OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Re: OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Nieprzeczytany post autor: NieBedeSpamowal »

Zeziu07 pisze:
NieBedeSpamowal pisze: Średni czas na wytarganie jakiegos pewniejszego pipsa.
Nie ma pewnych ani pewniejszych pipsów.
W ciągu całego tygodnia/miesiąca (ja przynajmniej) jestem w stanie dostrzec kilka/kilkanascie lepszych setupow i one rzeczywiscie wchodzą ;) Przypominam, ze skalpuje ale i takie pewniejsze formacje cenowe widac tez na wyższych interwałach. Ogólnie rzecz biorąc forex tez czasami bywa jak zakład u bukmachera... stawiasz SL na 20 pipsów a tp na 50 :D jeżeli dostrzezesz taką sytuację na wykresie i będziesz wiedział, ze to raczej wejdzie i stosujesz widełki na których mozesz 2 razy bądź trzy razy wiecej zarobic niz stracic to mozna to tez okreslic jako lepszy trejd.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj rano ładnie ogarniałem... SL, TP, SL, TP, TP, TP I COS TAM DALEJ :D postanowiłem wziąć się wieczorem i wykonać pare zleceń :D

Śmieszna historia... miałem otworzyć S a otworzyłem L, później chciałem sam siebie przekonać, ze to dobry kierunek i dokleiłem drugie zlecenie troche niżej :D :D :D później trzecie zlecenie (z tym, ze zapomniałem o wczesniejszym pomysle, zeby dowalić 0,05 S i jakos wyjsc obronna ręką z nieudanego L i przez zapamiętaną wcześniejszą konfigurację otworzyłem L po 0,05 zamiast 0,001) do tego otworzyłem jeszcze czwarte L po 0,01 zeby całkiem się pogrążyć :D

Obrazek

Mam nadzieję, ze wsparcie z 1.3637 uratuje mi dupe, cena odbije wyżej i moje konto wytrzyma :D
Ostatnio mniej się trzęsłem bo byłem naprawde wysoko, teraz opcja na to, ze jutro będziej dzień SHORTA mnie przerażą :D

TP ustawione, trzeba zobaczyć co jutro się zdarzy :D
Oceniam szane na MC na jakies 70% a na TP 30% :p

Amator na forex musi miec stalowe nerwy albo twardą dupe :D

To co wczesniej pisałem o zarabianiu na forex oczywiscie nie mozna brać na poważnie :D troche mi brakuje xd troche ;d

Na ponad 140 zleceń druga akcja kończy się bez SL z możliwym MC.... Jak kończą początkujący? WŁASNIE TAK ! :D

_________________________________________________________----

Edit: 22:25
Los mi sprzyja :D Spadło i odbiło ; )

145 / 800
STAN KONTA: 99.78 :D zyjemy... i jeszcze troche zarobiliśmy :D no, no... ryzyko MC ale za to bez straty Xd
Nie wiem czy są doświadczeni traderzy którzy grają bez SL z własciwym kierunkiem pod mocne wsparcia/opory na wysokich interewałach ale jeżeli istnieją to pewnie nie raz zaliczyli MC i wiele razy obronili swoje depo od strat :D

Wszytsko, przez to, ze otworzyłęm 0.05 w złą strone, miało poleciec jako zabezpieczenie a poleciało jak poleciało... z rytmem poprzednich pomyłek :D
Manualne błędy są straszne ;) Później juz mi było szkoda ciąć straty i się udało :D odbiło ;P

Nigdy wiećej akcji z możliwością MC... 0,01 lota do x3 max i gitara, wtedy straty nie są az tak bolesne ;)

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

To moze byc droga do sukcesu.Otwieraj pozycje odwrotne do zamierzonych ;)

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

155/800
STAN KONTA: 101. 37 euro

Dzisiaj elegancko grałem... pocisnąłęm zlecenie zabezpieczające :D pierwsze poleciało 0,01 a drugie po 0,05 i elegancko zarobiłem i jeszcze tamto po 0,01 zamknąłem z niewielkim minusem ;) inne 0,01 tez mi powchodziły, dzisiaj tylko jedno zamknięte SL (z ręki bo nie czekałem az samo dojdzie i jeszcze wiecej mi naliczy )

Poniedziałek zaczynam od: STAN KONTA: 101. 37 euro a na dzisiaj to koniec :D

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

168/800
102.35 euro

Troche ugrałem i troche straciłem ale więcej ugrałem :D S na edku skalp, skalp, skalp, tp, tp, sl, tp, tp, sl

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Gram rozsądnie, biorę pod uwagę opory/wsparcia z wyzszych interwałów czasowych i skalpuje na m1. Wspieram się m5 gdzie sygnały bywają bardziej czytelne...

Błędem który kiedyś popełniałem było samo skalpowanie na m1 i szukanie w płynnosci strzałów w góre /w dół... teraz wiem, ze skalpując trzeba zawsze patrzeć na sygnały z wyższych przedziałów czasowych bo z nich lecą często największe szpile ;)

Jestem z siebie zadowolony, bo zamykam i otwieram transakcje WTEDY KIEDY CHCĘ :D (i ma na to wpływ logika a nie strach) a w przypadku kiedy stracę, nie chcę na siłe odrobić, czekam az rynek mi sam na to pozwoli. Patrzę na wykres z wielką pokorą i nadzieją w przyszłość :D :D :D

Wydaje mi się, ze zacząłem łapać większość mylnych strzałów które wynikają z czystego przypadku i nic nie wnoszą do analizy technicznej i nie patrząc na nie gram swoje.

SL musi być duże, wydaje mi się, ze jeżeli ktoś myśli powaznie o zarabianiu kasy to nie moze bawić się w SL na poziomie 10-15 pipsów bo 20-30 to minimum.

Granie dużym lotem kiedyś było wg mnie dobrym sposobem na szybki % w góre bo niektóre zagrania są przeciez jak z bajki ale tak czy siak bywa i wtopa a później kolejna i kolejna - ZŁA PASSA :D
O wiele lepiej jest otworzyć 0.01 x 5 niż samo 0.05 a pozycja przeciwstawna potrafi uratować zycie i jeszcze pozwoli wyjsc na plus ;)

Baaardzo nie chcę ale będę musiał zrobić sobie małą przerwę w moich zmaganiach i podyktowane jest to życiem poza wykresem :P

Wielką frajdę sprawia mi sam trading i sledzenie wykresu a pieniądze są dla mnie takim złem koniecznym :D
Obroty umysłowe muszą być bez zarzutu inaczej nie jestem w stanie podjąć własciwej dezycji. Wątpie, ze dobry daytrader pije alkohol i jeszcze coś ugrywa ;P To zawód który wymaga wyrzeczeń i jedną z nich na pewno jest nie picie ;p Bywa i tak, ze kilkanascie pipsów rozłożonych w czasie juz moze świadczyć o nowym, dłuuugo trwałym trendzie. Trzeba to dostrzec na wykresie i zamknąć tą stratną pozycję z honorem i otworzyć przeciwstawną które obdarzy nas duuzym zyskiem.

Nie potrafię wyciągnąć z rynku maxa - tyle na ile mi pozwala. Wyciągam o wiele mniej przez to, ze muszę otworzyć te 800 zleceń i gram z jakims logicznym przeświadczeniem o tym, ze juz lepiej zamknąć te pozycje i moze za chwile otworzę kolejne i będę bliżej tych wymaganych 800 ;) i później trochę dłużej czekam, czekam, otwieram ale uciekają, uciekają mi te pipsy....

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

201/800 zleceń :D
Dzisiaj 10 zleceń w czym 2 były kosmiczne pod dane ;) po prostu czułem to... długo siedziałem przed wykresem wróżąc, forex factory pokazał mi dane i stwierdziłem, ze warto spróbować ;D analizowałem wykres z godzine, sprawdzałem ruchy płynnosci przed danymi i zrobiłem to co powinienem :D

Obrazek Broker nie miał szans, zamknął pierwsze zlecenie jakies 30 sekund po czasie i długo, długo myślał co to ma być ;D jak on to zrobił ;p Czas zamykania drugiego zlecenia trwał znacznie krócej.
Doświadczenie by czas spędzony przed wykresem po prostu mówiły mi, ze taki będzie ruch... analiza wykresu pokazywała, ze wczorajszego dnia był potężny zjazd w dół na danych i powolna korekta, wkręciłem sobie, ze ta cena jest mocnym wsparciem bo takie jest na D1... wczesniejszy dół przy danych to juz końcówka spadku i poleciałem 2x 0,01 bez SL
Obrazek

Tak zamykam tydzień :D 11 euro zysku strace przynajmniej w kolejnych 200 zleceniach ;p a to juz będzie cos ;p

Obrazek
Moja miłość!

28 gru 2013, 18:07
NieBedeSpamowal pisze:104 zlecenia z 800
Stank konta 84.85
a jednak da sie :D zobaczymy jaki cwaniak bede jak zalicze MC :D

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

210/800
Stan konta: 113.03 euro

Kilka dobrych wejsc z rana na edku i juz na plus ;) Pierwsze zlecenie zamknąłem z palca ze stratą bo pomyliłem się co do kierunku, szybkie zlecenie przeciwstawne i odrobione straty ;) Jeszcze coś dzisiaj pogram ale narazie nie mam pomysłu... Danych nie ma dzisiaj praktycznie zadnych.... przewiduje konsolidacje na edku albo spadek... chociaz na m1 teraz cos się dzieje i wydaje się, ze moze wybić mocno do góry znowu testując ostatni szczyt

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

232/800
114.94
ehh wtopiłem pod sam koniec, zabrakło mi wyczucia w zamknięciu nietrafionej pozycji i czekałem jak ten muł co się stanie chociaz dobrze wiedziałem co ;)
Dzisiaj daje juz sobie siana z tym, refleks mam z dupy.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

248/800
STAN KONTA: 116.52

Musze zrobić sobie przerwę bo nie ogarniam, 0 koncentracji u mnie od wczoraj. Otworzyłem dzisiaj jedno zlecenie i o nim zapomniałem a wydawało mi się, ze wszytskie zamknąłem i zadnego nie otworzyłem. Czapa na maxa.

Potrzebuje małej przerwy bo za duźo otwieram niecelnych zleceń.

Pare dni pojarałem sobie fajki i teraz jak siadam przed wykresem to się zastanawiam: kurczę, a moze jeszcze jedna paczka, ostatnia ;D kilka dni palenia i uzaleznienie wraca ;p musze przecierpiec 2 dni i potem bede miał spokoj xd

Dzisiaj otwierałem bezmyslenie zlecenia, bez pomyslu na gre, wtopiłem sporo ale i udało sie zarobić. Lekki plus.

2 dni przerwy, żeby dojść do formy tradera.

Zablokowany