forexkiller pisze:Wuza, masz jakieś stanowisko dla dzisiejszych danych w nocy dla AUD i JPY? Zawsze w swoim poprzednim dzienniku fajnie to tłumaczyłeś, może maźniesz pare zdań o tych dzisiejszych nocnych danych? Masz w planach niedługo opisać te najważniejsze wskaźniki ekonomiczne?
Mam w planach co weekend w "sezonie ogórkowym" wrzucać 1 artykuł o jakimś konkretnym odczycie.
Szczerze to nie mam pojęcia jakie dane mamy w nocy nawet

Staram się unikać zostawiania pozycji na noc i gry w nocy, trzeba korygować błędy które kosztowały parę $ w poprzednim dzienniku.
@Edycja
Ok na szybko

co do JPY to ostatnie konferencje BOJ to totalny brak reakcji i zmian polityki więc tym bym się nie przejmował.
Co do AUD to mamy odczyt kwartalny inflacji, może zdrowo bujać zobacz sobie chociażby wczorajszą świeczkę po CPI na parach z NZD ~ Ale jakiekolwiek wchodzenie w pozycję na AUD przed tym odczytem to dla mnie czysta ruletka, patrząc szczególnie na rozrzut tych danych w czasie ostaniach publikacji.
Edycja nr 2
Niskie prognozy dają szansę na wejście L ale zwróć uwagę np. na to, że Styczniowe odczyty na przestrzeni ostatnich 5 lat zawsze były najniższe w danym roku o ile nic nie pomieszałem.
navig11.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.