OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Re: OPEN/CLOSED z zyskiem bądź minimalną stratą.

Nieprzeczytany post autor: NieBedeSpamowal »

potrzebuje nowej strategi, trace, odrabiam, trade, odrabiam i stoje w miejscu az mnie szlak trafił i otworzyłem o kilka więcej pozycji... poniosło mnie... to moze być moj ostatni wpis w ten dziennik ;p margin call soon ;p

warto zauwazyć, ze
" There is no lot size restriction and you can have as many open positions as you want as long as you have the margin available to cover your position." w innym dzienniku koles pisał, ze max 5 ;p mozna w szybkim czasie zrobic te 800 zleceń jak mozna otwierac wiecej niz 5 zleceń ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

5 zleceń dotyczyło innego bonusu...

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

NieBedeSpamowal pisze:potrzebuje nowej strategi, trace, odrabiam, trade, odrabiam i stoje w miejscu az mnie szlak trafił i otworzyłem o kilka więcej pozycji... poniosło mnie... to moze być moj ostatni wpis w ten dziennik ;p margin call soon ;p
Ja miałem ten sam problem.
Ściśle stosowałem się do dyscypliny i moje pozycje często zamykały się na SL i było to dla mnie frustrujące jak potem szło w moją stronę.
Jak mi się udało to odrabiałem straty i czasami pojawiał się plus który potem znowu traciłem na nieudanych wejściach.
Kręciłem się w kółko aż nie wytrzymałem i zaryzykowałem piramidowaniem i straciłem 40 % depozytu w jeden dzień.
Teraz opracowuje nowy plan i nie ruszam reszty depozytu.

Jeśli czujesz że coś nie idzie tak jak ma iść to musisz się wycofać i opracować nowy plan bo inaczej wtopisz.
Mówi Ci to expert .... w traceniu :d

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Rynek juz ze mną wygrał, wykończył mnie psychicznie :D system który nie zarabia a praktycznie stoi w miejscu sprowadza tradera do parteru i dusi.
Musze coś zmienić, wypracować nową strategie.
Teraz czekam aż mnie rynek dojedzie albo wyjde z tego cudem :D Tak czy siak trader ze mnie kiepski. Przegrałem. Troche powalczyłem, ponad 110 zleceni otworzyłem w krótkim czasie i ciągle byłem na +/- .

Podążałem za wykresem albo piramidowałem. W momencie kiedy zdałem sobie sprawe, ze obrany moj kierunek jest błędny to nie potrafiłem zamknąć zawsze pozycji i otworzyć przeciwną, czekałem az wejdzie SL :D

Czekam na wyrok, jeżeli mi się uda obronić część kapitału to zaczne stosować się do nowej strategii - zaczne zamykać stratne pozycje dużo wczesniej tylko nie wiem jeszcze jak to w sobie wypracuje. To trudne. NAJLEPSZY JESTEM W PRZESUWANIU SL ŻEBY NIE WESZŁO :D Odruch bezwarunkowy po kilku stratach. z 5 pipsów robi się 10 a później 50 :D

110 zleceń jak na początkującego to dobry wynik. Byłem -/+ od depozytu na start.
Wczoraj byłem pewny, ze dzisiaj się odbije :D odbiłęm się ale potem znowu zacząłem tracic i zaszalałem :D Może, może się uda ;)

Jak ocaleje wprowadze system doboru wielkosci lotu od własnej oceny, potrafię ocenic czy raczej wejdzie, raczej nie wejdzie a moze wejdzie :D" Trace przez brak silnej woli w podejmowaniu decyzji.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Gorzej by było jak byś swoje pieniądze zainwestował a tak nic się nie stało. Nikt od razu nie zarabia to przychodzi z czasem. Napisz jaka para walutowa jaki kierunek i podaj cenie . To tak nie jest prosto ucinać szybko stratę. Musisz mieć odniesienie na wykresie wypracowane że w tym miejscu warto już to zamknąć z jakiegoś powodu. Zobacz dzienniki sobie z ostatnich stron i na czas jego trwania. Prowadzisz swój od niedawna a chciałbyś na gwałt zarabiać. A doświadczenie masz małe bo wchodzisz mniemam grubo po danych i myślisz że Cię cena mocno wyniesie. Samo miejsce wejścia też dziwne. Jak tak mocno to przeżywasz to zdób sobie przerwę aż do momentu kiedy zejdą z Ciebie te negatywne emocje

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Tak, dokładnie tak jak Marcin piszesz :P Jestem amatorem, założyłem dziennik, żeby analizować swoje błędy. Większość z nich sam dostrzegam a jeżeli ich nie widzę to rynek je weryfikuje w bardzo szybkim tempie i zaczynam łapać co jest nie tak. Druga sprawa to wcielić zmiany w strategie a to nie jest takie łatwe wg mnie, nie jestem robotem a zwykłym kowalskim. To gra między mną a rynkiem.

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

STAN KONTA: 97.07
125 zleceń na 800

Bałem się margin callu bo otworzyłem az 13 zlecen bez SL o wartosci 0,01 mikro lota. Dobre bo gdybym wstał wczesniej miałbym stan konta powyżej 100 euro :D
KOLEJNY RAZ STRATY ZOSTAŁY ODROBIONE I ZYSKU BRAK :D ale teoretycznie jestem przegrany bo zagrałem bez SL. Nie mam powodu do dumy ale czuje nutke szczęscia, ze jednak zamknąłem wszytsko bez strat.

CO ZMIENIAM OD TEJ PORY??
1. WPROWADZAM SYSTEM DOBORU WIELKOSCI LOTU OD SYTUACJI NA WYKRESIE. PRZY WIĘKSZEJ SZANSIE NA POWODZENIE BĘDĘ OTWIERAŁ WIĘKSZY LOT, CHCĘ TYM SAMYM ZACZĄC ZARABIAC NA RYNKU FOREX.
2. STAŁE SL 15 PIPSÓW !!!!
3. ZAMYKAM STRATNE ZLECENIE, JEŻELI NIE IDZIE PO MOJJE MYSLI (0,01 ,0,05 zawsze wchodzi :D )
4. GRAM TAK JAK GRAŁEM M1 I ZERKAM CO SIĘ DZIEJE NA WYŻSZYCH INTERWAŁACH, GDZIE WYKRES MOZE PONIEŚĆ.

Dostałem list z UK :D znaczek królowej :D szpan na maxa.... POCZTA LOTNICZA :D dostałem kod którym bede mógł wyplacic hajs z konta. Za kazdym razem kiedy będę chciał wypłacic hajs przyślą do mnie taki LIST :D CIEKAWE ILE CZASU LECI :P

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Kurczę, myślałem, ze rynek będzie dostępny dzisiaj a tu taka lipa ;) Nigdy nie grałem o tej porze roku i stąd moje zdziwienie.... przed sylwestrem mozna było wyrwać troche pipsow piramidując na edku ale już byłem zmęczony i mi się nie chciało :P Musze teraz obronić kapitał wykonując 700 transakcji, a biorąc pod uwage co się stało na sto któryms wejsciu to teoretycznie nie powinno mi się to udać ;p

3 prawdopodobne zakończenia mojego dziennika w 2014 roku :D

1. Zacznę zarabiać na forex przez dobrą strategię i stalowe nerwy, twarde zasady.

2. Margin Call z braku SL :D

3. Wystrzelam się z kapitału do 800 zleceń przez większość zamkniętych pozycji z SL :D

Bramka nr 1, bramka nr 2 czy bramka nr 3 :D

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

136/800
98.96 euro. prawie 100 euro :D ( 15 pipsów SL robi różnice ;) )

Przed chwilą piękna świeca poleciała w dół.. tak myślałem, chciałem to obstawić ale za 2h są dane o stopie bezrobocia w usa i później jeszcze jeden mocny fundament i bałem się za duzych strzałów w góre w dół. Ehh no ale ładnie bym przygarnął pipsa gdybym jednak postanowił pociągnąć szorta na edku. zabrakło mi dzisiaj doświadczenia, powinienem wyrwać te pipsy na edku ;p Wszytskie moje zlecenia były do południa S.

Zlecenia na 0,05 lota mają za dużego kopa :D za duzy % od depozytu wcisnąłbym w jedną transakcje, otwieram do trzech zlecen po 0,01 w różnych miejsach ... w innych puntach strategicznych :D Na edku juz się dzieje...w czwartek i piątek będzie mocno wiało... Na początku przygody z bonusem 100 euro otworzyłem zlecenie jak mocno wiało i czekałem na realizacje do około 40 sekund...minuta za duzo powiedziane :P ale tak im pocieło :D

Forex byłby za prosty, gdyby dzisiaj cały dzień tylko spadało i spadło na edku, na pewno będa sciągać innych SLy.
Średni czas na wytarganie jakiegos pewniejszego pipsa.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

NieBedeSpamowal pisze: Średni czas na wytarganie jakiegos pewniejszego pipsa.
Nie ma pewnych ani pewniejszych pipsów.

Zablokowany