus, tygodnie również, ważne żeby ogólnie ciągle iść do przodu.

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Wuza pisze:Postaram się coś z tym zmienić bo rzeczywiście blogspot delikatnie zmniejsza wykresy przez co tracą na "ostrości", może ktoś zdolniejszy informatycznie ma jakiś pomysł ?:)
Wuza spróbuj skorzystać z serwera zewnętrznego typu http://postimg.org/ z niego korzysta klonmarcin ma kilka fajnych opcji odnośnie miniatur dla forum, stron www itp. po kliknięciu w obrazek miniatury mamy full detal :)

Pozdrawiam,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Wuza, masz jakieś stanowisko dla dzisiejszych danych w nocy dla AUD i JPY? Zawsze w swoim poprzednim dzienniku fajnie to tłumaczyłeś, może maźniesz pare zdań o tych dzisiejszych nocnych danych? Masz w planach niedługo opisać te najważniejsze wskaźniki ekonomiczne?
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Wuza, masz jakieś stanowisko dla dzisiejszych danych w nocy dla AUD i JPY? Zawsze w swoim poprzednim dzienniku fajnie to tłumaczyłeś, może maźniesz pare zdań o tych dzisiejszych nocnych danych? Masz w planach niedługo opisać te najważniejsze wskaźniki ekonomiczne?
Mam w planach co weekend w "sezonie ogórkowym" wrzucać 1 artykuł o jakimś konkretnym odczycie.

Szczerze to nie mam pojęcia jakie dane mamy w nocy nawet :) Staram się unikać zostawiania pozycji na noc i gry w nocy, trzeba korygować błędy które kosztowały parę $ w poprzednim dzienniku.

@Edycja

Ok na szybko ;) co do JPY to ostatnie konferencje BOJ to totalny brak reakcji i zmian polityki więc tym bym się nie przejmował.

Co do AUD to mamy odczyt kwartalny inflacji, może zdrowo bujać zobacz sobie chociażby wczorajszą świeczkę po CPI na parach z NZD ~ Ale jakiekolwiek wchodzenie w pozycję na AUD przed tym odczytem to dla mnie czysta ruletka, patrząc szczególnie na rozrzut tych danych w czasie ostaniach publikacji.

Edycja nr 2 :)

Niskie prognozy dają szansę na wejście L ale zwróć uwagę np. na to, że Styczniowe odczyty na przestrzeni ostatnich 5 lat zawsze były najniższe w danym roku o ile nic nie pomieszałem.
navig11.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, 22:50 przez Wuza, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ