IMO tak, ale co ja tam wiemDarek_2000 pisze:Cześć Wuza
Wielkie dzięki za to co robisz. Pilnie się uczę.![]()
Mam prośbę o komentarz. Czy na EURUSD czeka nas podobny scenariusz jaki był dziś na kablu ?
Pozdrawiam
Darek

IMO tak, ale co ja tam wiemDarek_2000 pisze:Cześć Wuza
Mam prośbę o komentarz. Czy na EURUSD czeka nas podobny scenariusz jaki był dziś na kablu ?
Pozdrawiam
Darek
Nie widzę "katalizatora" który miałby dać takie wybicie w górę jakie widzieliśmy na kablu przez te dwa dni na Eur/Usd. Osobiście raczej nie zmieniłem zdania z niedzieli i widzę dalej konsole aż do przyszłej środy i brak jednoznacznego kierunku na tej parze. Do wybicia z klina który pokazałeś wystarczy np. ruch w okolice 1,358 - 1,362 i dla mnie osobiście nie byłoby to sygnał do długich pozycji a raczej do budowania krótkich z tamtych stref. Pamiętaj, że Twoim zadaniem nie jest wiedzieć gdzie cena będzie za tydzień tylko reagować na jej zachowanie.Darek_2000 pisze:Cześć Wuza
Pozdrawiam
Darek
@Wuza: to jest wykres H4, katalizatorem może być właśnie wtorkowa decyzja fed. Wybicie może nastąpić wcześniej (Imho), albo cały setup szlag trafi po drodzeWuza pisze:Nie widzę "katalizatora" który miałby dać takie wybicie w górę jakie widzieliśmy na kablu przez te dwa dni na Eur/Usd. Osobiście raczej nie zmieniłem zdania z niedzieli i widzę dalej konsole aż do przyszłej środy i brak jednoznacznego kierunku na tej parze. Do wybicia z klina który pokazałeś wystarczy np. ruch w okolice 1,358 - 1,362 i dla mnie osobiście nie byłoby to sygnał do długich pozycji a raczej do budowania krótkich z tamtych stref. Pamiętaj, że Twoim zadaniem nie jest wiedzieć gdzie cena będzie za tydzień tylko reagować na jej zachowanie.Darek_2000 pisze:Cześć Wuza
Pozdrawiam
Darek
Pipsów w obie strony starczy dla wszystkichBaton pisze:@Wuza: to jest wykres H4, katalizatorem może być właśnie wtorkowa decyzja fed. Wybicie może nastąpić wcześniej (Imho), albo cały setup szlag trafi po drodzeWuza pisze:Nie widzę "katalizatora" który miałby dać takie wybicie w górę jakie widzieliśmy na kablu przez te dwa dni na Eur/Usd. Osobiście raczej nie zmieniłem zdania z niedzieli i widzę dalej konsole aż do przyszłej środy i brak jednoznacznego kierunku na tej parze. Do wybicia z klina który pokazałeś wystarczy np. ruch w okolice 1,358 - 1,362 i dla mnie osobiście nie byłoby to sygnał do długich pozycji a raczej do budowania krótkich z tamtych stref. Pamiętaj, że Twoim zadaniem nie jest wiedzieć gdzie cena będzie za tydzień tylko reagować na jej zachowanie.Darek_2000 pisze:Cześć Wuza
Pozdrawiam
DarekJa obstawiam że pójdziemy ostro up w najbliższych dniach...
Szczerze to radziłbym Ci raczej iść na jakieś studia techniczneforexkiller pisze:Zabieram się za czytanie, ale już czuje że Twoje teksty to będzie duży zastrzyk wiedzy dla wszystkich osób:) Chyba zacznę się interesować ekonomią, chciałbym iść na studia w tym kierunku.
Piter80 pisze:Dzieki za to co robisz Wuza.Szczegolnie takie wlasnie teksty o fundamentach beda bardzo pomocne dla osob szukukajacych sposobu uzywania wedki,a nie gotowej ryby![]()
powodzenia