Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
forexkiller
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Dzięki Wuza za odpowiedź, zawsze na noc zamykasz pozycje, niezależnie czy są na plusie czy minusie?:) Dobrej nocki i od jutrzejszego poranka samych pipsiorków na plus!

Edit: Tak już zajrzałem i stwierdziłem że gra pod dane jakiekolwiek które mają duże znaczenie jest niebezpieczna dla mojego portfela więc czekam do rana.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, 22:55 przez forexkiller, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

forexkiller pisze:Dzięki Wuza za odpowiedź, zawsze na noc zamykasz pozycje, niezależnie czy są na plusie czy minusie?:) Dobrej nocki i od jutrzejszego poranka samych pipsiorków na plus!
Nie zawsze ale staram się.
Zobacz edycje posta poprzedniego masz jeszcze info :)

wojtek1492
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek1492 »

Kierunek wieczorem obstawiłem dobry na umocnienie AUD, a po Twoim poście już wogóle byłem pewien ale pozycji nie otworzyłem. Grasz coś dzisiaj Wuza? Czekamy wieczorem na tą "niespodzianke":D
Porażka jest dzieckiem strachu i lenistwa.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

wojtek1492 pisze:Kierunek wieczorem obstawiłem dobry na umocnienie AUD, a po Twoim poście już wogóle byłem pewien ale pozycji nie otworzyłem. Grasz coś dzisiaj Wuza? Czekamy wieczorem na tą "niespodzianke":D
Delikatnie zaspałem i obudziłem się 10 minut temu także bez wejść jak do tej pory :)

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Właśnie dlatego forex ma jedną niewątpliwą zaletę jeśli jest źródłem utrzymania. Robisz to kiedy chcesz, nie musisz wstawać o 5 żeby na 6 być w pracy :)

Śpisz do 12 i jeszcze masz caaalusieńką sesje Nowojorską i część Londynu żeby handlować.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Właśnie dlatego forex ma jedną niewątpliwą zaletę jeśli jest źródłem utrzymania. Robisz to kiedy chcesz, nie musisz wstawać o 5 żeby na 6 być w pracy :)

Śpisz do 12 i jeszcze masz caaalusieńką sesje Nowojorską i część Londynu żeby handlować.
To fakt, aczkolwiek musisz pamiętać, że o ile do pracy może Ci się zdarzyć pójść na kacu, bez snu czy też nie przygotowanym to raczej jesteś w stanie "odbębnić" dniówkę, zwalić to na przeziębienie i przejść bez echa ( Mówię tu oczywiście o jednorazowych przypadkach a nie ciągłym traktowaniu pracy zawodowej w taki sposób )
Na rynku jeżeli pozwolisz sobie na takie wpadki to tracisz swoje własne pieniądze ;) Dlatego dyscyplina jest bardzo ważna, ale najważniejsze jest jedno zdanie które można usłyszeć od wielu graczy.
"Od tego kiedy zajmować pozycję na rynku ważniejsze jest to żeby wiedzieć kiedy tego NIE robić"

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Przyznam szczerze że tego zdania nigdzie nie słyszałem albo mi gdzieś umknęło, faktycznie bardzo mądre zdanie.
Zdarzają Ci się dni w których czujesz się zmęczony, niewyspany i siadasz do wykresów?

Właśnie przeczytałem aktualizacje na blogu, cieszy mnie że brak gry próbujesz w jakiś sposób nam "wynagrodzić"-to jest ta niespodzianka którą dziś wieczór miałeś przedstawić?:D

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Przyznam szczerze że tego zdania nigdzie nie słyszałem albo mi gdzieś umknęło, faktycznie bardzo mądre zdanie.
Zdarzają Ci się dni w których czujesz się zmęczony, niewyspany i siadasz do wykresów?

Właśnie przeczytałem aktualizacje na blogu, cieszy mnie że brak gry próbujesz w jakiś sposób nam "wynagrodzić"-to jest ta niespodzianka którą dziś wieczór miałeś przedstawić?:D

Nie, takie teksty mają się pojawiać co tydzień tak żeby dać obraz drugiego dna każdej publikacji i jej części składowych.
Zdarzało mi się ale staram się tego nie robić, szukanie wejść na siłę rzadko kiedy kończy się dobrze.

Niespodzianka ma związek z jutrzejszą publikacją ale nie moją :) Więcej wieczorem na ten temat.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Eur/Usd M15

https://www.tradingview.com/x/50wfbVdL/

Z drugiej strony skoro rynek daje takie okazje ? to delikatne kontrolne wejście S :)
Przerywana linia to poziom wejścia, kolejna to sell limit.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Myślałem bardzo podobnie do Ciebie z S na Edku ale odpuściłem.

Wuza a co myślisz o górnej strefie podaży na EURJPY na moim wykresie? Warto załadować tam S? Obecnie znajdujemy się pod R1 pivotem ale mamy stromy ruch i chyba ten R1 przebijemy, ta górna strefa pomarańczowa kusi do shorta. :D

Edit: Właśnie cena wdarła się w tą strefe mocną świeczką więc odpuszczam bo wątpie że taki ruch wyhamują akurat na strefie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ