Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Baton
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Darek_2000 pisze:Cześć Wuza

Wielkie dzięki za to co robisz. Pilnie się uczę. :D

Mam prośbę o komentarz. Czy na EURUSD czeka nas podobny scenariusz jaki był dziś na kablu ?

Pozdrawiam
Darek
IMO tak, ale co ja tam wiem ;)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Mam prośbę o komentarz. Czy na EURUSD czeka nas podobny scenariusz jaki był dziś na kablu ?

Pozdrawiam
Darek
Nie widzę "katalizatora" który miałby dać takie wybicie w górę jakie widzieliśmy na kablu przez te dwa dni na Eur/Usd. Osobiście raczej nie zmieniłem zdania z niedzieli i widzę dalej konsole aż do przyszłej środy i brak jednoznacznego kierunku na tej parze. Do wybicia z klina który pokazałeś wystarczy np. ruch w okolice 1,358 - 1,362 i dla mnie osobiście nie byłoby to sygnał do długich pozycji a raczej do budowania krótkich z tamtych stref. Pamiętaj, że Twoim zadaniem nie jest wiedzieć gdzie cena będzie za tydzień tylko reagować na jej zachowanie.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Co myślicie o eur/chf, reanimuje się powoli...

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Wuza pisze:

Pozdrawiam
Darek
Nie widzę "katalizatora" który miałby dać takie wybicie w górę jakie widzieliśmy na kablu przez te dwa dni na Eur/Usd. Osobiście raczej nie zmieniłem zdania z niedzieli i widzę dalej konsole aż do przyszłej środy i brak jednoznacznego kierunku na tej parze. Do wybicia z klina który pokazałeś wystarczy np. ruch w okolice 1,358 - 1,362 i dla mnie osobiście nie byłoby to sygnał do długich pozycji a raczej do budowania krótkich z tamtych stref. Pamiętaj, że Twoim zadaniem nie jest wiedzieć gdzie cena będzie za tydzień tylko reagować na jej zachowanie.
@Wuza: to jest wykres H4, katalizatorem może być właśnie wtorkowa decyzja fed. Wybicie może nastąpić wcześniej (Imho), albo cały setup szlag trafi po drodze ;) Ja obstawiam że pójdziemy ostro up w najbliższych dniach...

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Baton pisze:
Wuza pisze:

Pozdrawiam
Darek
@Wuza: to jest wykres H4, katalizatorem może być właśnie wtorkowa decyzja fed. Wybicie może nastąpić wcześniej (Imho), albo cały setup szlag trafi po drodze ;) Ja obstawiam że pójdziemy ostro up w najbliższych dniach...
Pipsów w obie strony starczy dla wszystkich ;) Nie planuje grać podczas FOMC, możliwe że całą środę odpuszczę.

Wszystkie pozycje zamknięte, mało tego było i bardzo krótkie strzały raczej..
Biorę się za pisanie tekstu o wskaźniku PMI :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Na dziś koniec z tradingiem ) Wynik bez rewelacji ale obierane kierunki były dobre więc nie ma co marudzić. Jutro możliwe, że bez żadnych wejść z uwagi na wyjazd do Wrocławia z samego rana, zobaczymy o której uda się wrócić.

A co do obiecanej niespodzianki....
Polecam jutro poszukać w kiosku dziennika "Parkiet" ;)

Parę słów o PMI opublikowane ) jestem ciekawy Waszej opinii o takich tekstach ?

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Zabieram się za czytanie, ale już czuje że Twoje teksty to będzie duży zastrzyk wiedzy dla wszystkich osób:) Chyba zacznę się interesować ekonomią, chciałbym iść na studia w tym kierunku.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Zabieram się za czytanie, ale już czuje że Twoje teksty to będzie duży zastrzyk wiedzy dla wszystkich osób:) Chyba zacznę się interesować ekonomią, chciałbym iść na studia w tym kierunku.
Szczerze to radziłbym Ci raczej iść na jakieś studia techniczne :) Ewentualnie coś z ciekawą specjalizacją ale sama "czysta" ekonomia to studia produkujące ludzi bez pracy, coś jak socjologia czy inny kierunek bez żadnego konkretnego "skilla".

Brr, nie można niestety codziennie spać do 12 :(

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Dzieki za to co robisz Wuza.Szczegolnie takie wlasnie teksty o fundamentach beda bardzo pomocne dla osob szukukajacych sposobu uzywania wedki,a nie gotowej ryby :)

powodzenia :564:

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Piter80 pisze:Dzieki za to co robisz Wuza.Szczegolnie takie wlasnie teksty o fundamentach beda bardzo pomocne dla osob szukukajacych sposobu uzywania wedki,a nie gotowej ryby :)

powodzenia :564:

Akurat jeśli chodzi o wiedzę o fundamentach to prawdziwym "skarbem" jeżeli chodzi o wiedzę jest z pewnością Andy, ja postaram się naskrobać coś co wiem i staram się sam używać ale z jego dziennika możemy wynieść naprawdę bardzo dużo wiedzy na ten temat.

Mały Long na Usd/Jpy z 104,35 na drogę i ruszam do Wrocka :)

ODPOWIEDZ