OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Re: OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Nieprzeczytany post autor: NieBedeSpamowal »

268//800
STAN KONTA: 123.87 euro

Wirus, gorączka, kaszel......................................... przykry etap egzystencji tradera.
Obrazek

Otworze jeszcze pare zleceń i spać.
Nie mam siły skalpować, będą leciały długie pozycje z zamiarem wyhaczenia większej ilosci pipsów zeby zysk był większy i mozna byłoby go przetopic na większą ilosc nietrafionych skap wejsc z małym sl.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

288/800
STAN KONTA: 129.29 euro

28 i 5 kresek.... mam wrazenie, ze te spekulacje są naprawde bezsensu

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

NieBedeSpamowal pisze:288/800

28,5 toz to hipotermia :shock:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Adrianoforex pisze:
NieBedeSpamowal pisze:288/800

28,5 toz to hipotermia :shock:
Na klawiaturze blisko jest 2 a 3 wiec nie wiem skąd ten komentarz,
Wszyscy mi dopingują, żebym wygrał ten bonus?:D

W moim dzienniku jest więcej przemyśleń co do gry niż samej gry i to mi pozwala jeszcze nie oszaleć i wciąż udoskonalać swój system. Wyciagam wnioski. Czasami czegos nie napisze ale pisząc o czyms innym mysle o tym o czym mogłbym napisać i analizuje tym sposobem swoje błędy. Za kazdym razem rynek wymaga ode mnie czegoś nowego :D Niekończąca się spekulacja....

Kiedys szukałem dziennika który mogłbym sledzić ale takiego nie znalazłem. Za dużo tam było czyichs wykresów i własnych technicznych analiz. To mnie całkowicie nie kręci. Analiza jakiegos interwału czasowego to moja indywidualna sprawa. Efektem są moje wyniki. Co to za zabawa jak innym patrzy się w karty, poza tym nie lubię gapić się na zdjęcie wykresu bo nie moge wrzucic zaraz na m1 albo m5 i zobaczyć jak pięknie spaceruje w górę i w dół :D Kiedys miałem obsesje na punkcie głębokiej penetracji wzrokiem sekundowych ruchów ;d ale doszedlem do wniosków, ze ta miłosć jest zakłamana bo datefeed czy jak to się to nazywa bywa inny tu a inny tam ;d

Ja to wgle gram od jakiegos czasu tak, ze sugeruje się obecnym ruchem w góre bądź w dół, sprawdzam trend na mniejszym interwale a na większym opory/wsparcia stawiam SL i owteiram pozycje/zamykam i siema :D

Jak nie mam kondycji tradera to wgle nie ogarniam co się dzieje na wykresie, potrafię tylko otworzyć jakąś pozycję i czekać az będzie na plus albo wejdzie w SL :D ogólnie to jest lipa pod tym względem ale jak kiedys się na tym poznałem tak teraz wiem, ze często bywa tak, iz caaaaaaaały miesiąc gram, gram, super, daje rade a po miesiacu przychodzi lipa za lipą bo brak pomysłu i nie ma zajawki na to co się stanie na wykresie :D i wtedy zadna strategia nie pomoze ;D Trzeba miec zajawke.

Ja zdecydowanie skalpuje, jeżeli ktos bawi się i spekuluje z duzym sl /tp to jak najbardziej go podziwiam... tylko wg mnie to jest jak z seksem w gumie ;P

Poza tym wierzę, ze lepiej nauczę się na swoich błędach niż na błedach innych, mój punkt widzenia jest mój, uwielbiam go, nie lubię odmiennego punktu widzenia innych; o ile jeszcze mi wychodzi i mam na siebie pomysły :)

Ps. Adrianoforex z takimi komentarzami to tam do swojego dziennika wymieniac się z innymi którzy wiedzą lepiej :D tu sie pije yerbe i pali cygara, klub dzentelmentów a nie burdel. Wszyscy wiedzą to samo, nikt nie ma parcia na udowadnianie komus,z e wie lepiej bo od tego mozna nabawić się choroby a nie wyników na forex :D raz byłem w Twoim dzienniku i więcej nie wchodziłem bo wieje reklamą i brakiem wyobrazni i logicznego podejscia do sprawy ale miło mi, ze mój dziennik sledzisz i mi kibicujesz :D Napisałeś w moim temacie drugiego bezsensownego posta po to, zeby na siebie zwrócic uwage a to juz reklama swojego dziennika. Nie do odpisania o wielki mędrcu.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Ciągła analiza ruchów na m1 + większe interwały jako fundamenty
Obrazek

Pierwsze dwa odbicia były tak silne, ze stwierdziłem, ze na kolejnym dołku na pewno tworze zlecenie kupna ;) Oczyiwscie zamknąłem je gdy wyrównało się z poprzednim szczytem bo nie wiadomo jak poleci dalej ;)

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

304/800
STAN KONTA: 136.40 euro

Obrazek

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

334/800
STAN KONTA: 144.10 euro.

Dzisiaj jeden ruch w góre na edku mnie naprawdę zaskoczył... spodziewałem się spadku ale się nie udało, Sl i kontra z zyskiem ;).

a tu przed chwilą wyhaczyłem pare pipsów
Obrazek

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Bez ryzyka nie ma zysku, bez zysku nie ma ryzyka ;D tak mówią ludzie z WSW S 1. Sezon drugi jest beznadziejny, a sezon 3 juz nie powstanie ;d wolą kręcić filmy pokroju "Wilk Z Wallstreet" zeby społeczeństwo w lepszy sposob akceptowało to ze tam żyją sobie w inny sposob. Jak dla mnie w tym nowym filmie (z znienawidzonym przeze mnie aktorem od tytanica) jest za mało narkotyków, dziwek i hajsu, nie spostarali się, fla mnie jest przeciętny, nawet chwilami banalny. Ja tu jestem prawdziwym Wilkiem Z Wykresu :D Gdzieś za 2 miesiące powinienem pokazać tym z GKFX, ze z bonusu można zrobić real kase :D dobre 100% jak nic padnie przy 800 zleceniach :D To się chłopaki załamią ale co to dla nich ;p "Znalazłem dziewczyne, narazie wie tyle, ze zarabiam w euro a o mikroloty nie pytała" :D

(wole czytać w tym dzienniku samego siebie, zbędne komentarze nie są mile widziane)
Obrazek

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Masakra,obstawiałem dzisiaj spadek na edku a jednak znacznie i pewnie wybiło przy danych :D Wtopiłbym i to dużo. Otworzyłem jedno zlecenie z SL 15 pipek i później kończę, nie mam pomysłu na gre więc nie będę grał... Coś mi się wydaje, ze będą dzwonić margin calle ludzi którzy obstawili S na edku ale nie wiem. Wrócę w poniedziałek.

Puściłem jedno zlecenie i pewnie wtopie ;D to nie jest dzień na dobry skalp. Poddaje sie.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

344/800
145.34 euro

poskalpowałem na konsolidacji na parze edek edek łowca kredek.... miałem nie grać ale jednak te prawe pozycji otworzyłem :D Stan konta juz mi się naprawdę podoba ;) Musze teraz dbać o moj zyskowny bilans :D

Zablokowany