Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

WarrenB pisze:Cześć. Dzisiaj jest szansa na rozpoczęcie dużego ruchu na kiwi. Wchodzę o 22.44 dużą pozycją ze stopem 50 pips z celem na czerwonej linii trendu. 400 pips do wyjęcia. No i ten pin bar na W1 też zdaje się to potwierdzać.

No jak Warren odpali xxxxx lotów to musi spaść nie ma opcji :)
Analizę opierasz tylko na podstawie tej jednej świecy i linii trendu która "powinna" zostać przetestowana ?

https://www.tradingview.com/x/Pen7lnC5/

A tak na poważnie, sama świeczka weekly wygląda obiecująco ok, mimo że na Kiwi jestem raczej nastawiony na spadki niż wzrosty to stop loss w miejscu elipsy na screenie nie wygląda pewnie, szczególnie jeżeli opierasz się na takich wysokich interwałach jak tygodniowe świece to szansa na wybicie tego sl jest spora.
0,833-4 i stamtąd chętnie bym odpalił krótką pozycję, ale patrząc na wykres w tej chwili i na ostatnie świeczki ? Zdecydowanie Nie, hammer z dosyć mocnej strefy popytu może dać odbicie większe niż obecne 20 pipsów od jego zamknięcia i zabawić się z Twoim stop lossem. Ale to tylko moje 3 słowa ;)

@Baton

Pomijając święto w Stanach, mamy poniedziałek, bez danych i to po całkiem ciekawym piątku. Dodatkowo nie oczekiwałbym wielkich ruchów przed przyszłotygodniowym posiedzeniem FOMC mimo wszystko.

WarrenB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WarrenB »

Stop mały bo na danych NZD z reguły nie ma fałszywek. Dzisiejsze dane są super okazją do ruszenia tego dziada a do końca tygodnia już nic nie ma.

Analizę mam bardziej fundamentalną niż techniczną. Z techniki tylko pin bar pasuje.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Wuza jakimi poziomami fibo się wspierasz? Jest to przedział 38.2-50.0-61.8 czy poziomy 78.6 lub 88.6 też bierzesz pod uwagę przy analizach? Nadal stosujesz Teorie Fal Elliota w swoim tradingu? Pozdrawiam:)
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Wuza jakimi poziomami fibo się wspierasz? Jest to przedział 38.2-50.0-61.8 czy poziomy 78.6 lub 88.6 też bierzesz pod uwagę przy analizach? Nadal stosujesz Teorie Fal Elliota w swoim tradingu? Pozdrawiam:)
Te trzy główne, 23,6 i 76,4 pomocniczo + "przedłużenia czyli np. 161,8 itp.

Co do Elliota to bawię się treningowo ale nie opieram na falach decyzji inwestycyjnych, są jednak zbyt subiektywne i jeszcze dużo nauki przede mną żeby analizy fall miały większy sens;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nzd/Usd Short ~ średnia cena 0,8324

https://www.tradingview.com/x/9yUeaze6/

Wystrzał po danych idealnie w strefę podaży na H4 więc grzechem byłoby nie sprawdzić na ile "siły" mają kupujący Kiwi :)

Pierwszy cel test 0,8297 ~

Edit ~

Zamknięte na +16, nie ma sensu na noc zostawiać.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Wuza pisze:Nzd/Usd Short ~ średnia cena 0,8324

https://www.tradingview.com/x/9yUeaze6/

Wystrzał po danych idealnie w strefę podaży na H4 więc grzechem byłoby nie sprawdzić na ile "siły" mają kupujący Kiwi :)

Pierwszy cel test 0,8297 ~

Edit ~

Zamknięte na +16, nie ma sensu na noc zostawiać.

Cel dla Kiwi zaliczony w punkt niemal )

Dzisiaj bez nowych pozycji, może coś się ruszy po południu bo jak do tej pory to pogoda nastraja do spania a nie do tradingu )

Ciekawie wygląda Kabel na ta chwile, wyjście z tej konsoli może dać jakiś sensowny ruch, obstawiam że jednak najpierw w dół w okolice 1,638 a później próba przebicia wczorajszych maksimów.

https://www.tradingview.com/x/j3iQG7HO/

Matrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Matrix »

wuza mam prośbe na twoim blogu nie mozna powiększyć wykresów i są mało czytelna czy mozesz coś z tym zrobić ?
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Matrix pisze:wuza mam prośbe na twoim blogu nie mozna powiększyć wykresów i są mało czytelna czy mozesz coś z tym zrobić ?
A próbowałeś kliknąc po prostu w wykres ? Powinien pokazać się w pełnym oknie.

Matrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Matrix »

tak pokazuje sie cały ale jest mało widoczny( przydało by mi sie jescze jedno powiększenie) moze to wina starego monitora na 2 kompie
NAJLEPSZĄ BRONIĄ PRZECIWKO WROGOWI JEST INNY WRÓG

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Matrix pisze:tak pokazuje sie cały ale jest mało widoczny( przydało by mi sie jescze jedno powiększenie) moze to wina starego monitora na 2 kompie
Hmm ok, możliwe że to kwestia tego, że pracuję na dosyć dużej rozdzielczości i monitorach i rzeczywiście cały wykres "upchany" np na laptopie 15 cali może być mało czytelny. Postaram się coś wykombinować.

W międzyczasie Gbp/Usd Short z 1,6444 ~

ODPOWIEDZ