Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Wuza pisze:
Matrix pisze:tak pokazuje sie cały ale jest mało widoczny( przydało by mi sie jescze jedno powiększenie) moze to wina starego monitora na 2 kompie
Hmm ok, możliwe że to kwestia tego, że pracuję na dosyć dużej rozdzielczości i monitorach i rzeczywiście cały wykres "upchany" np na laptopie 15 cali może być mało czytelny. Postaram się coś wykombinować.

W międzyczasie Gbp/Usd Short z 1,6444 ~
Funt również zalicza Tp tak jak na wykresie z wcześniej :)
Ja niestety zamknąłem wcześniej ~ ale ważne że na zielono

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Wuza pisze:
Wuza pisze:
Matrix pisze:tak pokazuje sie cały ale jest mało widoczny( przydało by mi sie jescze jedno powiększenie) moze to wina starego monitora na 2 kompie
Hmm ok, możliwe że to kwestia tego, że pracuję na dosyć dużej rozdzielczości i monitorach i rzeczywiście cały wykres "upchany" np na laptopie 15 cali może być mało czytelny. Postaram się coś wykombinować.

W międzyczasie Gbp/Usd Short z 1,6444 ~
Funt również zalicza Tp tak jak na wykresie z wcześniej :)
Ja niestety zamknąłem wcześniej ~ ale ważne że na zielono
L na gbpusd przy 1.6400 nie łapałeś? :) idealnie pykło ;)

pozdr,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Trochę monolog prowadzę ze sobą :)

Kolejne wejścia tym razem z widokiem platformy ~ jak widać nie ma tutaj prawie żadnych elementów AT a służy ona do zawierania zleceń tak naprawdę.

Eur/Usd Long ~
Eurusd21.01.14.png
Realnie minimum 1,354 jako odbicie, test wczorajszych maksimów oraz 1,358 - 1,362 wydaje się prawdopodobny. Część na pewno będzie zamykana szybciej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Eur/usd - ja wlasnie zamknalem sell :) w L nie wchodze, ale jak urosna to znow sell :) czekam na sell powyzej ostatniego szczytu.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Wuza pisze:Trochę monolog prowadzę ze sobą :)

Kolejne wejścia tym razem z widokiem platformy ~ jak widać nie ma tutaj prawie żadnych elementów AT a służy ona do zawierania zleceń tak naprawdę.

Eur/Usd Long ~
Eurusd21.01.14.png
Realnie minimum 1,354 jako odbicie, test wczorajszych maksimów oraz 1,358 - 1,362 wydaje się prawdopodobny. Część na pewno będzie zamykana szybciej
nie rozmawiaj ze sobą, to szkodlwie ;) rozumiem Twój trading, i też się go ucze, dlatego śledze Twój wątek, :564:
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

pedro pisze:

pozdr,
Nie można złapać wszystkiego :) Pisałem już parę razy, że nie jestem fanem Kabla ~ gram jak jest fajny setup ale nie szukam wejść na siłę. Nadal wydaje mi się prawdopodobne zejście niżej w okolice 1,638 i tam szukałbym wejścia w Longa

Edit

@Pedro
To, że często "prowadzę" w głowie pozycję po jej zamknięciu i staram się wyznaczać TP dalsze niż miejsce gdzie ja zamykam pozycję to też taki sposób przygotowania do bezpieczniejszej gry jednak i nie kasowania zysków tak szybko ;)
Najważniejsze to ciągle szukać nowych opcji i się stale rozwijać, mam w głowie cały czas np. drugie konto do gry bardzo long term, wiem że na dłuższą metę nie ma takiej opcji żebym grał tylko tak bo nie jestem na tyle cierpliwy żeby trzymac pozycję np miesiąc-dwa ale jako dodatek i miejsce do nauki myślę, że to ciekawa opcja.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, 13:48 przez Wuza, łącznie zmieniany 1 raz.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

@Wuza: a gdzie stop lossy ustawiasz bo nie podajesz. Chyba że nie ustawiasz :)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Wuza pisze:
pedro pisze:

pozdr,
Nie można złapać wszystkiego :) Pisałem już parę razy, że nie jestem fanem Kabla ~ gram jak jest fajny setup ale nie szukam wejść na siłę. Nadal wydaje mi się prawdopodobne zejście niżej w okolice 1,638 i tam szukałbym wejścia w Longa
to jest to, że wszystkiego nie można złapac, doskonale to rozumiem : ) ... chociaz z drugiej strony, jakbym był zawodowym trejderem to wszystko bym łapał ;) jak Adrianoforex ;)

też nie przepadam za kablem, kapryśny strasznie, ale się nie ma co się lubi, to i na kablu mozna pozycje znalezc ;) pozdro,
Jutro też jest dzień.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Na USDJPY jesteśmy niedaleko od 61.8 fibo z ostatniego ruchu spadkowego dopóki go nie przebijemy chyba nie będę brał longów. Będę szukał shortów z wyższych miejsc, jesteśmy przy jakiejś strefie SD fakt ale nie jest Ona dla mnie specjalnie mocna. Poczekam chyba na dojście ceny do czerwonej strefy. Gratuluje pozycji na Kablu Wuza. Ja niestety raczkuje i mam koło 13 par walutowych +gold do grania bo ciężko mi nieraz znaleźć coś na tych podstawowych:) Grasz na parze USDCHF która jest silnie skorelowana ujemnie z EURUSD?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Baton pisze:@Wuza: a gdzie stop lossy ustawiasz bo nie podajesz. Chyba że nie ustawiasz :)
Dla wejścia Eur/Usd 1,346 okolice ~

Przeważnie piszę jakiego poziomu przebicie oznaczałoby dalsze spadki/wzrosty.

Wczorajsze wejście S w Kiwi to np, 0,838 ~

@Forexkiller
Do par z Frankiem ciągle się przymierzam ale jakoś ostatnio bez wejść :)

Co do Usd/Jpy
Wejście w Longi na tym poziomie nie ma sensu z mojej perspektywy, wchodzić w shorty na parach z jenem raczej aktualnie nie planuje więc siedzę i czekam na ciekawy setup.

W czwartek będę miał dla Was i dla Siebie przede wszystkim fajną niespodziankę ale o tym więcej w środę wieczorem :)

ODPOWIEDZ