Nie lubię wchodzić w S na parach z Jenem o tak dla zasady, ale miejsce dobre na Shorta.forexkiller pisze:Myślałem bardzo podobnie do Ciebie z S na Edku ale odpuściłem.
Wuza a co myślisz o górnej strefie podaży na EURJPY na moim wykresie? Warto załadować tam S? Obecnie znajdujemy się pod R1 pivotem ale mamy stromy ruch i chyba ten R1 przebijemy, ta górna strefa pomarańczowa kusi do shorta.
Edit: Właśnie cena wdarła się w tą strefe mocną świeczką więc odpuszczam bo wątpie że taki ruch wyhamują akurat na strefie.
Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
-
- Gaduła
Mam nadzieję że nie masz mi za złe że śmiece Ci tu swoimi analizami itp...
Wszedłem w tego shorta zobaczymy czy zadziała:)
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
Po to jest ten dziennik to i to forumforexkiller pisze:Mam nadzieję że nie masz mi za złe że śmiece Ci tu swoimi analizami itp...

Każdy może się czegoś nauczyć patrząc na analizy i przemyślenia kogoś innego.
Mam co Ciebie Wuza ważne pytanie: co byś obstawiał na kablu w perspektywie kilku/kilkunastu najbliższych sesji, lecimy dalej na północ, czy może inny scenariusz?
Nie mam pomysłu więc kabel dostaje bana na najbliższe sesjeBaton pisze:Mam co Ciebie Wuza ważne pytanie: co byś obstawiał na kablu w perspektywie kilku/kilkunastu najbliższych sesji, lecimy dalej na północ, czy może inny scenariusz?

Jeżeli już bym musiał się wypowiedzieć to po kolei:
H2
https://www.tradingview.com/x/7QOEeCfV/
Wybicie z klina sugeruje kontynuację trendu wzrostowego, z definicji o ile się nie mylę minimalny zasięg to okolice 1,665 ~
Problem z Kablem jest taki, że w górę mało już zostało ewentualnych oporów, dalsze dobre dane z Wielkiej Brytanii i ewentualnie np. decyzje o nie zmniejszaniu skupu obligacji w USA w przyszłą środę mogą oznaczać rakietę i to solidną

Zamknięcie tygodniowej świecy powyżej 1,648 też będzie bardzo byczym sygnałem więc ja osobiście nie planuje dotykać Kable, chyba że dostaniemy ciekawą opcję do podłączenia się pod ruch na północ ale to z pewnością nie z aktualnych poziomów.
Z jednym się nie zgadzam: decyzja o ograniczeniu skupu obligacji raczej wpłynie na umocnienie dolara wobec chyba każdej waluty, podobnie powinien zachować się dolar. Oczywiście to teoria, bo ta decyzja może już być w cenach i reakcja może być właśnie odwrotna... A do tego jeszcze mogą być 'reakcje zmyłkowe' więc sytuacja wykrystalizuje się dopiero po kilku h...
A sorry, napisałeś 'nie zmniejszaniu', to wszystko zgoda

Tutaj też weź pod uwagę to że dalsze powolne zmniejszanie jest w cenach z pewnością, mimo słabego NFP i "podkolorowanego" spadku bezrobocia członkowie FEDu wypowiadali się w Styczniu w tonie dającym nadzieje na kolejne ograniczenie skupu. Decyzja o nie ograniczaniu da spore osłabienie dolara w takim przypadku.Baton pisze:Z jednym się nie zgadzam: decyzja o ograniczeniu skupu obligacji raczej wpłynie na umocnienie dolara wobec chyba każdej waluty, podobnie powinien zachować się dolar. Oczywiście to teoria, bo ta decyzja może już być w cenach i reakcja może być właśnie odwrotna... A do tego jeszcze mogą być 'reakcje zmyłkowe' więc sytuacja wykrystalizuje się dopiero po kilku h...
Takie jest moje zdanie.
Również uważam że reakcja rynków będzie raczej w kierunku osłabienia dolara, jaka by decyzja fedu nie była, aczkolwiek skłaniałbym się ku temu że jednak ograniczą ten skup po raz kolejny...Wuza pisze:Tutaj też weź pod uwagę to że dalsze powolne zmniejszanie jest w cenach z pewnością, mimo słabego NFP i "podkolorowanego" spadku bezrobocia członkowie FEDu wypowiadali się w Styczniu w tonie dającym nadzieje na kolejne ograniczenie skupu. Decyzja o nie ograniczaniu da spore osłabienie dolara w takim przypadku.
Takie jest moje zdanie.
Tego nie powiedziałemBaton pisze:Również uważam że reakcja rynków będzie raczej w kierunku osłabienia dolara, jaka by decyzja fedu nie była, aczkolwiek skłaniałbym się ku temu że jednak ograniczą ten skup po raz kolejny...Wuza pisze:Tutaj też weź pod uwagę to że dalsze powolne zmniejszanie jest w cenach z pewnością, mimo słabego NFP i "podkolorowanego" spadku bezrobocia członkowie FEDu wypowiadali się w Styczniu w tonie dającym nadzieje na kolejne ograniczenie skupu. Decyzja o nie ograniczaniu da spore osłabienie dolara w takim przypadku.
Takie jest moje zdanie.

Uważam natomiast, że brak decyzji o zmniejszeniu da większy ruch z racji tego że wprowadzi duże wątpliwości na temat tego co FED dalej chce robić z polityką monetarną.
-
- Stały bywalec
Cześć Wuza
Wielkie dzięki za to co robisz. Pilnie się uczę.
Mam prośbę o komentarz. Czy na EURUSD czeka nas podobny scenariusz jaki był dziś na kablu ?
Pozdrawiam
Darek
Wielkie dzięki za to co robisz. Pilnie się uczę.

Mam prośbę o komentarz. Czy na EURUSD czeka nas podobny scenariusz jaki był dziś na kablu ?
Pozdrawiam
Darek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.