Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
forexkiller
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Day trading vol.2

Post autor: forexkiller »

Właśnie...dobrze Wuza że mi przypomniałeś o ważnym pytaniu do Ciebie. Obserwujesz indeks dolara i euro w swoim tradingu?? Jeśli np indeks dolara traci to nie zajmujesz pozycji na umocnienie USD? Obserwujesz np. SP500, Dow Jones, Nikkei itp?

Edit: stop bardzo ciasny bo nawet nie 1% kapitału. Dzienny Range dla AUDUSD już dawno zrobiony więc stop może nie wytrzymać.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wuza »

forexkiller pisze:Właśnie...dobrze Wuza że mi przypomniałeś o ważnym pytaniu do Ciebie. Obserwujesz indeks dolara i euro w swoim tradingu?? Jeśli np indeks dolara traci to nie zajmujesz pozycji na umocnienie USD? Obserwujesz np. SP500, Dow Jones, Nikkei itp?

Edit: stop bardzo ciasny bo nawet nie 1% kapitału. Dzienny Range dla AUDUSD już dawno zrobiony więc stop może nie wytrzymać.

Biorę pod uwagę sytuację na giełdach i indeksy dolara i euro, dużo łatwiej w ten sposób odpowiedzieć na pytanie czym spowodowany jest dany ruch, para walutowa ma 2 części składowe i ważne jest czy np. ruch w górę na Eur/Usd powodwany jest umocnieniem Euro na całym rynku czy np osłabieniem dolara itp.
Co do indeksów giełdowych to fakt korelacji SP500 z parami z jenem jest raczej powszechnie znany i stosowany.

Jeżeli ktoś ma ochotę przeczytać i nie żal mu 3zł :)

http://www.parkiet.com/artykul/1199187, ... x.html?p=1

Postaram się dowiedzieć czy jest możliwe abym opublikował tą rozmowę albo zdjęcie z gazety w późniejszym terminie czy też raczej Parkiet nie wyraża zgody na takie naruszanie praw autorskich.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 13:33 przez Wuza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Post autor: Nemojimmy »

Wuza pisze:Po prostu uważam że uczelnie techniczne dają więcej ALE pod warunkiem, że studiujemy coś co chcemy robić i co może być naszą pasją bo zdobycie inżyniera dla samego papierka tak jak napisaliście nie daje nam nic :)
Zresztą tu nie ma raczej różnicy o jakich studiach mówimy, wybijają się tylko jednostki a większość kończy z niewiele wartym papierkiem, tak już wygląda życie.
Zgadzam się z tym jak najbardziej,że trzeba się czymś najzwyczajniej w świecie pasjonować.Po prostu trzeba mieć pomysł na siebie.

Ale dobra już koniec offtopu :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Hmm skoro Admiral Markets udostępnił ten materiał w całości to chyba jednak Parkiet zgodził się na taką publikację :)

Przesyłam w takim razie link ~

http://www.admiralmarkets.pl/sites/admi ... goljan.jpg

Awatar użytkownika
wenpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: wenpow »

"pelna wersja wywiadu na portalu ... "

to jest jeszcze cos wiecej ?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

wenpow pisze:"pelna wersja wywiadu na portalu ... "

to jest jeszcze cos wiecej ?
O ile się nie mylę to 5 pytań dodatkowo ponad to co w gazecie ~

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Wuza, gratuluje:D Super wywiad, fajnie się czyta Twoje wypowiedzi. Coś ten Edzio nie chce spadać zabardzo. Przed chwilą były jakieś dane dla dolara.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Wuza, gratuluje:D Super wywiad, fajnie się czyta Twoje wypowiedzi. Coś ten Edzio nie chce spadać zabardzo. Przed chwilą były jakieś dane dla dolara.
Bez pośpiechu narazie, 1,365 i 1,368 nie powinny tak łatwo dać drogi w górę.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Wuza przy jakim procencie straty bedziesz zamykal pozycje?

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

forexkiller pisze:Wuza przy jakim procencie straty bedziesz zamykal pozycje?
na eur/usd spokojnie ale na jenie zamkniecie daily ponizej 103.5 nie bedzie ok. zlamalem dzisiaj chyba wszystkie zasady i zalozenia jak narazie szczegolnie jesli chodzi o wielkosc pozycji

ODPOWIEDZ